Gönderen Konu: D sürücüsü oluşturamıyorum  (Okunma sayısı 3280 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mehtap

• Eğlence,Forum
D sürücüsü oluşturamıyorum
« : Ocak 21, 2009, 04:44:15 ÖÖ »
Selam benim sorunlarım bitmiyo  ??? daha önceki sorunumu cevapladınız teşekkür ederim gerci yapamadım tekrar format attım  bu seferde sorunum şu D sürücüsünü sildim tamamen şuan bitek c sürücüsü var bölümlenmemiş alandan xp cd siyle yapmaya çalışıyorum ama çok az alan oldugundan biçimlendiremiyor bilgisayarımdan
Windows arabirimini kullanma
Bilgisayar Yönetimi (Yerel) öğesini açın.

Konsol ağacında Bilgisayar Yönetimi (Yerel) öğesini tıklatın, Depolama Ortamı'nı tıklatın ve sonra Disk Yönetimi'ni tıklatın.

Temel diskin ayrılmamış bir bölgesini sağ tıklatın ve sonra Yeni Bölüm’ü tıklatın veya genişletilmiş bir disk bölümünde boş alanı sağ tıklatın ve sonra Yeni Mantıksal Sürücü’yü tıklatın.

Yeni Bölüm sihirbazında önce İleri düğmesini, Birincil Bölüm’ü, Genişletilmiş Bölüm'ü veya Mantıksal sürücü’yü tıklatın ve ekrandaki yönergeleri izleyin.

diye biyerde gördüm yapıyım dedim ama sadece c sürücüsü görünüyor ve Temel diskin ayrılmamış bir bölgesini sağ tıklatın ve sonra Yeni Bölüm’ü tıklatın veya genişletilmiş bir disk bölümünde boş alanı sağ tıklatın ve sonra Yeni Mantıksal Sürücü’yü tıklatın.
bu bölüm yok saga tıkladığımda bi proğram indirdim Partition Magic8 ama oda disk oluşturuyorum sonuna geldiğimde şu hatayı veriyor
   This is an evaluation version of PartitionMagic. To
    purchase the full version of PartitionMagic, visit your
    local software reseller or call PowerQuest sales at
    1-800-379-2566 (United States and Canada only) or
    +1-801-437-8900 or visit our web site at
    www.powerquest.com.
 anlıyamadım acaba proğramdamı bi eksiklik var yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı jarni

• Moderatör
  • *
  • Trash Metal
-D sürücüsü oluşturamıyorum
« Yanıtla #1 : Ocak 21, 2009, 10:11:34 ÖÖ »
öncelikle partiton magic programının sana verdiği cvp su tam sürüm olmayan bi versiyondur full versiyonunu almak için su su numarayı arayın diyo

öncelikle disk yönetiminde sadece c gözüküyorsa biraz sıkıntılı olabilir cunku bilgisayarımda gostermese bile yönetimde gostermesi gerekirdi neyse diğer sıklar ise

bilgisayarım sağtık yönet diskyönetimi seçeneklerine gir ordan sürücü harfi ata bölüm sağlamsa olması lazım

yönetimde gorursen orada bicimlendirme yap d ye sonra bilgisyarımda gozukmeye baslar.

Eğer hiç bi şekilde yapamazsan format atmak zorundasın cunku diski yanlıs bicimlendrmissin.

Çevrimdışı Ozgur Hicyilmaz

• Süper Moderatör
  • *
    • Kişisel İnternet Sitem
« Yanıtla #2 : Ocak 21, 2009, 19:09:48 ÖS »
HDD nizin tüm kapasitesini bir sürücü için kullanamdıysanız jarninin demiş oldugu Bilgisayarım Sağ Tıkla-Yönet-Disk Yönetimi ni seçerek karşınıza çıkan yerde disklerinizi görebilirsiniz ve biçimlendirebilirsiniz.

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #3 : Ocak 21, 2009, 20:15:06 ÖS »
Bilgisayarım > yönet kısmından bölümleme yapamayabilirsin.Bu vistada yapılabiliyor.Partition magic programıyla formatlamadan bölümleme yapmak için sabit diskte var olan dosyalar kadar bir boş alan olması gerekir.Yoksa sağlıklı bölümleme yapamaz.

