Gönderen Konu: Anti Virüs programlarının Çalışma Prensipleri?(Acil Yardım Lazım)  (Okunma sayısı 1452 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ufuk Erbaş

Anti Virüs programlarının Çalışma Prensipleri Hakkında Bigisi Olan Varmı?Açıklama Olmasına Gerek Yok SAdece Prensip'in Adı Yeterli.Bir çok Siteye Baktım Ama Hep Aynı Şeyler.Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim Şimdiden Herkese Teşekkür Ederim.
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı jarni

• Moderatör
  • *
  • Trash Metal
-Anti Virüs programlarının Çalışma Prensipleri?(Acil Yardım Lazım)
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2009, 08:43:33 ÖÖ »
Antivirüs terimi, sizi virüslerden koruyan ve bilgisayarınıza bulaşmış virüsleri temizleyen tek bir programı veya bir programlar bütünün tarif etmek için kullanılıyor. Antivirüs çözümlerinin en temel bileşenini tarama motorları oluşturuyor. Her bir motorun karmaşık detayları bulunmakta, fakat hepsinin paylaştığı basit bir sorumluluğu var; virüs yüklü dosyaları bul ve temizle. Tarama motorları bir dosyanın virüs bulaşmış olduğunu, virüsün parmak izi olan, kendine özel katar dizelerini virüs imza dosyalarıyla tespit eder. Dosya içindeki verileri kendi virüs tanıma veritabanındakilerle karşılaştırarak virüs tespit ettiği kodları genelde dosyanın içinden başarıyla söküp çıkartır. Virüsten temizlenmiş dosya ile normal şekilde çalışmaya devam edebilirsiniz. Temizlemenin mümkün olmadığı durumlarda, antivirüs programları ilgili dosyayı karantinaya alarak, yanlışlıkla çalıştırılmasını engellerler veya dosyayı silmeniz için uyarı mesajı görüntülerler.

Yeni yazılmış virüslerin panzehiri (imza dosyaları) hazır değildir. Fakat çoğu motor, buluşsal (heuristic) tarama yaparak kendi virüs tanıma veritabanında bulamadığı fakat şüpheli veri yapıları taşıyan veya virüse benzer aktivitelerde bulanan dosyaları işaretler ve karantinaya alır.

Symantec'in virüs inceleme laboratuarları

Sizin de şüphelendiğiniz karantinadaki dosyaları antivirüs üreticisine göndererek, incelenmesini sağlayabilirsiniz. Eğer bu dosyada gerçektende daha önce tanımlanmamış bir virüsün olduğu tespit edilirse, imzası ve ismi çıkarılarak kategoriye konur. Araştırma raporları ve panzehir hazırlanır ve yayınlanır. Artık virüs bilinen bir virüs oldu.

Antivirüsler nelerle mücadele eder?

Antivirüs programlarının koruma seviyeleri, ürünün çıkış tarihine göre değişir. Yeni ürünler, otomatik güncelleştirme özellikleri, belli bir zamanda tarama, bellek koruması ve e-posta istemcisi, Web tarayıcısı veya dosya indirme yöneticisi gibi Internet uygulamalarıyla daha iyi bütünleşerek daha iyi bir koruma sunarlar. Yeni saldırı yöntemlerine karşıda daha etkilidirler. Fakat bütün antivirüs çözümleri, güncellemeleri zamanında yapıldığında, düzenli olarak sisteminizi ve indirdiğiniz dosyaları da çalıştırmadan önce tarattığınızda güvenliği sağlayacaktır.

Yeni antivirüs çözümleri, özellikle kullanıcının bilgisiz veya dikkatsiz olduğunda kendini göstermekte. Birçok işlem otomatik olarak gerçekleşir. Ayrıca “güncelleme yapılmalı” gibi yararlı hatırlatma mesajları çıkartılır ve Internet programlarıyla iyi bir bütünleşme göstererek sisteminizde virüslerden kaynaklanacak zararları en aza indirirler. En azından başlangıç sektörü, dosyaya bulaşmış ve makro virüslerinin yanında truva atlarından ve solucanlardan korunmayı beklersiniz. Yeni ürünler ayrıca zararlı web sayalarında, betiklerden, ActiveX kontrollerinden, java applet’lerinden ve e-posta solucanlarından korunmanızı sağlarlar.

Çevrimdışı Ufuk Erbaş

« Yanıtla #2 : Mart 31, 2009, 20:45:17 ÖS »
araştırmalarımda Rastladıgım Bilgiler Bulnlardı.Asıl Aradıgım Başlıklar;
virüs İmzası Tanımalı,dosya Sonunda anti Virüsün İmzsı Bulundurma,Davranışsal Tarama Ve Heuristic Tarama.
Ayrıca Yardımıız İçin Çok Teşekkür Ederim.ödevimde Bu Bilgilerdende Yararlanma Kararı Aldım

Çevrimdışı gafurben

« Yanıtla #3 : Mayıs 21, 2009, 09:56:58 ÖÖ »
pcm   virüs  aldı  bazı sayfalar  acılmıyor neyapmalıyim   :no

Çevrimdışı gafurben

« Yanıtla #4 : Mayıs 21, 2009, 09:59:03 ÖÖ »
virüs programım yok  indiremiyorum  sayfayı  kapatıyor  virüs :sr

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #5 : Mayıs 21, 2009, 21:47:53 ÖS »
Programı başka yerden indirip bilgisayarına kurabilirsin.