Gönderen Konu: EASY PHP veri tabanına bağlanma sorunu  (Okunma sayısı 3256 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı asline

EASY PHP veri tabanına bağlanma sorunu
« : Ocak 25, 2009, 15:36:51 ÖS »
EASY PHP  3.0 sürümünü vista home premium ' a masa üstüne indirdim ve C'ye kurdum ama bir türlü veri tabanına bağlanamıyor. Amacım joomla site yapmaktı. Joomla son sürüm indirdim ve local host olarak çalışmaya başladı ama daha kurulumun ilk sayfalarında ne yaptıysam easy php veri tabanına bağlanamadığı için joomla kurulumu da hep yarım kaldı. Easy php kaldırdım ve yine yükledim netice yok, veri tabanına bağlanamıyor bir türlü. Acaba bu vista'ya uyumsuzluğundan olabilir mi ? Ya da vista'da kısıtlı bir seçenek olabilir mi ? (Firewall, windows defender vs. her önüme geleni devre dışı bıraktım, sonuç 0, easy php içinde conf_hhtpd dosyalarındaki 127.0.0.1:80'i 88 yaptım yine sonuç yok )
Konuda uzman arkadaşların kaydedilen [ at ] gmail.com 'a cevap iletmelerini rica ederim. Çok teşekkürler.

Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
-EASY PHP veri tabanına bağlanma sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 25, 2009, 18:01:16 ÖS »
Kurulumdan sonra phpmyadmin sayfasına girip imtiyazlar linkine tıklayıp açılan sayfadan veritabanı kullanıcısı ve şifresi oluşturmak gerekiyor.

Çevrimdışı LordOfTheDrunks

« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2009, 21:49:08 ÖS »
EASY PHP  3.0 sürümünü vista home premium ' a masa üstüne indirdim ve C'ye kurdum ama bir türlü veri tabanına bağlanamıyor. Amacım joomla site yapmaktı. Joomla son sürüm indirdim ve local host olarak çalışmaya başladı ama daha kurulumun ilk sayfalarında ne yaptıysam easy php veri tabanına bağlanamadığı için joomla kurulumu da hep yarım kaldı. Easy php kaldırdım ve yine yükledim netice yok, veri tabanına bağlanamıyor bir türlü. Acaba bu vista'ya uyumsuzluğundan olabilir mi ? Ya da vista'da kısıtlı bir seçenek olabilir mi ? (Firewall, windows defender vs. her önüme geleni devre dışı bıraktım, sonuç 0, easy php içinde conf_hhtpd dosyalarındaki 127.0.0.1:80'i 88 yaptım yine sonuç yok )
Konuda uzman arkadaşların kaydedilen [ at ] gmail.com 'a cevap iletmelerini rica ederim. Çok teşekkürler.

bi de bunu dene bakalım "Ravenswood Joomla Server " bu sorun çıkarmaz herhalde.

Çevrimdışı by_w3bc1

• WwW.KomeDikTr.CoM
    • WwW.KomeDikTr.CoM
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2009, 23:36:21 ÖS »
ßende fuLL Serv waR apache yi çalıştırmadan baqlanmıyo weri tabanına bunu bilmiyorum ama bendekiyle farkı yok die biliyorum apacheyi çalıştırmadan baqlanılmıyo tabi onu çalıştırdıysanız sorun başka bişe onu bilmiyorum (=

eğer apacheyi çalıştırmadan deniyosanız bide çalıştrıp deneyin (=
´      ✏     ßy_wÊßcΠ     艭

Çevrimdışı jarni

• Moderatör
  • *
  • Trash Metal
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2009, 23:40:37 ÖS »
easy php yi kurduktan sonra localhostta calısmaya baslar ancak phpmyadmin seceneğine girip orada kullanıcı adı ve parola olusturman gerekir parolayı olusturdfuktan sonra sana hata verip phpmyadmini acmayabilir bu seferde config.ini dosyasını notpedle acıp oradaki kullanıcı adı ve şifre kısmını phpmyadminde yaptıklarını girmen gerekir bu sekilde veritabanını ayarlarsın daha sonra veri tabanı acıp kuracağın seyi o veritabanına yonlendirip kurabilirsn.

Çevrimdışı by_w3bc1

• WwW.KomeDikTr.CoM
    • WwW.KomeDikTr.CoM
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2009, 23:50:07 ÖS »
ßendekiNi KuruyosuN adresi yazıyosun internet explorer'a takır takır çalışıyo hiçbi ayar yapman gerekmiyo walla o yüzden bilmiyorum onları (=
´      ✏     ßy_wÊßcΠ     艭