Kaspersky kullanıyorum. Ondan önce Bitdefender kullandım. Onun öncesinde de Nod32.
En stabil çalışan Kaspersky. Bilgisayarı yormadan maksimum güvenlik prensibiyle çalışıyor.
Nod32 de ondan aşaa kalır değil. Ama Bitdefender derseniz durup bi düşünmem lazım.
Bilgisayarı o kadar çok yoruyor ki bilgisayarda size kullanacak şey kalmıyor.

Ama maksimum güvenlikte de Kaspersky gibi. Fazla bir artısı yok yani.
Bunların hepsini tek tek denedim: İşteki bilgisayarıma Bitdefender 9 Pro kurdum. Evde Kasper 6 (KAV 6.0) vardı. Arkadaşın bilgisayarına da Nod32 kurdum. Ve içi 650 tane virüsle dolu bir paketi hepsinde tek tek açtım. En iyi sonucu kasper vermişti (647 buldu. Sildi veya taşıdı. 3 tanesini de manuel sildirtti. Uyarı verdi ama silemedi yani.). Sonra Bitdefender (638 tane buldu. Sildi veya taşıdı. 6 tanesini hiç bulamadı). Sonra da Nod32 (633 tane buldu. Sildi veya taşıdı. 3 tanesini bulamadı. 8 tanesini silemedi).
Bu anket yıllardır yapılır. Her forumda bu tarz anketlere rastlarsınız. Amaç kullanıcı profili belirlemektir. Eğilimler sonucu en iyi antivirüs programını tespit etmek. Tabii bu sonuçları hacker amcalar da kullanıyor. O ayrı bi mevzu...
Ama ben başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Bakın, dünyanın en iyi Hacker'ları artık bizde. Sanalalemde bizden daha iyisi yok. Ama en iyi antivirüs programlarına bakın. Altında hep Rusların imzası var. Kasper, Nod32 en iyileri. Bu iki programın ikisinin de çalıştığı kişiler Hacker'lar. Biz hala hazır alıp üzerine yama yapıyoruz.
Evet, bu da büyük bir başarı. Bir programı alıp kırmak da büyük bir emek istiyor. Ama diyorum ki niye hala bi antivirüs programımız yok. Bakın mesela, isteyince işletim sistemi bile üretebiliyoruz: PARDUS...
Gurur kaynağımız. Linux altyapılı. Windowsta bulup da Pardus'ta bulamayacağınız hirbir şey yok. Kullanıcı sayısı gitgide artıyor.
Destek veren olsa bunun gibi bir örnek de antivirüs programı olabilir. Hem niye insanımızı üretmeye teşvik etmeyelim. Açık bulan herkese bi ödül verin bakalım. Türk insanı dünyanın en iyi antivirüs programını yapmazsa şerefsizim. Kasper masper nal toplar valla.
Bakın mesela... Ne yaptı Microsoft. Vista'yı hacker'lara denetiyor. Niye???
Kasper ve Nod32 niye Hacker'larla işbirliği yapıyor. Niye???
Yıllardır program türkçeleştiriyorum. Bir sürü programı türkçeleştirdim. Bazen türkçeleştiren arkadaşlara yardımcı oldum. Böyle bi organizasyon olsa gecemi gündüzüme katar sonuna kadar destek veririm. Benim gibi düşünen yüzlerce türk gencini bulacağımdan da en ufak bir şüphem yok. Ki ben daha lamer bile değilim. Bir de Hacker'larımızı düşünün...
Bunun yeri burası değil. Bunu biliyorum. Ama içimden geldi. Biraz yazayım dedim. Kusura bakmayın artık.
Saygılar...