Gönderen Konu: Trafik / Bant genişliği / Bandwidth  (Okunma sayısı 5690 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı gencler

• Gençler Lpg Aletleri
-Trafik / Bant genişliği / Bandwidth
« Yanıtla #10 : Eylül 17, 2007, 16:00:35 ÖS »
resim bile yeter bandwidth için

Çevrimdışı el_chancho

« Yanıtla #11 : Şubat 27, 2008, 13:03:39 ÖS »
peki  indirme dosyalarını kendi site bunyesinden deilde rapid den link olarak koysak yine degisen bir sey olurmu?

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #12 : Şubat 27, 2008, 20:55:49 ÖS »
peki  indirme dosyalarını kendi site bunyesinden deilde rapid den link olarak koysak yine degisen bir sey olurmu?

Dosyaları başka sitede tutarsan o zaman o dosyanın indirilmesinden dolayı sizin sitenizin bant genişliği artmaz.Bant genişliği sadece sitenizden indirilen verilerle artar.

Çevrimdışı massive

• KPSS Hazırlık
« Yanıtla #13 : Nisan 07, 2008, 14:47:49 ÖS »
Hepsini okudum. Gerçekten çok faydalı bilgiler var. Benimde bazı sorularım olacak;

1- Yotube ve google videolarını sitemde yayınlarsam eğer, trafik benden mi gider.

2- Mk portalda pek fazla modül yok. Tek çare iframe kodları. İframe kodlarıyla bir siteden veri aldığımda, trafik benden mi gidecek, yoksa diğer siteden mi gidecek. 

şimdiden teşekkür ediyorum.
« Son Düzenleme: Nisan 07, 2008, 14:49:25 ÖS Gönderen: massive »

Çevrimiçi burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
« Yanıtla #14 : Nisan 07, 2008, 15:05:52 ÖS »
İki sorununda cevabı aynı. Dosyaları (video veya başka bir kod) başka siteler üzerinden alıyorsan o sitelerin trafiklerini etkiler. Yani senin sitenin trafiğini etkilemez. Bildiğim kadarıyla ;)
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #15 : Nisan 07, 2008, 17:29:24 ÖS »
Burajanın yazdıklarına katılıyorum.

Çevrimdışı Dinç

• Süper Moderatör
  • *
  • Eskiden sadakate inanırdım. Şimdi ASİ olmuşum.
« Yanıtla #16 : Ekim 11, 2008, 11:14:23 ÖÖ »
Arkadaşlar trafik demek sizin kendi web alanınızdan (hostunuzdaki dosyalardan) karşı tarafa giden veri demektir. Sitenizin herhangi bir sayfası açıldığı anda karşı tarafa veri gider. Bu dosya içinde sizin hostunuzda bulunmayan bazı dosyalar olabilir. Örneğin youtube, google videoları, imageshack resimleri vs. Bu dosyalar normalde sizin kendi hostunuzda barındırılmadığı için sizin trafik kullanımınızı etkilemez.

Sizin trafik kullanımınızı ne etkiler?
1- Kendi hostunuzdaki yazılım dosyaları. (SMF site, joomla portal gibi script ve images klasörlerindeki resimler)
2- Kendi hostunuzdaki resimler. (adresi http://sizinsiteniz.com/resim.gif gibi olanlar)
3- Kendi hostunuzdaki flash ve videolar. (adresi http://sizinsiteniz.com/video.swf gibi olanlar)
4- Kendi hostunuzdaki download dosyaları (adresi http://sizinsiteniz.com/indirilecek_dosya.rar gibi olanlar)
5- Kendi hostunuz üzerindeki mail işlemleri (admin@sizinsiteniz.com gibi e-posta işlemleri)

Bunlar dışında kalan ve adresi http://rapidshare.com/indirilecek_dosya.rar gibi başka bir sunucu ya da hostta barındırılan dosyalar sizin trafiğinizi etkilemez.

Not: Metin içindeki bağlantıları tıklamayın, hepsini yazarken anlaşılmayı kolaylaştırsın diye attım. Gerçekte o dosyalar ve adresleri yok.  :)

Çevrimdışı jarni

• Moderatör
  • *
  • Trash Metal
« Yanıtla #17 : Ekim 11, 2008, 15:04:23 ÖS »
Bende su anda localhost ta forum ve portalım hazırlıyorum yakın zamanda ücretli bi hosta local de yaptıklarımı tasıyacağım.

Müzik dökümanları notalar akorlar gibi vide eğitimler pdf dokuamnlar falan hazırlıyorum belli bi zaman sonra illaki üye kitlesi yakalanır ancak dosyaları kendi hostumda tuttuğum sürece büyük trafik kayıpları yasayacağım ama dısarıdan link verirsemde baska sitelerin reklamlarını yapmıs olup kariyer kaybederim.

Bu ülkede trafik alanı max 100gb verip bi ayda kazandığım maaşı istemeyecek bi firma varmı acaba:D

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #18 : Ekim 11, 2008, 19:55:48 ÖS »
Fazla trafik verip az ücret isteyen bir site istiyorsan www.godaddy.com'u tavsiye ederim.Ama siten büyüyüp, aktif kullanıcı artarsa sorunlar çıkabilir.

10 GB alan, 300 GB Trafik yıllık 60$.

Çevrimdışı Dinç

• Süper Moderatör
  • *
  • Eskiden sadakate inanırdım. Şimdi ASİ olmuşum.
« Yanıtla #19 : Ekim 11, 2008, 20:27:42 ÖS »
Godaddy gayet güzel ancak Adem hocamın dediği gibi eğer limitleri zorlamayı düşünüyorsanız şöyle bir mesaj alıyorsunuz: "Siteniz sistem kaynaklarını aşırı kullanmakta. Diğer kullanıcılarımızı korumak için sitenizin işleyişi durdurulmuştur. Sitenizdeki aşırı sistem kullanım problemini çözdükten sonra bizimle irtibata geçerseniz hizmetlerimiz tekrar aktif hale gelecektir. FTP kullanımı şu an için aktiftir."

Seo4Smf Tagleri: