Gönderen Konu: Çok İstenen Mkportal News Haber Okunma Sayısı Eklentisi  (Okunma sayısı 7104 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
Çok İstenen Mkportal News Haber Okunma Sayısı Eklentisi
« : Haziran 22, 2008, 11:58:52 ÖÖ »
Mkportal news için çok istenen haber okunma sayısı eklentisi

Aşağıdaki işlemleri yapmaya başlamadan önce tüm dosyaların veritabanı dahil yedeğini alınız.

Adım 1:
Veritabanınızı phpMyAdmin'den açınız. mkp_news tablosunu Yapı olarak açınız. Açılan sayfadan SQL Sorgusu kısmını açınız ve ekteki bulunan veri.sql dosyasını okutunuz. Bu adımı başarıyla tamamladıktan sonra diğer adıma geçebilirsiniz.

Adım 2:
Haberler modülüne ait olan mkportal\modules\news\index.php dosyasını açınız. Ve aşağıdaki işlemleri takip ediniz:

Aşağıdaki kodu bulunuz (Satır 267):
Kod: [Seç]
$query = $DB->query( "SELECT id, idautore, titolo, autore, testo, data FROM mkp_news where idcategoria = '$idc' AND validate = '1' ORDER BY `id` DESC LIMIT $start, $per_page");Bu kodu aşağıdaki gibi değiştiriniz:
$query = $DB->query( "SELECT id, idautore, titolo, autore, testo, data, okunma FROM mkp_news where idcategoria = '$idc' AND validate = '1' ORDER BY `id` DESC LIMIT $start, $per_page");
Aşağıdaki kodu bulunuz (Satır 275):
$cdata = $mklib->create_date($row['data']);Bu kodun altına aşağıdaki kodu ekleyiniz:
$okunma = $row['okunma'];
Aşağıdaki kodu bulunuz (Satır 319):
$content.= "<br /><i>{$mklib->lang['from']}<b> <a href=\"$link_user=$id_orig_name\">$name</a></b>, $cdata, <a href=\"index.php?ind=news&amp;op=submit_comment&amp;idnews={$row['id']}\">{$mklib->lang['ne_comments']}</a>($totcomments), <a href=\"index.php?ind=news&amp;op=news_show_single&amp;ide={$row['id']}\">{$mklib->lang['ne_readall']}</a></i>";Bu kodu aşağıdaki gibi değiştiriniz:
$content.= "<br />Bu Haber $okunma Defa Okundu, <i>{$mklib->lang['from']}<b> <a href=\"$link_user=$id_orig_name\">$name</a></b>, $cdata, <a href=\"index.php?ind=news&amp;op=submit_comment&amp;idnews={$row['id']}\">{$mklib->lang['ne_comments']}</a>($totcomments), <a href=\"index.php?ind=news&amp;op=news_show_single&amp;ide={$row['id']}\">{$mklib->lang['ne_readall']}</a></i>";
Aşağıdaki kodu bulunuz (Satır 383):
$query = $DB->query( "SELECT id, idcategoria, idautore, titolo, autore, testo, data FROM mkp_news where id = '$ide' AND validate = '1'");Bu kodu aşağıdaki gibi değiştiriniz:
$query = $DB->query( "SELECT id, idcategoria, idautore, titolo, autore, testo, data, okunma FROM mkp_news where id = '$ide' AND validate = '1'");
Aşağıdaki kodu bulunuz (Satır 402):
$cdata = $mklib->create_date($row['data']);Bu kodun altına aşağıdaki kodu ekleyiniz:
$queryhit = $DB->query( "UPDATE mkp_news SET okunma= '$okunma'+1 where id = '$ide' AND validate = '1'");

Aşağıdaki kodu bulunuz (Satır 435):
$content.= "<br /><i>{$mklib->lang['from']}<b> <a href=\"$link_user=$id_orig_name\">$name</a></b>, $cdata, <a href=\"index.php?ind=news&amp;op=submit_comment&amp;idnews={$row['id']}\">{$mklib->lang['ne_comments']}</a>($totcomments)</i>";Bu kodu aşağıdaki gibi değiştiriniz:
$content.= "<br />Bu Haber $okunma Defa Okundu, <i>{$mklib->lang['from']}<b> <a href=\"$link_user=$id_orig_name\">$name</a></b>, $cdata, <a href=\"index.php?ind=news&amp;op=submit_comment&amp;idnews={$row['id']}\">{$mklib->lang['ne_comments']}</a>($totcomments)</i>";
Adım 3:
Ana sayfadaki haberler bloğunda da haber okunma sayısını göstermek için mkportal\blocks\news.php dosyasını açınız. Ve aşağıdaki işlemleri takip ediniz:

