Gönderen Konu: Asp CMS  (Okunma sayısı 1560 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı PCodemaster

Asp CMS
« : Ağustos 27, 2010, 22:18:49 ÖS »
Merhaba,
Birçoğumuz PHP üzerine CMS (Content Management System- İçerik Yönetim Sistemi) sistemleri görmüş, hatta bazılarımız kullanmışızdır.
Peki eskilerden yadigar ASP üzerine CMS sistemi yok mu?
Bu sprunun cevabı var, ancak ne yazıkki beyinlerimiz üretmeden yana kısırlık yaşadığı için Türkçe değil.
Peki nedir bu aspapp adında bir sistem v1 den itibaren takip ettiğim bir sistem localhost'ta da denediğim eski versiyonlarını beğenmediğim için kullanmanın pek cazip olmadığı için tavsiye etmediğim bir sistem.
Şimdi V4 ü çıkardılar yerel ağda denedim oldukça başarılı ve gelişmeye açık şekle getirilmiş.
Bu yüzden acizane sizlere tavsiye edebileceğim bir sistem.
Gönül isterdi ki Türkçeye çevirip paylaşayım ancak zamanım olmadığı için ne yazıkki yapamıyorum (Hatta bu topici açarken saat 23:15 suları ve hala işteyim:)) ve yaklaşık 1 aydır da böyle)
Neyse çok fazla da uzatmadan inceliyebileceğiniz ve indirebileceğiniz adresleri paylaşalım.

İnceleme Adresi
İndirme Adresi

Deneyin yorumlarınızı paylaşın. Sorun yaşarsanız yardımlaşalım. Dağarcığımız büyüsün biz büyüyelim...
Saygılarımla...
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
...sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹıq ,ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ ıʞuɐS

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
-Asp CMS
« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2010, 16:28:31 ÖS »
Denemeye değer diye düşünürken malesef indiremedim. Sitenin download sayfasında sorun var. Belki de geçici bir durumdur. Daha sonra tekrar deneyeceğim.

Ayrıca böyle bir ASP CMS sistemini tanıttığın için teşekkürü borç bilirim. ;D
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
-Asp CMS
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2010, 18:07:13 ÖS »
Sitenin kendi sayfasındaki indirme bölümü hata veriyor ama sayfadaki download.com linki ile indirilebiliyor.Scripti indirip lokalde denedim.

Artıları +++
- İçinde download, link, galeri, forum, blog, makale, anket, rss, özel mesajlaşma iletişim, haberler, takvim, sohbet gibi bölümleri var.
- Çoklu dil destekliyor.Yönetim panelinden dil değiştirilebiliyor.Dil kodlarını xml dosyasına saklıyor.Fakat değiştirilebilen kelimeler çok az geldi bana.Sitenin tüm yazı içeriğini değiştiriyormu onu kontrol etmedim.
- Bilgisayardan dosya ve resim yüklenbildiği gibi adres vererek te eklenebiliyor.
- İçinde bir çok tema ile geliyor(Güzel olarak diyebileceğim 2-3 tema çıktı sadece).
- Sitemap özelliği var.
- Ana sayfa blok yerleşimi değiştirilebiliyor.
- Üye grupları seviye ve yetki belirleme özelliği var.

Eksileri---
- Kullanımı karışık.Kategoriler ve alt kategoriler birbirinin içine girmiş gibi.
- Temaları çok iyi değil.
- Ana sayfa blok yerleşimini kendiniz ayarlayamıyorsunuz.Varolan yerleşimlerden seçmek lazım.
- Reklam yönetimi, alış veriş ve feed besleme bölümleri pasif.Bu bölümleri kullanmak için ücretli sürümüne geçmek gerekiyor.
- Kendi modülleri (bölüm) haricinde sonradna blok ekleme veya oluşturma yeri yok.
- Menüyü değiştirme yerini de bulamadım.
- En önemlisi gpl lisansı yok.Yani istediğiniz gibi kullanamıyorsunuz.birden çok siteye kurmak için ücretli satın almak gerekiyor.

Sonuç olarak; Türkçe içerikli de dahil asp olarak bir çok portal veya içerik yönetim sistemi var.En çok bilineni asp-nuke.Ama asp portalların hiç birinde php scriptlerde olduğu gibi paylaşım ve destek yok.Açıkçası ben bu portala ısınamadım.  :)

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
-Asp CMS
« Yanıtla #3 : Ağustos 28, 2010, 19:45:30 ÖS »
Portallarda önemli olan açık kaynak kodlu ve geliştirilebilir olmasıdır. Eğer ki ücretsiz ve ücretli versiyon yapıp, bazı özellikler için ücretli versiyon alınması gerekiyorsa bu portalın gelişmesi kanaatimce zor. İnceleme fırsatım olmadı. Ama admin detaylı olarak açıklamış. Ayrıca admin'in fikirlerine de katılıyorum. :"3
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı PCodemaster

-Asp CMS
« Yanıtla #4 : Ağustos 30, 2010, 08:50:03 ÖÖ »
Evet GNU lisansı yok pro versiyon adında bütün özellikleri dahil pakeini satıyorlar. Adminimizin bahsettiği eksi yönlerin bir çoğu ücretli versiyonda bulunmuyor. Şuraya kesinlikle katılıyorum: php de oldupu gibi asp de paylaşım yok... Ne yazıkki burası çok doğru.

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
-Asp CMS
« Yanıtla #5 : Ağustos 30, 2010, 09:32:19 ÖÖ »
Türk yapımı veya yabancı bir çok asp portal var ama hepsinin içinde ayrı bir dert var.Türk yapımı scriptleri beğeniyordum ama sonradan kendi içlerinde çıkan anlaşmazlıklar yüzünden değer kaybettiler.

Çevrimdışı PCodemaster

-Asp CMS
« Yanıtla #6 : Ağustos 31, 2010, 17:35:05 ÖS »
Heh işte sevgili admin yıllardır ben de aynı şeyi diyorum. Şöyle hevesli çıkar gütmeyen asp den alnayan biraz grafik yönü olan 5 kişi olsa beraber, dünyanın en iyi asp portalını çıkartırız diye düşünüyorum:))

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
-Asp CMS
« Yanıtla #7 : Ağustos 31, 2010, 20:03:23 ÖS »
Bir ara öyle bir projemiz vardı.Sonra öyle kaldı.