Geçenlerde bir dizinin tekrarını izlerken Facebook ile ilgili bir bölüm yapmışlar. Bende bunu paylaşmak istedim. Olayın özeti kısaca şu:
Adamın eski sevgilisi adamdan intikam almak için adamın eşinin facebookta üye olduğu gruba (ilkokul) giriyor. Eski sevgili, adamın eşiyle ilgili tüm bilgileri bu gruptan takip ederek öğreniyor. Daha sonra eski sevgili, adamın eşiyle eski okul arkadaşıymış gibi bir yalan uydurup buluşuyorlar. Adamın eşide, o adamın eski sevgilisini eski okul arkadaşı sanıyor. Daha sonra adam bu eski sevgilisini evde eşiyle birlikte otururken görüyor. Adamın eşi mutfağa gittiğinde adam eski sevgilisine soruyor:
- Eşimle ilgili bu kadar çok bilgiyi nerden biliyorsun?
Eski sevgili yanıtlıyor:
- Senin galiba internetteki sosyal paylaşım sitelerinden haberin yok.
Bu konuşmanın devamında facebooktan biraz bahsediyor ve "
Allah onlardan razı olsun" diye cevap veriyor. Buna karşılık adamın verdiği cevapta başlıkta olduğu gibi "
Allah onların cezasını versin" oluyor. Vs.Vs.Vs.
Kısaca istenildiğinde ne kadar çok şey yapılabildiğini buradaki örnekle anlayabiliyoruz. Ayrıca anlaşılması gereken bir başka olayda insanların kendilerine ait pek çok bilgiyi -sonunu hiç düşünmeden- paylaşmasıdır.
Ayrıca pek çok bilgi sadece facebookta paylaşılmıyor, çeşitli forum sitelerinde de görüyorum. Dolayısıyla internette
aşırı bilgi paylaşımını pek de sağlıklı görmüyorum.
Bu son cümleme bağlı olarak diyebilirsiniz ki; "zaten bu kadar bilgi paylaşmayı mantıklı bulmuyorum"... Fakat bu kadar bilgi paylaşanların olduğunu düşünürsek... Yaşananları siz düşünün.