Çevrimdışı mehtap

• Eğlence,Forum
« Yanıtla #4 : Ocak 21, 2009, 22:46:19 ÖS »
HDD nizin tüm kapasitesini bir sürücü için kullanamdıysanız jarninin demiş oldugu Bilgisayarım Sağ Tıkla-Yönet-Disk Yönetimi ni seçerek karşınıza çıkan yerde disklerinizi görebilirsiniz ve biçimlendirebilirsiniz.
arkadaşlar ilginiz için teşekkürler galiba bu arkadaşın dediği gibi HDD nin tüm kapasitesini C sürücüsü için kullandım sanırım çünki yönetten baktığımda tek bi  sürücü görülüyo oda c
bilgisayarım sağtık yönet diskyönetimi seçeneklerine gir ordan sürücü harfi ata bölüm sağlamsa olması lazım demissiniz malesef oda yok sürücü harfi ve yolu değiştir var
sanırım tekrar format atmam gerekicek  oda tekrar bölümleme olayı olucakmı mechul bide format attığımda msn felan kuramamıştım gine aynısı olucak ama başka çaremde yok sanırım format atmadan halletmenin bi yolu olsaydı keşke ama sanırım yok  :( teşekkürler

Çevrimdışı Ozgur Hicyilmaz

• Süper Moderatör
  • *
    • Kişisel İnternet Sitem
« Yanıtla #5 : Ocak 21, 2009, 23:00:02 ÖS »
Format atmadan HDD nizi Partition Magic programı ile bölümleyebilirsiniz.

Çevrimdışı Rıza

• Bilgi paylaşılmadan anlam kazanmaz.
« Yanıtla #6 : Ocak 21, 2009, 23:05:28 ÖS »
arkadaşlar anlatmışlar.format atmadan bölebilirsin.Partiton magic 8 programının fulunu bulabilirsen bilgisyaraına kur.Demosu çalışmayabilir.onunda serialini googleden aratıp bulabilirsin.sonra programı çalıştırp c üzerinde sağı tıkla split seç alan miktarı belirle.sol altta aplly seç ok.de.bu kaadar.ama bunu becermem derssen format atarsın.ancak xp yüklerken öceki kurulumu görür.o kısım ekrana geldiğinde Esc ye bas.sonra ekrana c sürücüs gelir.onu tamamen silip yeniden 1. bölüm oluştur.sonra alta bir bölümlenmemiş alan çıkar ora da da bölüm oluşturusun böylece d sürücünde kurulmuş olur
« Son Düzenleme: Kasım 22, 2009, 02:33:21 ÖÖ Gönderen: Rıza »

Çevrimdışı jarni

• Moderatör
  • *
  • Trash Metal
« Yanıtla #7 : Ocak 21, 2009, 23:26:01 ÖS »
Ortalık karıstı yine

Öncelikle mehtap arkadasım senin  hardiskinin boyutu kac  örneğin 80gb ise sağ tıkla özellikelre bak cnin 76gb civarı gosteriyorsa tek oalrak yuklemişsin eğer 15-20 gb gozukuyorsa dediğim gibi formatı yanlıs atmıssın daha doğrusu diski yanlıs bicimlemişsin

1- eğer Tek yapmıs isen bi sorun yok partition magic programının fullü ile cok basit bi işlemle 2dk da bölersin hdd ni istediğin gibi su anda bakmadım ama bi cok resimli dokumanlar mevcut

2-Eğer Hdd tek değilde bölünmüş ama bölünen alanı aradık taradık bulamadıysak sunlar olabilir

hdd bölünmüş ama yönetimde sadece c var ise hdd sorunlu olabilir cunku ne sekilde olursa olsun bölüm varsa yönetimde gozukur
      eğer yönetimde d var ise biçimlendir yap ntfs sistemli oalrak hdd ye yön versin aktif etsin

yada dediğim gibi tek hdd olarak kurmusundur windowsu  partitionla format atmadan bölebilirsin.Çok basit bi işlem zaten

Çevrimdışı mehtap

• Eğlence,Forum
« Yanıtla #8 : Ocak 21, 2009, 23:46:43 ÖS »
jarni dediğin gibi baktım 74.5gb tek olarak yüklemişim partition magic8 indirdim yukarda dediğim gibi hata verdi başka versyonundan bahsediyorsun sanırım sen eyer başka bi versyonunu tavsiye ediyosan ismini yazarsan çok sevinirim bide onu deniyim inşallah olur sağolun :)

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #9 : Ocak 22, 2009, 00:54:04 ÖÖ »
İndirme linklerini özel mesajla gönderdim.Bi deneyin.