Ekim 13, 2008, 20:10:13 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Forum   Yardım Oyun Son Konular Google Etiketleri Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: E-Kart ve IP Giriş Ayarları bölümlerinde hata alıyorum [ÇÖZÜLDÜ]  (Okunma Sayısı 195 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tdsharun
Üye
**

Aktiflik
Deneyim
Seviye
 Stats
« : Nisan 07, 2007, 00:37:07 ÖÖ »
Aşağıdaki listedeki kullanıcılar bu konu için teşekkür ediyorlar!Teşekkür Et

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki tüm forumu gezdim dolaştım ama benimle aynı sorunları yaşayıp da soru soran kimseye rastlamadım.

Bazı ön bilgileri vermem gerekir diye düşünüyorum.

Site adresim: Linkleri Görebilmek İçin
Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Yönetici adını değiştirdim. Admin yerine tdsharun yaptım.

Değişikliği şöyle yaptım: Db’de PORTAL_MEMBERS tablosunda M_NAME’de tdsharun yazıyor. M_USERNAME’de ise admin yazıyor. Bütün bölümler bu şekilde çalışıyor. Çünkü sadece görünen adı değiştirmiş oldum. Bu arada, M_NAME değerini değiştirdiğim için config.asp dosyasında da webmaster parametresini tdsharun, olarak değiştirdim. Böylece tdsharun admin olmuş oldu. Ve tıkır tıkır çalıştı. Bunu da kendim yaptım. Biraz mantık yürüttüm ve bu sonuca vardım. Neticede de süper bi sonuç oldu. Extra bir güvenlik önlemi oldu. Smiley

Tabii bunları yaparken aynı zamanda cookie ayarlarını da değiştirdim. Cookie değeri olan "256697926329" numarasını kendime göre değiştirdim. Kendimce bi sayı verdim. Böylece ekstra ekstra güvenlik sağlamış oldum. Smiley Ve burada da bir sorun yaşamadım.

Buraya kadar anlattıklarımda bi sorun yaşamadım. Ne local’de ne de domain’de.

Sorunlarım şunlar:

1) E-Kart Sorunu: E-Kart servisine sitemin ana sayfası üzerinden bağlanmayı denediğimde ekart.asp açılıyor ancak resim 1 ve ikideki gibi uzayıp giden bir sayfa çıkıyor.

Üstten başlıyor böyle:

Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen kayıt olun ya da giriş yapın

Linkleri Görebilmek İçin

Sonra şu şekilde bitiyor:

Linkleri Görebilmek İçin

Adresi de şu: Linkleri Görebilmek İçin

Yönetici Panelinden girebiliyorum ancak, E-Kart Ayarları’nda da, Ayarlar ve Çıkış harici E-Kart linklerinde aynı sorun meydana geliyor. Db’yi kendime göre düzenlemiştim. Belki ondan oluyordur deyip sildim. Yenisini yükledim ve yazma iznini de yaptım ama sorun hala devam ediyor. 

İşin en ilginç tarafı da, aynı E-Kart servisi Localhost’ta tıkır tıkır çalışıyor.

Ben bunu sitede çalıştırmadan önce editkart.asp dosyasından ayarları yapıyorum. Değiştirmem gereken iki yer var zaten. Onları da şu şekilde yapıyorum:

local_server = "127.0.0.1"
gercek_server = "Linkleri Görebilmek İçin
www.tdsharun.com
"

local_server_yol = "xyz/ekart.mdb"
gercek_server_yol = "xyz/ekart.mdb"

(xyz klasörünün ismini kendime göre değiştirdim. Gereken bağlantılardan da adını ona göre ayarladım. O konuda bir sorun yok yani. Burada db yolunu deşifre etmek istemediğim için adını xyz olarak örneklendirdim.)

Bu hatanın sebebinin sunucudan kaynaklandığına dair birkaç yazı okudum. Ama bence sorun sunucuda değil. Bi türlü çözemedim. Defalarca değiştirdim. Tüm dosyaları gözden geçirdim. Bi sorun yok gibi.

Daha önce Download, Makale gibi bölümlerde de bu tarz sorun yaşamıştım. Onlarda categories ve subcategories olayı vardı. Onları büyük harf yapınca sorun ortadan kalkıyordu ama bunda o durum da söz konusu değil. Çünkü mdb’de asp dosyasında yazıldığı gibi. Aynı yani.

