Gönderen Konu: CD Devri Sona mı Eriyor?  (Okunma sayısı 969 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı GozyaSi

• Haber Editörü
  • Süper Moderatör
  • *
  • Insan Inandigi Gibi Yasar, Yasadigi Gibi Ölür
CD Devri Sona mı Eriyor?
« : Kasım 29, 2007, 10:15:15 ÖÖ »
TIME 2007 kapsamında Türkiye'ye gelen Songphonic Records Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kent, "dijital müzik" ile ilgili görüş ve tecrübelerini paylaştı...

Telekom, Internet, Medya ve Eğlence alanlarını bir araya getiren TIME 2007, İnterpromedya tarafından bu yıl “Eğlenceye Teknoloji Var” teması ile 27-28 Kasım tarihlerinde Ceylan InterContinental’de düzenlendi.Bu yıl dördüncüsü yapılan etkinlik, medya ve eğlence dünyasını, yeni iş alanlarına yatırım yapmak isteyen üst düzey yöneticileri, reklam ve pazarlama yöneticilerini, bilgi teknolojileri, telekom ve internet dünyasının çalışanlarını, içerik üretenleri, danışmanları, girişimcileri ve yatırımcıları bir araya getirdi.
Bu yıl TIME 2007’nin ilk günü 27 Kasım saat 17:30’da gerçekleşen oturumda Songphonic Records Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kent, ”Dijital müzik endüstisinde yeni iş ve dağıtım modelleri” başlığı altında, ‘bitmeyen deprem’ olarak tanımladığı “dijital müzik”ile ilgili görüş ve tecrübelerini paylaştı.
   Osman Kent sunumunda müzik sektöründeki depremin en büyük nedenlerinden birini Apple’ın Ipod girişimi olarak nitelendirdi: “İlk Ipod 2001 yılında çıktı ama henüz ortada Itunes yoktu. 2003 yılında Itunes devreye girdi ve kısa sürede dünyanın en büyük müzik dağıtıcısı haline geldi. Geleneksel modellerle çalışan firmaların bununla başetmesi mümkün değil. Başta EMI olmak üzere birçok firma dijital alanda kendine çıkış yolu arıyor...”
  Dinleyicilerin müziğe bedava ulaşmak istediklerini belirten Osman Kent “bu büyük bir endüstrinin eser sahibi-yorumcu-müzik şirketi gibi birçok bileşen açısından zarar görmesine işarettir. Buna rağmen başka alanlarda faaliyet gösteren birçok şirket bu işe girmek istiyor. Starbucks, Nokia, Coca Cola gibi... Bu şirketlerin beklentisi müzik işinden para kazanmak değil, mevcut müşterilerini memnun edecek yeni çalışmalara girmek...”
   Artık sanatçıların albümden bir gelir beklentisi olmadığını belirten Osman Kent Prince örneğini verdi: Prince İngiltere’nin en çok satan gazetelerinden biri ile 3,5 milyon adet CD dağıttı. Bu albüm, müzik marketlerin rafında olsaydı asla böyle bir satış rakamı yakalayamazdı. Ancak başka bir fayda sağladı. Prince’in İngiltere’de verdiği konserler 350.000 kişi tarafından seyredildi ve Prince bu konserlerden toplam 22 milyon dolar gelir elde etti...”

Kaynak: Teknolatte

Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Eger Bir Gun Dunyaya Ait Cok Buyuk Bir Derdin Olursa, Rabbi'ne Dönüp
''Benim Büyük Bir Derdim Var''
Deme!

Derdine Dönüp 
''BENIM COK BÜYÜK BIR RABB 'IM VAR!''
De!