Her geçen gün bazı konularda hep eleştiriler yağıyor. Bende kendi adıma bu kadar internet tecrübeme dayanarak bir konuda eleştiri yapmak istiyorum.
Söz konusu olayın baş mimarı Facebook ve kullanıcıları

Facebook sitesi açıldığında amacının ne şekilde olduğu ve ne şekile döndüğü ortadadır. Facebook yapımcıları bundan memnun olacaklar ki bu duruma hiçbir müdahale etmediler. Sonuç normaldir. Çünkü benimde böyle bir popüler sitem olsa bende müdahale etmezdim.

Malesef biz kullanıcılar Facebook sitesini değiştirmek için çeşitli tür oyunlara giriyoruz. Biz kullanıcılar derken buna yabancı kullanıcılarda ve bende dahil...

Ama bunu zaten hepimiz çok iyi biliyoruz. Buna da bir eleştirim yok zaten.
Peki nedir eleştirdiğin konu diyecek olursanız; "Saçma Sapan Açılan Sayfalar ve Gruplar"dır.
Grup ve sayfa ismi vermeye gerek yok. Herşey çok açık ortadadır. Sadece birkaç gizli örnek vereceğim:
Şunu seven 1000000 kişiyiz...
Bunu sevmeyen 500000 kişiyiz...
İnanın şu olay için 200000 kişi oluruz...
vs... vs... vs...
Peki bir Facebook kullanıcısı "Şunu seven 1000000 kişiyiz..." grubuna girmeyince, o gruptan veya gruba üye olan kişilerden davet gelipte o daveti reddettiğinde "Sevmiyor, Nefret Ediyor mu" oluyor acaba!
Veya bir başka açıdan değerlendirelim:
"Şunu seven 1000000 kişiyiz..." grubuna giren her Facebook kullanıcısı da "Seviyor" olarak mı kabul ediliyor! Birde gerçekten seviyor mu?
İşin ilginç olanı ise, birçok grubun ortak amacı olsada hepsi birer ayrı grup.
Ayrıca bir diğer olay ise; popüler olan bir olayın ardından hemen o olayın grubu icat edilmekte. Bu konuda Facebook çok güncel.
Sadece düşündüğüm bir konuyu burada paylaşmak istedim.