Gönderen Konu: CloudFlare nedir?Nasıl ayarlanır?  (Okunma sayısı 829 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı umut07

• Akseki Çukurköy Köyü Web Sitesi
CloudFlare nedir?Nasıl ayarlanır?
« : Ekim 16, 2011, 02:16:34 ÖÖ »
Cpanele girince CloudFlare diye bir şey eklemişler ne ki diye kurcaladım.kendi çapımda ayarları yaptım.CloudFlare sitesinde sitem aktif görünüyor. cpanelde ise deaktif durumda. bunu anlayamadım; CloudFlare sitesinde ayarlar tamam cpanelde nerden yapılıyor çözemedim. konu sanırım yeni(en azından benim için) bunu cpanelde ayarları nasıl yapılır?bir deli bir kuyuya taş atarmış kırk akıllı çıkaramazmış gibi geldi benim sorduğum ama yararlı bir konu olacağını düşünüyorum.

CloudFlare gelişimi Matthew Prince ve Lee Holloway tarafından 2009 yılında başlatıldı. 2010 yılı içerisinde TechCrunch aracılığıyla tüm Dünya’nın ilgisini çeken CloudFlare temel olarak sitenizi DDoS, SQL Injection ve spam yorumlardan korumaktadır. Ayrıca ek olarak CDN hizmeti veriyor. (bkz: Content Delivery Network) Sahip olduğu özellikleri tamamen ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu özellikler sizi güvenlik saldırılarından koruyacak ve sitenize erişim sağlanamadığı anda sitenizin son haliyle yayında kalmasını sağlayacaktır. CloudFlare ile bir sitenin ortalama sayfa hızı %30 artar, harcadığı bant genişliği % 60 azalır ve sistem sayesinde sitenin güvenliği artmış olur. CloudFlare henüz betayken milyonlarca saldırıyı engellemiştir.

Not :mor renkli yazılar alıntıdır.

Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
-CloudFlare nedir?Nasıl ayarlanır?
« Yanıtla #1 : Ekim 16, 2011, 13:04:15 ÖS »
Ayarlarını daha hiç kurcalamadım ama bahsettiğin özelliklerini bir kaç sitede gördüm.