ANA SAYFA
FORUM
RESİMLER
GÖRSEL DERSLER
TOPLİST
DERSLER
İLETİŞİM
Mayıs 16, 2008, 10:50:34 ÖÖ
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Forum
Yardım
Oyun
Giriş Yap
>
GENEL KONULAR
>
Genel Konular
>
Serbest Kürsü
>
E-Mail Bir Reklam Yolu mu?
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: E-Mail Bir Reklam Yolu mu? (Okunma Sayısı 391 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
burajan
Administrator
Meslek: Öğrenci-Üni.
Aktiflik
Deneyim
Seviye
E-Mail Bir Reklam Yolu mu?
«
:
Mayıs 15, 2007, 19:28:34 ÖS »
Teşekkür Et
İnternet son zamanlarda çok gelişti. Bu sayede kullanıcı sayısı internet üzerinde her geçen gün arttı. İnternette kullanıcı sayısının artmasıyla da mail adresleri arttı. Çünkü internette gezinen her kullanıcının bir e-mail adresi bulunmaktadır. Bu e-mail çeşitli iletişim araçlarından birisidir. Fakat e-mail iletişimden çok reklam alanı halini aldı.
Neden mi böyle diyorum? Çünkü bazı kendisini bilmez kişiler bu e-mailin ticaretini yapıyorlar. Yazık. Eğer ticaret yapıyorsanız ticaretinde raconu vardır. Bu raconu ayaklar altına almayın.
Mesela (atıyorum) 250 YTL'ye 1000000 e-mail adresi deniliyor. Peki bu e-mail adreslerinin sahiplerinden izin alındı mı? Eğer izin alındıysa veya bu kişi kendisi e-mail listesine kayıt olduysa ona bir sözüm yok. Ama bunun dışında yani açıklayacak olursam kişilerde izin alınmayarak kayıt edilen bu e-mail adreslerinin ticaretini yapmak ayıptır.
Benim veya benim gibi kişilerin izni olmamasına rağmen reklam amaçlı maillerin gönderilme hakkını size kim veriyor? Bu adresler bizim kişisel adreslerimizdir. Bizim kişisel adreslerimizin bu mail listelerinde kayıt verme hakkını siz nerden buluyorsunuz?
Bir site açarsınız, "tanıtımları e-mail adreslerinize göndermek için mail listemize kayıt olun dersiniz" işte o zaman bunun ticaretini yaparsınız. İsteyen kişiler mailliste kayıt olur ve tanıtımları okur. (Tanıtım diyorum bir diğer adı reklamdır.)
Arkadaşlar bu tür e-mailleri açmayın. Okumayın. Reklamlara tıklamayın. Tabi herkesin fikri ayrıdır. İsteyen açar, okur, tıklar.
Teşekkür listesi şu anda boş.
Linkleri Görebilmek İçin
Kayıt Olun
veya
Giriş Yapın
Ücretsiz Kullanabileceğiniz Scriptler
Dilek
VIP Üye
Üye
Aktiflik
Deneyim
Seviye
-E-Mail Bir Reklam Yolu mu?
«
Yanıtla #1 :
Mayıs 15, 2007, 22:38:34 ÖS »
Teşekkür Et
Haklisiniz. Genellikle toplu emailler de her kez birbirinin emaillerini gorebiliyor , cc yerine bcc ye email adresleri yazilirsa kimse birbirinin mail adresini goremez. Bana cok geliyor toplu mail, bir tane gelince zaten oburu de hemen kapip kendi reklami icin toplu mail gonderiyor, derken derken reklamcilarin eline geciyor.
Beni birde bana sormadan maillerimi alip haber gruplarina uye yapiyorlar. Ne kadar ayip bir sey sahibine sormadan ona ait bir seyi yonlendirmek.
Bende cozumu sunda buldum, ozel email adresimi nette kesinlikle kullanmiyorum, hic bir yerde mail adresimi vermiyorum. Ikinci mail adresimi kullaniyorum, calinsada , hacklensede, reklam gelsede umrumda degil..
