|
|
 |
« : Ocak 26, 2007, 22:45:59 ÖS » |
|
Bilgisayar ortamı iki ana bileşene ayrılır. Bunlar Donanım (Hardware) ve Yazılım (Software) dir. Donanım denilince anlaşılması gereken bilgisayarın fiziki görünümüdür. Bunu açacak olursak bilgisayar kasası (ve içindekiler: anakart, RAM, ekran kartı vs.), ekran (veya monitör), klavye, mouse, yazıcı (printer), tarayıcı (scanner), hoparlör-mikrofon gibi birimler bilgisayar ortamının donanım bileşenini oluştururlar. Yazılım ise bilgisayarın kullandığı programların genel adıdır. Bu programlara ise örnek olarak işletim sistemleri, kelime işlemci programlar, elektronik tablolama programları ve tabi ki oyunları verebiliriz. Bir bilgisayarda verimli çalışmanın koşulu uygun donanıma uygun yazılımdır. Günümüz teknolojisine ait bir bilgisayar ile çalışırken kullanılan programlar yıllar öncesine ait ise yazılım gelişmelerine ayak uyduramamışız demektir. Tersine bir durum yani günümüze ait bir yazılım için mutlaka yeni bir bilgisayar gerekmektedir. Eski bilgisayarımızla sadece onun üretildiği döneme ait yazılımları verimli kullanabiliriz. Donanım teknolojisindeki gelişmeler yazılımların daha çok işlevinin olmasının sağlar, yazılım sektöründeki gelişmeler ise daha iyi bir donanıma ortam yaratır kısaca hem donanım hem de yazılım sektörü sürekli birbirlerinin sınırlarını zorlarlar.
|
|
|
|
|
|
Eger Bir Gun Dunyaya Ait Cok Buyuk Bir Derdin Olursa, Rabbi'ne Dönüp ''Benim Büyük Bir Derdim Var'' Deme! Derdine Dönüp ''BENIM COK BÜYÜK BIR RABB 'IM VAR!'' De!
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2007, 18:06:50 ÖS » |
|
slm benim yazılıma ihtıyacım var eslestirme oyunu yapıcam bana yardımcı olabilirmisiniz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2007, 21:59:05 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
Eger Bir Gun Dunyaya Ait Cok Buyuk Bir Derdin Olursa, Rabbi'ne Dönüp ''Benim Büyük Bir Derdim Var'' Deme! Derdine Dönüp ''BENIM COK BÜYÜK BIR RABB 'IM VAR!'' De!
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2007, 14:25:39 ÖS » |
|
slm istedigim barkovizyonu 10 kareye bölüp çesitli resimler koyup insanlara göstermek sonra touch screene bakarak hafızasında tuttugu resimleri touch screene bakarak bulması bunun için yazılıma ihtiyacım var
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2007, 13:54:58 ÖS » |
|
a.s
hmm oke, peki ben size nasil yardimci olabilirim, eslestirme oyunu yapacagim diyorsunuz , onu pek cikaramadim.. ??
bana ózel msj atabilirsiniz... suaralar yogun derslerim var, denk gelirsek konusuruz... saygilar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2007, 04:39:16 ÖÖ » |
|
paylaşım için teşekürler
|
|
|