Aşağıdaki kodu bulunuz (Satır 36):
$query = $DB->query( "SELECT n.id, n.idcategoria, n.idautore, n.titolo, n.autore, n.testo, n.data, n.totalcomm, s.id AS idcat, s.titolo AS titcat, s.icona Bu kodu aşağıdaki gibi değiştiriniz:
$query = $DB->query( "SELECT n.id, n.idcategoria, n.idautore, n.titolo, n.autore, n.testo, n.data, n.okunma, n.totalcomm, s.id AS idcat, s.titolo AS titcat, s.icona
Aşağıdaki kodu bulunuz (Satır 75):
$cdata = $this->create_date($row['data']);Bu kodun altına aşağıdaki kodu ekleyiniz:
Aşağıdaki kodu bulunuz (Satır 105):
<br /><i>{$this->lang['from']}<b> <a href=\"$link_user=$id_orig_name\">$name</a></b>, $cdata <a href=\"index.php?ind=news&amp;op=submit_comment&amp;idnews={$row['id']}\">{$this->lang['comments']}</a>($totcomments), <a href=\"index.php?ind=news&amp;op=news_show_single&amp;ide={$row['id']}\">{$this->lang['readall']}</a></i>Bu kodu aşağıdaki gibi değiştiriniz:
<br />Bu Haber $okunma Defa Okundu, <i>{$this->lang['from']}<b> <a href=\"$link_user=$id_orig_name\">$name</a></b>, $cdata <a href=\"index.php?ind=news&amp;op=submit_comment&amp;idnews={$row['id']}\">{$this->lang['comments']}</a>($totcomments), <a href=\"index.php?ind=news&amp;op=news_show_single&amp;ide={$row['id']}\">{$this->lang['readall']}</a></i>
Hazırlayan: UzmanWeb.Net & Burak ŞİMŞEK (Burajan)
« Son Düzenleme: Haziran 22, 2008, 12:00:25 ÖS Gönderen: burajan »
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı mesale

-Çok İstenen Mkportal News Haber Okunma Sayısı Eklentisi
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2008, 23:26:39 ÖS »
OLMUYOR  DOSTUM BAŞARAMADIM  HERALDE TAM ÇALIŞMIYOR  SIFIR DOSYA DEĞİŞTİREMEDİM HERALDE SENDE DÜZELTİLEN KLASÖRLER VARSA 

EK TE  İLAVE EDERSEN SEVİNİRİM

SANIRIM SORUN ONLAR  YADA KURULUM ÇALIŞMIYOR

AMA HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER

WWW.KİRMASTİM.NET

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
« Yanıtla #2 : Haziran 28, 2008, 12:40:20 ÖS »
Kullandığın sürüm nedir?

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
« Yanıtla #3 : Temmuz 01, 2008, 15:23:42 ÖS »
Değiştirilecek dosyalar:: /modules/news/index.php, /blocks/news.php ve database değiştirilmesi gerekmektedir.

1) Phpmyadmine girin ve aşağıdaki kodu sql sorgusu olarak yazın.

ALTER TABLE `mkp_news` ADD `click` INT( 10 ) DEFAULT '0' NOT NULL
2) /modules/news/index.php dosyasında aşağıdaki satırı bulun:

function news_show_category() {
Bul .

$query = $DB->query( "SELECT id, idautore, titolo, autore, testo, data FROM mkp_news where idcategoria = '$idc' AND validate = '1' ORDER BY `id` DESC LIMIT $start, $per_page");
    while( $row = $DB->fetch_row($query) ) {
        $idnt = $row['id'];
        $query1 = $DB->query( "SELECT id FROM mkp_news_comments where identry = '$idnt'");
        $totcomments = $DB->get_num_rows($query1);

Aşağıdaki ile değiştir.