«
Son Düzenleme: Mayıs 15, 2007, 22:40:18 ÖS Gönderen: Dilek
»
Linkleri Görebilmek İçin
Kayıt Olun
veya
Giriş Yapın
Linkleri Görebilmek İçin
Kayıt Olun
veya
Giriş Yapın
Dinç
Süper Moderatör
Eskiden sadakate inanırdım. Şimdi ASİ olmuşum.
Aktiflik
Deneyim
Seviye
«
Yanıtla #2 :
Mayıs 16, 2007, 10:25:48 ÖÖ »
Teşekkür Et
Bu konuda suçlu olan iki taraf var. Birincisi sizin bahsettiğiniz e-posta simsarları ve ikincisi de özellikle benim sitemin üyeleri arasında olup da onlarca kez belki de yüzlerce kez uyarmama rağmen hala forward mail (toplu mail iletimi) ile listesindeki bütün adreslere aynı e-postayı tek tıklamayla göndermeye çalışan anlayışı kıt insanlardır. Siz olayın birinci etkeninden bahsetmişsiniz ben de ikincisi üzerinden biraz durayım.
E-posta, bir yerde mektupların yerini almıştır ve bir üslubu olmalıdır. Eğer birilerine e-posta gönderecekseniz en azından bu gönderdiğiniz kişiye özel olmalıdır. Ben bana toplu e-posta gönderenlerin dostluklarından ve bana duydukları sevgiden şüphe ederim. Eğer ben onun için yüzde ya da binde bir isem bana e-posta felan göndermesin hiç kimse ama eğer ben 1'de 1 isem o zaman seve seve açar okurum bu e-postaları.
Benim e-posta okuma yöntemim şudur: eğer bir e-posta doğrudan bana yazılmışsa açar okurum yok eğer bu e-postanın başında FW yazıyor ise bu e-postayı hiç açmam ve yazan şahsa şöyle bir cevap iletisi gönderirim:
Sevgili arkadaşım, bana özel olan e-posta adresimi sizin de özel biri olduğunuzu hesaba katarak size de vermeyi uygun görmüştüm ancak; siz bana özel olan bu e-posta adresini deşifre etmekle, tanımadığım ve benim için hiç bir anlamı olmayan onlarca insana iletmekle bu özel insanlar grubuna ait olmadığınızı göstermiş oldunuz. Benim şahsi bilgilerimi isteğim dışında, beni hiçe sayarak dağıtıyor olduğunuzu, bana yazdığınız e-postanın bana özel olmadığını ve aslında beni ilgilendirmediğini düşünmekteyim.
Biraz da bu eyleminizin benim açımdan sonuçlarına bakacak olursak, bana şu zararları verdiniz:
1- Bir çok bilgisayar hack'i sizin bu dağıttığınız e-posta hesapları yolu ile yapılmaktadır. Beni bir hacker'in kurbanı olma ihtimaliyle yüzyüze getirdiniz.
2- İstenmeyen e-postaların tamamına yakın bir kısmında sizin gibi arkadaşlarının e-posta adreslerini pervasızca dağıtan şahısların düşüncesiz davranışlarıyla oluşturulan e-posta listeleri kullanılmaktadır. Beni zararlı içeriği olan bir çok e-posta almaya mahkum ettiniz.
3- Reklam amaçlı e-postaların gönderilmesinde yine bu kullandığınız yöntemlerle elde edilen e-posta adresleri kullanılmakta. Beni lüzumsuz bir çok e-postayla yüz yüze getirdiğiniz için daha önemli e-postalarımı göremememe sebep oldunuz.
4- Bilgisayar virüslerinin genellikle e-postalar ile yayıldığını internette gezinen çocuklar bile biliyor. Benim e-posta adresimi bilmesini istemediğim çok fazla kimseye dağıttığınız için bilgisayarıma virüs girmesinin yolunu açtınız.
5- Hepsinden önemlisi özel bir bilgiyi deşifre etmek kadar yanlış bir davranışta bulundunuz.
