Öncelikle şunu belirtmeliyim ki tüm forumu gezdim dolaştım ama benimle aynı sorunları yaşayıp da soru soran kimseye rastlamadım.
Bazı ön bilgileri vermem gerekir diye düşünüyorum.
Site adresim: Linkleri Görebilmek İçin
Kayıt Olun veya
Giriş Yapın Yönetici adını değiştirdim.
Admin yerine
tdsharun yaptım.
Değişikliği şöyle yaptım: Db’de PORTAL_MEMBERS tablosunda M_NAME’de tdsharun yazıyor. M_USERNAME’de ise admin yazıyor. Bütün bölümler bu şekilde çalışıyor. Çünkü sadece görünen adı değiştirmiş oldum. Bu arada, M_NAME değerini değiştirdiğim için config.asp dosyasında da webmaster parametresini tdsharun, olarak değiştirdim. Böylece tdsharun admin olmuş oldu. Ve tıkır tıkır çalıştı. Bunu da kendim yaptım. Biraz mantık yürüttüm ve bu sonuca vardım. Neticede de süper bi sonuç oldu. Extra bir güvenlik önlemi oldu.

Tabii bunları yaparken aynı zamanda cookie ayarlarını da değiştirdim. Cookie değeri olan "256697926329" numarasını kendime göre değiştirdim. Kendimce bi sayı verdim. Böylece ekstra ekstra güvenlik sağlamış oldum.

Ve burada da bir sorun yaşamadım.
Buraya kadar anlattıklarımda bi sorun yaşamadım. Ne local’de ne de domain’de.
Sorunlarım şunlar: 1) E-Kart Sorunu: E-Kart servisine sitemin ana sayfası üzerinden bağlanmayı denediğimde ekart.asp açılıyor ancak resim 1 ve ikideki gibi uzayıp giden bir sayfa çıkıyor.
Üstten başlıyor böyle:
Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen
kayıt olun ya da
giriş yapınLinkleri Görebilmek İçin
Kayıt Olun veya
Giriş YapınSonra şu şekilde bitiyor:
Lütfen
kayıt olun ya da
Kayıt Olun veya
Giriş YapınAdresi de şu: Linkleri Görebilmek İçin
Kayıt Olun veya
Giriş Yapın Yönetici Panelinden girebiliyorum ancak, E-Kart Ayarları’nda da, Ayarlar ve Çıkış harici E-Kart linklerinde aynı sorun meydana geliyor. Db’yi kendime göre düzenlemiştim. Belki ondan oluyordur deyip sildim. Yenisini yükledim ve yazma iznini de yaptım ama sorun hala devam ediyor.
İşin en ilginç tarafı da, aynı E-Kart servisi Localhost’ta tıkır tıkır çalışıyor.
Ben bunu sitede çalıştırmadan önce editkart.asp dosyasından ayarları yapıyorum. Değiştirmem gereken iki yer var zaten. Onları da şu şekilde yapıyorum:
local_server = "127.0.0.1"
gercek_server = "Linkleri Görebilmek İçin
Kayıt Olun veya
Giriş Yapınwww.tdsharun.com
"
local_server_yol = "xyz/ekart.mdb"
gercek_server_yol = "xyz/ekart.mdb"
(xyz klasörünün ismini kendime göre değiştirdim. Gereken bağlantılardan da adını ona göre ayarladım. O konuda bir sorun yok yani. Burada db yolunu deşifre etmek istemediğim için adını xyz olarak örneklendirdim.)
Bu hatanın sebebinin sunucudan kaynaklandığına dair birkaç yazı okudum. Ama bence sorun sunucuda değil. Bi türlü çözemedim. Defalarca değiştirdim. Tüm dosyaları gözden geçirdim. Bi sorun yok gibi.
Daha önce Download, Makale gibi bölümlerde de bu tarz sorun yaşamıştım. Onlarda categories ve subcategories olayı vardı. Onları büyük harf yapınca sorun ortadan kalkıyordu ama bunda o durum da söz konusu değil. Çünkü mdb’de asp dosyasında yazıldığı gibi. Aynı yani.
Bu akşam siteden 2.12’yi tekrar indirdim. Belki bendeki 2.12 dosyasında eksik olan bir şey vardır diye. Ondakileri attım. Sonuç yine aynı maalesef.
2) IP Giriş Ayarları: admin_ipgate.asp dosyası da şu hatayı veriyor. Hemen hemen aynı sorun yani. Ama bunda banlısın diyo. Resmi göremeyenler için mesaj şu: Dikkat, IP adresin, 88.229.54.227, Banlı IP aralığının içinde. Ya, Allah aşkına, beni kim niye banlasın kardeşim. Evet, bu da böyle velhasıl.
Lütfen
kayıt olun ya da
Kayıt Olun veya
Giriş YapınSonuç itibariyle iki sorununda hata mesajı aynı: Script timed out.
Ben bu işin içinden çıkamadım. Sayın ustalar, yardımlarınızı bekliyorum. Umarım bu kadar uzun bir yazıya önem verip ilgilenirsiniz. Ve kızmazsınız.

Uzattığım için özür diliyorum ama sorabileceğiniz tüm soruların cevabını baştan vereyim dedim.
Şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım.
Teşekkür listesi şu anda boş.