Gönderen Konu: Mkportal Resim Galerisinde Önizleme Sorununu Nasıl Çözerim  (Okunma sayısı 1585 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı isabey

• Moderatör
  • *
    • isabey koyu
-Mkportal Resim Galerisinde Önizleme Sorununu Nasıl Çözerim
« Yanıtla #10 : Kasım 29, 2010, 16:36:48 ÖS »
sevgili arkadaslar isabey haber modul de hata alanlar my adminden yeni 2 taplo olusturmaniz gerekiyor
click

haber_resim 

bunlari olusturmaniz gerekiyor

buyurun arkadaslar dil dosyasi ve index editlenmitir buyurun gulegule kulalin
haberler dosysindaki ayarla.php bolumune kendi data bilgileriniz girmeyi unutmayin
ye eski dosyalrini yedek aliniz ......; ;!9
indirmek icin burayi tikla

resimdeki gibi 2 taplo olusturmalisniz hayirli olsun
resimde gordugunuz kirmiz sekilde kendi myadmine yeni taplo olustirun

tesekur etmenize gerek yok,,,,,,
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı isabey

• Moderatör
  • *
    • isabey koyu
« Yanıtla #11 : Kasım 29, 2010, 16:40:32 ÖS »
resimli taplo yapmniz gereken bolum

Çevrimdışı kirkpinarkoyu

« Yanıtla #12 : Aralık 18, 2010, 22:34:50 ÖS »
ArkadaşLar Resim GaLerisindeki önizLeme sorunu ne yazıkkı devam ediyor.
Örneğin:  Bu Linkteki  gaLeride Camimiz resminin üzerine tıkLayınca önizLeme sorununu görebiLirsiniz.
YardımLarınızı bekLiyorum.
« Son Düzenleme: Aralık 27, 2010, 22:38:50 ÖS Gönderen: kirkpinarkoyu »

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
« Yanıtla #13 : Aralık 19, 2010, 00:44:49 ÖÖ »
ArkadaşLar Resim GaLerisindeki önizLeme sorunu ne yazıkkı devam ediyor.
Örneğin:  Bu Linkteki  gaLeride Camimiz resminin üzerine tıkLayınca önizLeme sorununu görebiLirsiniz.
YardımLarınızı bekLiyorum.

Bununla ilgili tam kesin olarak bir çözüm öneremeyeceğim. Fakat birşeye dikkat ettim. Genel olarak galerideki resimlere baktığımda çözünürlükleri çok yüksek. 3000 çözünürlüğe sahip resimler var. Önizlemelerde sorun olmayan resimlerin çözünürlükleri 600 civarında. Dolayısıyla demek istediğim bu resimlerinizin çözünürlüğünü biraz daha küçülterek yükleseniz belki bu problem ortadan kalkabilir. Teknik olarak kodlamasını bilmediğim için kesin bir çözüm sunamıyorum. Ama şu çözünürlük olayını düşünürseniz faydalı olabilir düşüncesindeyim. En azından o problem yaratan resimleri çözünürlüklerini düşürerek yeniden yükleyiniz ve sonuca bakınız. Sadece bir öneri.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı kirkpinarkoyu

« Yanıtla #14 : Aralık 21, 2010, 14:01:22 ÖS »
evet arkadaşLar çözünürLükLerini FastImageResizer iLe düşürerek upLoad ettiğimizde bir sorun çıkmıyor. Yinede çözünürLükLeri yüksek oLan resimLerinde normaL çıkmasını sağLayabiLeceğimiz bir düzenLeme oLursa yardımLarınızı bekLiyorum.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
« Yanıtla #15 : Aralık 21, 2010, 16:56:46 ÖS »
evet arkadaşLar çözünürLükLerini FastImageResizer iLe düşürerek upLoad ettiğimizde bir sorun çıkmıyor. Yinede çözünürLükLeri yüksek oLan resimLerinde normaL çıkmasını sağLayabiLeceğimiz bir düzenLeme oLursa yardımLarınızı bekLiyorum.
Problem geçici olsada bir çözüme kavuşmuş olduğuna sevindim. Ancak yüksek çözünürlükteki resimleri yüklemenizdeki amaç nedir merak ediyorum. Neden diye soracak olursanız şöyle bir açıklama yapmak istiyorum:

Bundan birkaç sene önce standart çözünürlük 1024x768 olarak kabul edilirdi. Fakat teknoloji ilerlediği ve monitörlerde en boy açısından genişlediği için yüksek çözünürlüklerinde yaygınlaşmasına neden oldu. 1024 - 1280 tarzındaki genişlikler şuan için yaygın olanlardır. Dolayısıyla sitenize bir resim eklerken bu standartları baz almanız olumlu olacaktır.

Eğer siteniz bir duvar kağıtı amaçlı açılmış bir site olsaydı, tüm çözünürlükteki resimleri eklemeniz gerekirdi. Fakat siteniz böyle bir amaçla kurulmadıysa daha büyük çözünürlüklere gerek yoktur.

Ayrıca, yüksek çözünürlükteki resimlerin kb/mb cinsinden ağırlıkları da fazla olduğu için bu resimlerin yavaş açılmasına sebep olacaktır. Normal standarttaki resimler 2 saniyede açılıyorsa daha büyük çözünürlüklerin daha geç açılmasına neden olur. Ve hiçbir ziyaretçi de 10-15 saniyede bir resmin açılmasını istemez ki; şuan itibariyle tüm tarayıcıların hız konusunda aynı fikirde olduklarını düşünürsek, ziyaretçilerde daha hızlı açılan sayfalar ve resimler isterler.

Ayrıca yüksek çözünürlükteki resimler, kotalı internet kullanan ziyaretçileriniz için zararlı olabilir.

Kısacası normal standartlarda resim yüklemek daha olumlu olacaktır. Kişisel fikrim budur.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.