Gönderen Konu: 3 sorum var.  (Okunma sayısı 555 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı oguzszaszy

3 sorum var.
« : Nisan 10, 2010, 18:58:07 ÖS »
1. Şu sitedeki haberler bölümüne bakın.
http://www.merlininkazani.com/news/default.asp

Haberlerden ilki olan " Lost Planet 2'den yeni görseller " haberine tıklayın.
Açılan sayfanın linki şu: http://www.merlininkazani.com/news_screen.asp?NID=25396

Sondaki 25.396 site kurulduğundan beri yayınlanan 25.396. haber olduğunu gösteriyor.

Şimdi merak ettiğim şey bu sitenin FTP programının haberler bölümünde 25.396 tane PHP sayfa mı var gerçekten? Demek istediğim PHP bir site yapmaya başladım. Haber yayınlayacağım sitemde. Her haber için bir sayfa mı olacak FTP' de? Bu bana ileriki dönemde teknik anlamda sorun çıkarır mı? Sizce nasıl işliyor bu sistem? Aynısından istiyorum da...

2. Bir de haberlere yorum yazılmasını istiyorum sitedeki gibi. Yorum alanı için veritabanı oluşturmak gerekiyormuş. Veritabanı yapmam için ne yapmalıyım? Bana bir kaynak bulabilir misiniz? Bir de veritabanı yapsam bile yorum alanı yaratmak gerekiyormuş. Peki bu nasıl olacak? Şu yeterli olur mu? Kodu aldım siteye attım oldu ama ya açıkları varsa? Site çökerse?

3. Site güvenliği için ne yapabilirim? Bir hacker sitemi istediği zaman hackleyebilir mi?
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
-3 sorum var.
« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2010, 19:22:24 ÖS »
Php site yapmak derken siteyi kendin php kodlarıyla yazıyorsan, php yi iyice öğrenmen lazım.Herşeyi sayfa olarak değil de veritabanı kullanarak yapmalısın.Yoksa ha html olmuş ha php farketmez.

Haberleri veritabanından alıyor.O rakam haberin sayısını gösteriyor.Yani veritabanına 25.396 tane haber kaydedilmiş.Haberi gösteren bir tane sayfa var.news_screen.asp dosyası haberleri veritabanından alıp NID numarasına göre gösteriyor.

Veriabanı mysql olan bir php site yaptıktan sonra ona yorum alanı da eklersin.Yorumu yazan ve yorumun içeriğini veritabanında bir tabloya kaydedersin.
Güvenlik konusunda da kodları kendin yazacaksan güvenlik açığı bırakmamak için yapılması gerekenleri öğrenip kodları ona göre yazmalısın.Yani sayfada açık teşkil edecek her türlü veriyi kodlarla kontrol etmelisin.

Çevrimdışı oguzszaszy

-3 sorum var.
« Yanıtla #2 : Nisan 10, 2010, 19:47:15 ÖS »
Vallahi hiçbir şekilde kod nasıl yazılır bilmeden bulaştım az önce bu işe. Herşeyi sayfa olarak değilde veritabanı kullanarak yapmalıyım derken? İşte açtım bir sayfa üzerine resim ekledim yazı ekledim ve site.html diye kaydettim belgelerimdeki site klasörüne. Bunun bir de images folder' ı var aynı klasötde oldu bitti. Yoksa olmadı mı? :hp :ag

Demek istediğim hiç site yapımına bulaşmadan önce direk şu veritabanı nasıl kurulur tutariallarıyla mı başlamam gerek? Ya da hiç mi bulaşmasam? Çünkü şu anki mantığımla 350 milyon haber olacaksa 350 milyon tane .html sayfası hazırlayacağımı sanıyorum. Meğerse 1 tane yeterliymiş. Hani ücretli de olabilir. Bilen bir arkadaş varsa böyle bir işe girmek isterse çalışabiliriz. Ben biraz zor çıkarım bunun içinden gibime geldi. Neyse biraz daha araştıralım bakalım...

Amacım şöyle bir site yapmak: www.n4g.com

Bir örnek sayfa yaptım programla sınırlı bilgimle "div" ler ile.
http://img265.imageshack.us/img265/9513/2010410218.png

Sayfanın özü bu şekilde olacak. Sadece haberler ve sağ tarafında yorum yazın bölümü! İşte mesele de burada patlak veriyor. Onu da becerebilsem siteyi yayına sokmak istiyorum hemen ama ben yapamam kodlama bilgim yok. İşi de geciktirmek istemiyorum. Bilen bir arkadaş sesimi duyar yardımcı olur bana umarım... Çok şey istemiyorum çünkü sadece bir yorum alanı hepsi bu...
« Son Düzenleme: Nisan 10, 2010, 20:11:32 ÖS Gönderen: oguzszaszy »