Gönderen Konu: En hızlısı Chrome 6 mı, değil mi? {Opera Halen Birinci Hemde Eski Sürümüyle}  (Okunma sayısı 551 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı burajan

  • Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • İleti: 5109
  • Puan: 334
  • Cinsiyet: Bay
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
Google'a göre en hızlı internet tarayıcı Chrome 6. Ama bakalım gerçekten de öyle mi...


Yukarıdaki resmi göremiyorsanız ekteki resmi görüntüleyebilirsiniz.

Google'ın Chrome tarayıcısının en son tam sürümü olan 6, bir önceki sürüme hızda fark atıyor.

Zaten son derece hızlı olan tarayıcı artık yüzde 17 daha hızlanmış durumda. Bu gelişmeyle birlikte Opera, Safari ve Chrome tam anlamıyla başabaş gidiyor. Chrome, hız yarışında bir an bile durmuyor.

Google'dan Brian Rakowski yaptığı açıklamada Chrome 6'nın en hızlı internet tarayıcı olduğunu söylese de, JavaScript render testlerinde halen Opera 10.61 ve Safari 5'ten birazcık daha yavaş. Bu hissedilir bir fark oluşturmuyor: Sadece 12 milisaniye!

Firefox'un durumu "şimdilik" parlak değil...

Bununla birlikte Firefox, yarışta çok da iyi durumda sayılmaz. Firefox 3.6.9 sürümü hız yarışında cidden gerilerde kalıyor. Ondan daha kötü durumda olan Internet Explorer'ın 8 sürümü zaten gelişmiyor; güvenlik açıkları kapatılsa da esas gelişme IE9'da yaşanacak. O zamana kadar Internet Explorer cephesinden bir şeyler beklemek doğru olmaz.

Firefox 3.6.9'dan 2.5 kat daha hızlı olan Chrome 6 ile Firefox 4 beta arasındaki hız farkı ise yüzde 29'a inmiş durumda. Bu da, Firefox 4'ün final sürümü için iyimser bakmamıza neden oluyor.

chip.com.tr
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı AdmiN

  • Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • İleti: 7976
  • Puan: 750
  • Cinsiyet: Bay
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
Chrome'u hızlandırmak için uğraşıyorlar.Ama opera ekibi de boş durmuyor tabi  ;D

Çevrimdışı burajan

  • Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • İleti: 5109
  • Puan: 334
  • Cinsiyet: Bay
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
Chrome'u tebrik etmek gerek. Çünkü tarayıcı dünyasına hem çok hızlı giriş yaptı hemde hareketlilik getirdi. Ama Opera ekibinin tecrübesi daha çok. Bunu da unutmamak gerek.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
8 Yanıt
1440 Gösterim
Son İleti Şubat 27, 2008, 21:43:57 ÖS
Gönderen: AdmiN
0 Yanıt
434 Gösterim
Son İleti Haziran 05, 2010, 12:26:06 ÖS
Gönderen: burajan
0 Yanıt
409 Gösterim
Son İleti Ağustos 07, 2010, 20:15:41 ÖS
Gönderen: burajan
0 Yanıt
782 Gösterim
Son İleti Eylül 16, 2010, 23:14:34 ÖS
Gönderen: burajan
2 Yanıt
694 Gösterim
Son İleti Mayıs 18, 2011, 14:40:11 ÖS
Gönderen: PCodemaster