Gönderen Konu: Cd'siz İşletim Sistemi  (Okunma sayısı 881 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı WhisperSuLtaN

• Süper Moderatör
  • *
Cd'siz İşletim Sistemi
« : Nisan 09, 2011, 09:08:44 ÖÖ »
Onu artık CD’de göremeyeceğiz! CD ve DVD de internete yeniliyor: İşte artık CD üzerinde bulamayacağınız işletim sistemi…

Canonical 28 Nisan’da çıkacak olan Ubuntu’nun 11.04 sürümüyle beraber CD dağıtımına da son vereceğini açıkladı. 6 yıldır devam eden ShipIt ve CD dağıtım teknolojisinin artık pek bir anlamı kalmadığını açıklayan Canonical, yeni teknoloji “cloud”un nimetlerinden yararlanmaya başlayacaklarını açıkladı.

CD ile dağıtım 2005 yılında internet gücünün her yerde çok iyi olmadığı zamanlarda başlamıştı. Dünyanın birçok ülkesine birçok CD gönderen Canonical, son iki yıldır bu hizmeti yavaşlattıklarını ve kişi başına gönderilen CD sayılarını da kısıtladıklarını açıkladı.

Linux sürümlerini CD’lerde sevenlerin ise işletim sistemini indirip CD’lere yazabilecekleri belirtildi.

Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
-Cd'siz İşletim Sistemi
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2011, 19:08:45 ÖS »
CD teknolojisi de artık teknoloji dünyasını terkediyor.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı WhisperSuLtaN

• Süper Moderatör
  • *
-Cd'siz İşletim Sistemi
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2011, 17:39:13 ÖS »
Aslında ben uzun zamandır, flasdisk , cd vs gibi depolama aygıtlarını kullanmıyorum ... Hotmailim , yada kendi sitelerimin alanları bilgilerimi depolamam yada taşımam konusunda , çok daha güvenilir geliyor bana

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
-Cd'siz İşletim Sistemi
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2011, 17:59:34 ÖS »
Bence en güvenilir olan yanınızda taşıyabileceğiniz aygıtlardır. İnternette herşeye güvenmek bazen sizi yarı yolda bırakabilir. Ve problemli durumlarda karşılaşma durumunuz çıkabilir. Taşınabilir harddiskler, flash bellekler veya DVD-CD'ler bunlar daha iyi olacaktır.

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı WhisperSuLtaN

• Süper Moderatör
  • *
-Cd'siz İşletim Sistemi
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2011, 18:05:02 ÖS »
Evet ama ... benim yanımda taşıdıklarım hep bozuluyor ...

asıl onlar yarı yolda bırakıyor beni :)

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
-Cd'siz İşletim Sistemi
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2011, 18:28:32 ÖS »
O da doğru tabi.. CD-DVD için geçerli. Ama bir harddisk veya flash bellek nasıl bozulur? :) Hadi harddiski yanında taşımak biraz zor olur ama flash bellekler artık bir anahtarlık gibi taşınabiliyor ama bozulma olayını anlamadım.

Gelelim benim dediğim duruma. Yani internetteki depoları güvensiz görme olayına.. Maalesef internet siteleri depo siteleri de dahil hacklenebiliyor veya başka birilerinin ellerine geçebiliyor. Bu nedenle daha güvensiz olduğunu düşünüyorum.

Eğerki belgeleriniz önemliyse aynı belgeleri iki farklı CD'ye kaydedip, en azından bir tanesinin yedekte kalmasını sağlayabilirsin.

Çevrimdışı jarni

• Moderatör
  • *
  • Trash Metal
-Cd'siz İşletim Sistemi
« Yanıtla #6 : Ekim 01, 2011, 14:20:18 ÖS »
öncelikle flash disklere guvenim tam ancak basımdan gecen istisna bi surumu acıklim

Çalıştığım ofiste onemli dosyalarımı flasıma attım ve eve gidiyordm ofisten aradılar attığım mailin ulasmadığını tekrar atmamı istediler flash yanımda diye korkmadım gittim eve taktım flashı pc tanımıyo ne yaptıysam komsunun pc ye taktım olmadı tanımadı bozuk dedi biçimlendir dedi vs vs gittim alt komsuya onda da olmadı gittim cafeye 4 pc denedim sonuncusunda tanıdı attım maili  ertesi gun gittim ofise taktım pc ye tanıdı :D

bazen boyle ilgin seylerde yasanıyor.

flash dandik te degil kingston data traveler