Gönderen Konu: Apple 1 milyar App Store yüklemesine ulaştı  (Okunma sayısı 697 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı GozyaSi

• Haber Editörü
  • Süper Moderatör
  • *
  • Insan Inandigi Gibi Yasar, Yasadigi Gibi Ölür
Apple 1 milyar App Store yüklemesine ulaştı
« : Mayıs 04, 2009, 21:01:09 ÖS »
Apple'ın iPhone ve iPod Touch modelleri için uygulama dağıtımı yaptığı App Store'da 9 ayda 1 milyar uygulama yüklendi.

Apple'ın cep telefonu iPhone ve kişisel medya oynatıcısı iPod Touch modelleri için, üçüncü kişiler tarafından programlanmış yazılımların satışına veya ücretsiz dağıtımına olanak tanıyan uygulama mağazası App Store'dan 9 ayda 1 milyar uygulama yüklendi.

Bu rakama göre, iPhone veya iPod Touch sahipleri tarafından günde toplam 3.5 milyon uygulama yükleniyor, kişi başına yüklenen sayı ise 33.

App Store üzerinden dağıtımı yapılan uygulamalar, yazılım sahibinin tercihine göre ücretsiz olarak veya 99 sentten başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Apple, 1 milyarıncı uygulamanın şerefine hazırladığı web sitesinde, yer alan bilgiye göre, ücretli uygulamalar içinde en çok yüklenen 20 uygulamanın 15'i Tetris, iShoot, Bejeveled 2 ve Crash Bandicoot Nitro Kart 3D gibi oyunlardan oluşuyor. En çok yüklenen ücretli uygulamalar arasında Ocarina, Pocket Guitar, iBeer, ve iFart Mobile bulunuyor.

En çok yüklenen ücretsiz uygulamalar ise genelde oyun olmayan uygulamalar. Bu uygulamalar arasında Facebook Mobile, The Weather Channel, Google Earth ve Shazam bulunuyor.

Kaynak: ntvmsnbc

Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Eger Bir Gun Dunyaya Ait Cok Buyuk Bir Derdin Olursa, Rabbi'ne Dönüp
''Benim Büyük Bir Derdim Var''
Deme!

Derdine Dönüp 
''BENIM COK BÜYÜK BIR RABB 'IM VAR!''
De!