S.a arkadaşlar,
sorunum:
üstte açılır menüm war, altta anaDiv ve anadiv in içinde 2tane daha div'im var. menudiv'im ve anadiv'im arasında margin top 10px. Anadiv'im icindeki divlerin 2sinde de float:left; kullandım.
menudiv'imde li tagları açıkken anadiv'imin üstüne geliyor li taglarındakıler ancak anadiv'im ıcındeki diger 2 divim "li" taglarım acıldıktan sonra hemen "li" taglarımın altına kayıyor. sorunun kaynagı float:left; yazdıgımda otomatık "li"lerin altına kaydırıyo float:left; i kaldırdıgımdaysa normal olarak gorunuo ama divlerim yan yana deil clear:left; veya clear:both; kodlarını bu divlerin icine tek tek denedım olmadı ) position:absolute; - fixed - relative hepsini denedım Li tagları altta kalıyo bu sefer.. z-index:100; bi işe yaramadı bu arada
her iki div e float:left; kullanmamın amacıysa: float:left; kullanmadıgım divim normal olarak görünüyo bari düzgün görünsün mantıgıyla yaptıım
hem anadivdeki divlerim yan yana gelecek hemde üstten "li" taglarım acıldıgında divlerim alta kaymayacak bunu istiyorum.
daha once yaptıgım menu tasarımlarında böyle sorunla karsılasmıyordum emınım sorun ufak ama göremıyorum şuan
alternatifler sunacak varmı
akılda canlandırılması amacıyla kısa bişe yazıyım
<div id="menuler">
<ul> <a href="#"> Hakkımızda[/url]
<li> Vizyonumuz </li>
<li> Misyonumuz </li>
</ul> </div>
<div class="anadiv" > <div class="sagdiv" > </div> <div class="soldiv" > </div> </div>
.sagdiv {mrgn-top:10px;
float:left;}
soldiv {margin-left:10px;
float:left;} soldivdeki floatın mantıgı yok biliyorum aynı hizada kalsın dıye yazdım sagdiv ile.
yukardaki vizyonumuz asagı acıldıgında sagdivim ve soldivim alta kayıyor