Arkadaşlar öncelikle çok profesyonel olduğum söylenemez fakat asp ile yazdığınız siteyi daha güvenli yapmak için öneriler biliyorum ,, uyguladıklarımı yazacağım konuya başlıyorum :
Makaleyi yazan: Yunus Emre EVKURAN(Sakarya-1993=doğum) / UzmanWeb.net
1) Üye girişlerinde "OR" açığı (Çok önemli)
Üye girişlerinde bütün webmasterların dikkat etmesi gereken açık or açığıdır. Şu anda bütün profesyonel yazılımcılar bu açığı kapatır fakat yeni başladıysanız büyük bir ihtimal böyle bir açığı bilmiyorsunuzdur ..
Açığı biraz daha açıklayayım .. Üye adına ve (veya) şifresine
'or''=' bu kodu yazdığınızda sisteme direkt girebilirsiniz ve eğer bir hacker iseniz index basarak siteyi hackleyebilirsiniz .
Peki anlamı nedir bu kodun ??
Sistemler 'or''=' döngüsünü "yada" şeklinde algılayıp 1=1 i true'ya dönüştüyor ve bu kullanıcı adını ve şifresini yazdığımızda siteye admin olarak girmemizi sağlıyor.. Hemen korkmayın nasıl kapatılacağınıda yazacağım

Bu kodu kapatmak istiyorsanız üye adındaki or adını o_r ile değiştirebilirsiniz veya int.den bulduğum bir makalede bir kodun bunu kapatabileceği yazıyordu ve bende artık o kodu kullanıyorum ;
uye=Server.HTMLEncode(Request.form("ad"))
uye=Replace(uye, "'", "", 1, -1, 1)
sifre=Server.HTMLEncode(Request.form("password"))
sifre=Replace(sifre, "'", "", 1, -1, 1)
Verdiğim kod HTML kodlardan gelen veriyi temizliyor ve ' karakterini siliyor ..
Request.Form 'dan gelen bilgileri kendinize göre değiştiriniz ve artık gelen üye adını uye , pasaportuda sifre değişkenine atadık. SQL sorgunuzun içinde bunları kullanabilirsiniz örn;
SQL="SELECT * FROM uyetablosu where uye='"&uye&"' and sifre="&sifre&""
Diğer açık bir sonraki mesajtadır ..