$query = $DB->query( "SELECT id, idautore, titolo, autore, testo, data, click FROM mkp_news where idcategoria = '$idc' AND validate = '1' ORDER BY `id` DESC LIMIT $start, $per_page");
        $idnt = $row['id'];
        $query1 = $DB->query( "SELECT id FROM mkp_news_comments where identry = '$idnt'");
        $click = $row['click'];

3) Aşağıdakini Bul:

$content.= "<br /><i>{$mklib->lang['from']}<b> <a href=\"$link_user=$id_orig_name\">$name</a></b>, $cdata, <a href=\"index.php?ind=news&amp;op=submit_comment&amp;idnews={$row['id']}\">{$mklib->lang['ne_comments']}</a>($totcomments), <a href=\"index.php?ind=news&amp;op=news_show_single&amp;ide={$row['id']}\">{$mklib->lang['ne_readall']}</a></i>";
Değiştir.

$content.= "<br /><i>{$mklib->lang['from']}<b> <a href=\"$link_user=$id_orig_name\">$name</a></b>, $cdata, Letta: $click volta/e <a href=\"index.php?ind=news&amp;op=submit_comment&amp;idnews={$row['id']}\">{$mklib->lang['ne_comments']}</a>($totcomments), <a href=\"index.php?ind=news&amp;op=news_show_single&amp;ide={$row['id']}\">{$mklib->lang['ne_readall']}</a></i>";

4) Bul

function news_show_single() {
İçerisinde bul

$query = $DB->query( "SELECT id, idcategoria, idautore, titolo, autore, testo, data FROM mkp_news where id = '$ide'");
    $query1 = $DB->query( "SELECT id, autore, testo, data FROM mkp_news_comments where identry = '$ide' ORDER BY `id` DESC");
    $row = $DB->fetch_row($query);

Değiştir.

$query = $DB->query( "SELECT id, idcategoria, idautore, titolo, autore, testo, data, click FROM mkp_news where id = '$ide'");
    $query1 = $DB->query( "SELECT id, autore, testo, data FROM mkp_news_comments where identry = '$ide' ORDER BY `id` DESC");
    $row = $DB->fetch_row($query);
      $click = $row['click']; 

5) Bul :

$content.= "<br /><i>{$mklib->lang['from']}<b> <a href=\"$link_user=$id_orig_name\">$name</a></b>, $cdata, <a href=\"index.php?ind=news&amp;op=submit_comment&amp;idnews={$row['id']}\">{$mklib->lang['ne_comments']}</a>($totcomments)</i>"; 

Değiştir

$content.= "<br /><i>{$mklib->lang['from']}<b> <a href=\"$link_user=$id_orig_name\">$name</a></b>, $cdata, Letta: $click volta/e <a href=\"index.php?ind=news&amp;op=submit_comment&amp;idnews={$row['id']}\">{$mklib->lang['ne_comments']}</a>($totcomments)</i>"; 
5) Bul:

$blocks .= $Skin->view_block("{$mklib->lang['ne_news']}", $output);
  $mklib->printpage("1", "1", "{$mklib->lang['ne_news']}", $blocks);

Üzerine Ekle :

++$click;
  $DB->query("UPDATE mkp_news SET click ='$click'  where id = '$ide'");

6) /blocks/news.php Aç

Bul

$query = $DB->query( "SELECT n.id, n.idcategoria, n.idautore, n.titolo, n.autore, n.testo, n.data, n.totalcomm, s.id AS idcat, s.titolo AS titcat, s.icona
    FROM mkp_news AS n
    LEFT JOIN mkp_news_sections AS s ON(s.id = n.idcategoria)
    WHERE validate = '1' ORDER BY `id` DESC LIMIT $limit");
        $idnt = $row['id'];
        $totcomments = $row['totalcomm'];

Değiştir.