Bu akşam siteden 2.12’yi tekrar indirdim. Belki bendeki 2.12 dosyasında eksik olan bir şey vardır diye. Ondakileri attım. Sonuç yine aynı maalesef.

2) IP Giriş Ayarları: admin_ipgate.asp dosyası da şu hatayı veriyor. Hemen hemen aynı sorun yani. Ama bunda banlısın diyo. Resmi göremeyenler için mesaj şu: Dikkat, IP adresin, 88.229.54.227, Banlı IP aralığının içinde. Ya, Allah aşkına, beni kim niye banlasın kardeşim. Evet, bu da böyle velhasıl.

Linkleri Görebilmek İçin

Sonuç itibariyle iki sorununda hata mesajı aynı: Script timed out.

Ben bu işin içinden çıkamadım. Sayın ustalar, yardımlarınızı bekliyorum. Umarım bu kadar uzun bir yazıya önem verip ilgilenirsiniz. Ve kızmazsınız.  Smiley

Uzattığım için özür diliyorum ama sorabileceğiniz tüm soruların cevabını baştan vereyim dedim.

Şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım.
Teşekkür listesi şu anda boş.
« Son Düzenleme: Nisan 09, 2007, 18:15:07 ÖS Gönderen: tdsharun » Logged
ziyaretci12
Yeni Üye
*

Aktiflik
Deneyim
Seviye
 Stats
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2007, 09:52:53 ÖÖ »

Ewet Oye Bir Sorunla Bende Karşılaşıyorum veridaban ayarlarını ayarlamadan ve okuma Yazma Vermeden Ünce Gayet Düzgün Calışıyor Ama Nezaman Db Okuma Yazma Yetkisi Veriyon Ozaman Gec Acılıyor Ve Yukarda sende cıkın aynı bendede Devam Ediyor Eğer Yanlış Hatırlamıyorsam Forumda Bu Konuyla İlgili Bir Konu Acmıştım Burajan ve Admin Bey Bu Konu Hakında Cvp Yazmıştı.
tdsharun
Üye
**

Aktiflik
Deneyim
Seviye
 Stats
« Yanıtla #2 : Nisan 09, 2007, 18:14:29 ÖS »

Sorun tarafımca çözülmüştür. Biraz ukalaca oldu ama öyle valla. Deneye yanıla buldum sorunu... Smiley

ASP öğrenmeye başladığımda bir video izlemiştim. Orda sadece mdb dosyalarına izin veriliyordu. Sanırım anlatmaya çalışan arkadaş da biraz acemiymiş. Ona bakayım derken ben de ters köşe olmuşum galiba.

Yukarıda anlatmış olduğum olayların her ikisinin de temel sebebi mdb dosyalarının bulunduğu klasöre okuma-yazma izni vermemekten kaynaklanıyormuş.

Db dosyalarına yazma izni vermiştim ve o şekilde bir çok bölüm çalışıyordu. Ancak yukarıda bahsettiğim bölümlerden sonra Dost Siteler bölümünde de hata alınca olayın tamamen başka bir sebepten kaynaklandığını düşündüm ve klasörün tamamına okuma-yazma izni verdim. Böylece sorun tamamen ortadan kalkmış oldu.

Sizlerle paylaşmak istedim. Bu problemi siz yaşamayabilirsiniz ama bi arkadaşınız yaşar. Yardımcı olmak için küçük bir cümle kurmanız yeterli olacaktır:

"Db klasörüne yazma izni ver..." Smiley

Saygılar...
AdmiN
Genel Sorumlu
Administrator
*

İsim: Adem TÜRK
Meslek: Öğretmen
: Sitemize üye olmayanlar resimleri göremez.
Lütfen kayıt olun ya da giriş yapınSitemize üye olmayanlar resimleri göremez.

~|| Bilginin Gücü ||~

Aktiflik
Deneyim
Seviye
WWW Stats
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2007, 19:19:17 ÖS »

Ben de tüm meajlarımda veritabanı dosyalarının bulunduğu klasöre yazma izni verin diye yazıyorum.Yani veritabanı klasörünün adını değiştienler içinde genel bir cevap oluyor.Probleminin çözülmesine sevindim.

Linkleri Görebilmek İçin
www.uzmanweb.net
|  Linkleri Görebilmek İçin
www.kahvemolasi.net
www.ademturk.net
www.uzmanoyun.net
www.rtmlogrenci.net
| Linkleri Görebilmek İçin
www.e-gazetem.net
...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: