Sitenin kendi sayfasındaki indirme bölümü hata veriyor ama sayfadaki download.com linki ile indirilebiliyor.Scripti indirip lokalde denedim.
Artıları +++
- İçinde download, link, galeri, forum, blog, makale, anket, rss, özel mesajlaşma iletişim, haberler, takvim, sohbet gibi bölümleri var.
- Çoklu dil destekliyor.Yönetim panelinden dil değiştirilebiliyor.Dil kodlarını xml dosyasına saklıyor.Fakat değiştirilebilen kelimeler çok az geldi bana.Sitenin tüm yazı içeriğini değiştiriyormu onu kontrol etmedim.
- Bilgisayardan dosya ve resim yüklenbildiği gibi adres vererek te eklenebiliyor.
- İçinde bir çok tema ile geliyor(Güzel olarak diyebileceğim 2-3 tema çıktı sadece).
- Sitemap özelliği var.
- Ana sayfa blok yerleşimi değiştirilebiliyor.
- Üye grupları seviye ve yetki belirleme özelliği var.
Eksileri---
- Kullanımı karışık.Kategoriler ve alt kategoriler birbirinin içine girmiş gibi.
- Temaları çok iyi değil.
- Ana sayfa blok yerleşimini kendiniz ayarlayamıyorsunuz.Varolan yerleşimlerden seçmek lazım.
- Reklam yönetimi, alış veriş ve feed besleme bölümleri pasif.Bu bölümleri kullanmak için ücretli sürümüne geçmek gerekiyor.
- Kendi modülleri (bölüm) haricinde sonradna blok ekleme veya oluşturma yeri yok.
- Menüyü değiştirme yerini de bulamadım.
- En önemlisi gpl lisansı yok.Yani istediğiniz gibi kullanamıyorsunuz.birden çok siteye kurmak için ücretli satın almak gerekiyor.
Sonuç olarak; Türkçe içerikli de dahil asp olarak bir çok portal veya içerik yönetim sistemi var.En çok bilineni asp-nuke.Ama asp portalların hiç birinde php scriptlerde olduğu gibi paylaşım ve destek yok.Açıkçası ben bu portala ısınamadım.