Açıklamasını yaptığım bu sebeplerden dolayı şu an itibariyle benim e-posta listemden adresiniz silinmiştir. Bundan sonra alacağım yeni e-posta adreslerim size iletilmeyecektir. MSN sohbet listemden de adınız silinmiştir. Bundan sonra bana e-posta yoluyla ulaşabilmek için bir başka özel diye düşündüğüm şahıs tarafından dağıtılan bir adresime ulaşmak zorunda kalacaksınız.
E-posta gibi özel bir bilgiyi bulabildiğiniz herkese dağıtmış olduğunuz için sizi kınıyorum. Lütfen, bu eylemi başkalarına da yapmayın. Özellikle bir yolunu bulup benim yeni e-posta adresimi edinirseniz sakın bir kez daha bana karşı bu hareketi yapmayın. Bu defa sizin anlama yeteneğiniz ile ilgili de kuşkular edinmeme sebep olursunuz.
Linkleri Görebilmek İçin
Kayıt Olun
veya
Giriş Yapın
www.egitimturk.org
burajan
Administrator
Meslek: Öğrenci-Üni.
Aktiflik
Deneyim
Seviye
«
Yanıtla #3 :
Mayıs 16, 2007, 12:47:09 ÖS »
Teşekkür Et
Dinç 2. yöntemde bana öyle mailler gelmediği için bahsetmemiştim. Senin bahsettiğin iyi oldu. Bu tarzda gelen maillerede güzel bir cevap iletisi yazmışsın.
Linkleri Görebilmek İçin
Kayıt Olun
veya
Giriş Yapın
Ücretsiz Kullanabileceğiniz Scriptler
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
SİTEDEN
=> Haberler
=> Siteden Haberler-Duyurular-Anketler
=> Yeni Üyelerimizle Tanışalım
=> Site Hakkındaki Düşünceleriniz
=> UzmanWeb Servisleri Destek Hattı
GENEL KONULAR
=> Genel Konular
===> Komik ve İlginç Resimler - Videolar - Animasyonlar
===> Kutlamalar - Geçmiş Olsun Dilek ve Temenniler
===> Serbest Kürsü
===> Fıkralar - Komik Yazılar - İlginç Olay ve Yazılar
===> Forum Oyunları
HABERLER
=> Haberler
===> Donanım
===> İnternet
===> Teknoloji
UZMANWEB SCRİPTLERİ DESTEK HATTI
=> UzmanWeb Scriptleri Destek Hattı
SKYPORTAL - MKPORTAL - SMF - AADVARK TOPLİST
=> Aadvark Toplist
=> Smf (Simple Machines Forum)
===> Modül ve Eklentiler
===> Temalar
=> Mkportal
===> Modül ve Eklentiler
===> Temalar
===> Mkportal Destek Hattı
MAXWEBPORTAL
=> Maxwebportal Güncellemeler
=> Maxwebportal Siteleri
GOOGLE - YAHOO - MSN
=> Arama Motorları Genel
WEB TASARIMI - İNTERNET
=> Web Güvenlik
=> Hosting Firmaları
=> Web Programlama
=> Site Tanıtımları ve Site Analizi
===> Blog Tanıtımları
===> Forum Tanıtımları
===> Site-Portal Tanıtımları
===> Editörden Site Tanıtımları
=> İnternet
=> Banner - Link Değişimi
BİLGİSAYAR
=> Yazılım - Donanım
===> Donanım
===> Yazılım (Program)
=> İşletim sistemleri
===> Windows
===> Linux ve diğerleri
===> Windows Vista
===> Windows İpuçları
=> Msn - Yahoo Messenger
PROGRAMLAMA - MOBİL - OYUN
=> Cep Telefonu Melodileri - Temaları - Wap Siteleri - Oyunları
=> Bilgisayar Oyunları
=> Programlama
Yükleniyor...
UzmanWeb.Net 2003-2007 © | Bilgi Paylaşım Sitesi |
Sitemap
Sitemizde yer alan tüm bilgilerin bir kısmı diğer sitelerden derlenip yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Linkdefteri.com
MKPortal
©2003-2006
mkportal.it