$query = $DB->query( "SELECT n.id, n.idcategoria, n.idautore, n.titolo, n.autore, n.testo, n.data, n.click, n.totalcomm, s.id AS idcat, s.titolo AS titcat, s.icona
    FROM mkp_news AS n
    LEFT JOIN mkp_news_sections AS s ON(s.id = n.idcategoria)
    WHERE validate = '1' ORDER BY `id` DESC LIMIT $limit");
        $idnt = $row['id'];
        $totcomments = $row['totalcomm'];
          $click = $row['click']; 

7) Bul:

<br /><i>{$this->lang['from']}<b> <a href=\"$link_user=$id_orig_name\">$name</a></b>, $cdata, <a href=\"index.php?ind=news&amp;op=submit_comment&amp;idnews={$row['id']}\">{$this->lang['comments']}</a>($totcomments), <a href=\"index.php?ind=news&amp;op=news_show_single&amp;ide={$row['id']}\">{$this->lang['readall']}</a></i>
Değiştir.

<br /><i>{$this->lang['from']}<b> <a href=\"$link_user=$id_orig_name\">$name</a></b>, $cdata, Letta: $click volta/e, <a href=\"index.php?ind=news&amp;op=submit_comment&amp;idnews={$row['id']}\">{$this->lang['comments']}</a>($totcomments), <a href=\"index.php?ind=news&amp;op=news_show_single&amp;ide={$row['id']}\">{$this->lang['readall']}</a></i>
8) Bul

unset($testo);
Sonrasına ekle

unset($click);
Ben daha önce bir çalışma yapmış ve ilk mesajda yazmıştım. Ancak daha sonra başka bir çalışma daha buldum. İsterseniz bu uygulamayı da yapabilirsiniz. Hatta ilk önce bu uygulamayı yapmanızı öneririm. Ayrıca şunuda belirtmek istiyorum: İlk mesajdaki ve bu mesajdaki uygulamalar aynı işlemi gerçekleştirmektedir. Dolayısıyla ikisini birden uygulamanıza gerek yoktur.

mkportal.gen.tr'den alıntıdır

Çevrimdışı aybars_123

• Egitimciyim.net
« Yanıtla #4 : Temmuz 13, 2008, 10:37:15 ÖÖ »
Phpmyadmine girin ve aşağıdaki kodu sql sorgusu olarak yazın.

demmıssınız kardesim.sıkıntı şu.belki çok basit olabılır.ama ben plesk poanel kullanıyorum ve o bolumu bır türlü bulamıyorum.yardımcı olur musunuz?

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #5 : Temmuz 13, 2008, 11:33:58 ÖÖ »
Plesk panele giriş yapınca açılan sayfada servisler başlığı altında  "Veritabanları" yazısı var.Ona tıklayınca luşturulan veritabanı isimleri gelir.Ordan açmak istediğimizi seçince gelen sayfada "DB WebAdmin" yazısı görünür.Buna tıklayınca phpmyadmin sayfası açılır.

Çevrimdışı aybars_123

• Egitimciyim.net
« Yanıtla #6 : Temmuz 13, 2008, 17:38:21 ÖS »
hocam zahmet verebılırım ama resımle aktarabılırmısın bana.bende plesk panel ing.olduğu için sıkıntı yaşıyorum

Çevrimdışı aybars_123

• Egitimciyim.net
« Yanıtla #7 : Temmuz 17, 2008, 20:46:01 ÖS »
öncelikle tsk ederım yardımların ıın.ıkı rıcam olacak.

1-numara ıle gosterdığım yerde hata oldu.
2-numara ile gösterdığım yeri nasıl kaldırabılırım
3-ben news.php yı değil değişik haber blokları kullanıyorum.ekte mansethaberler.php ve news/index php yı koydum yanlışlarımı duzeltırmısınız.
simdiden tsk ederim.

http://www.dosya.cc/haberokunma.zip.html

Çevrimdışı aybars_123

• Egitimciyim.net
« Yanıtla #8 : Temmuz 17, 2008, 23:52:27 ÖS »
http://www.dosya.cc/index.zip.html

sorun admin tarafından çözülmüş ve doğrusu yukarıdadır arkadaşlar.

Çevrimdışı ReaLMeR

« Yanıtla #9 : Ağustos 06, 2008, 16:53:09 ÖS »
TŞK LER GERCEKDENDE ÇOK İSTENEN BİR MODUL İSABEY BİCİM YARDIM ETTİ VE BENDE YAPTIM DEMO.
www.yesilsiyahbogalar.com

Seo4Smf Tagleri: