güzel hareketli bir konu olmuş teşekkürler.
Bahsi geçen bütün antivirüs programlarını denedim. Test ettim. Hem antivirüs olarak hem de varsa internet security olarak.
Önceleri Kaspersky kullanıyordum taa ki bir gün herşeye viyak viyak ötene kadar. Dedim bir terslik var herşeye ötüyor bu nane. Kaldırdım kasperskiyi nod32 yükledim tarattırdım 3-5 virüs buldu silemedi. Manüel silme işinden nefret ettiğim için nod 32 yi de kaldırdım. Dedim tekrar kaspersky kurayım sonuç yine aynı herşeye bağırıyor. Yine kaldırdım avast kurdum. Avastla tarama yaptığımda 1200 den fazla virüs bulup hepsini temizlemişti (Ki avast bulduğunu temizleme garantisi veriyor) temizledikten sonra uzun bir süre stabil olarak kullandım. Daha sonra aynı virüslü klasör flash bellekte vardı. oturdum tek tek denedim avira, avg, comodo, bitdefender, zone alarm, kaspersky, norton, nod32, panda, pc-cilin, g-data, netgate, vipre, ms security essential, F-Secure, Trend Micro, bunlardan bazılarının internet security olanları da var.
İçlerinde en başarılı olarak gördüğüm avast 5 internet security sonra KİS (Kaspersky internet security) diğerleri ya bilgisayarı çok kastılar ya birşey bulamadılar, ya bulduklarını silemediler. Hele çok methedilen Not32 smart seucirty yüklediğimde internete giremez outlook kullanamaz olduğumda nevrim döndü acayip çok fena feci şaşırdım:)
Özetle bence en iyi antivirüs avast 5 internet security. KİS de iyi ama kasıyor:). Avast 5 de de key bulma sorunu var. Malum avast 4 den 5 yapısına geçince key değil lisans dosyası girmenizi istiyor. Lisans dosyası da kis gibi norton gibi bolca bulunmuyor:)
Tabi şu çok önemli noktayı atlamayalım en güzel bilgisayar fişi çekili olan. Ve en güzel antivirüs kendi kullandığınızdır.
Hadi hayırlı işler:)