Gönderen Konu: Dosya paylaşımı mı ? Forum paylaşımı mı?  (Okunma sayısı 1129 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı stajeriz

• Kitap Okuyun !
    • Stajeriz.Com
Dosya paylaşımı mı ? Forum paylaşımı mı?
« : Temmuz 15, 2007, 22:39:26 ÖS »
Umarım konu doğru yerde açılmıştır.

Admin hocam merak ettiğim bi konuda bilgi almak istiyorum.

Malum bi sitem var. Sizle birlikte birçok hatasını düzelttik.

Bant Genişliği diye bir hizmet var. Ben siteyi kurarken aldığım host paketinde 3 gb. dı. Şu an 2317 üyem var. Yani yoğunluk her geçengün artıyor. Ben devamlı para ödedim genişliği 15 gb a kadar yükselttim. Bugün yine bi mail gelmiş host firmasından genişliğiniz 25 gb a ulaştı tekrar para yatırın. Anlıyacağınız bant genişliğine para yetiremez oldum. Ve üye sayımda kasımda tahminen 5000 civarı olacak.
Ozamanda artık 50 gb falan olur heralde.

Sonuca bağlarsam,
Bant genişliğini gösterilen bilgi miktarı olarak biliyorum. Sİtede herhangi bir bilgiyi (mesela 30 sayfalık word dosyasındaki yazıları) forumda yazmak yada bunu dosya olarak yayınlamak bant genişliğini nasıl etkiler ? Şuan sitemde 300 civarı dosya var. Bunları forumlardamı yayınlasam acaba?

Eklemek istediğiniz, yada yanlış bildiğim şeyler varmı. Teşekkürler.

Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
-Dosya paylaşımı mı ? Forum paylaşımı mı?
« Yanıtla #1 : Temmuz 15, 2007, 22:47:46 ÖS »
Bant Genişliği dediğin bandwith yani trafik oluyor (eğer yanlış anlamadıysam). Bu konuda forumda bir konu mevcuttur. Sitende dosya bulunuyorsa büyük çaplı ve bunlar çok indiriliyorsa trafiğin bir o kadar daha artar. Yani bo dosya dediğim, mp3, video, pdf, word dökümanları vs. sayabiliriz. Tabi sitende gezilmeside trafiği etkilemektedir. Ancak bu az önce bahsettiğim dosyalar trafiği çok etkiler.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı stajeriz

• Kitap Okuyun !
    • Stajeriz.Com
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2007, 07:38:45 ÖÖ »
Evet hocam bantwidth.

Ama ne yapabilirimki dosylararı kaldıramam. Dosyalar çok fazla indiriliyor. Bu goğru. Şuan 2300 üye ile 26 gb oldu. 5000-6000 veya fazlası oluncada artık 30-40 gb olur. Hatta daha fazla. Bunun maliyeti altında nasıl kalkacağım. Şuanki ödediğim para yıllık 300 ytl. Ama kotayı aştığım için 150 ytl daha istiyorlar. üye sayısı 5000 üstü oldumu bu tutar milyar olcak. Sizde dosya paşlaşıyorsunuz. Ve benden kat kat fazla üyeniz var. Benim kadar maliyet yapıyormusunuz?

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2007, 10:21:40 ÖÖ »
Büyük boyutlu dosyaları rapidshare gibi paylaşım sitelerine yüklersen bant genişliği sorunun olmaz.Bizim siteden indirilen dosyaların boyutu büyük değil.Sadece mwp 2.12 dosyası var büyük olan.