"Eurovison gibi yarışmalarda derece yapmak için küresel dil olan (artık unutun İngilizcenin küresel bir dil olduğu hikayesini bakın Amerika'da bile bilingualizm yani iki dilli toplum oluşmakta. bkz: İngilizce Öğretim Yöntemleri) İngilizce kullanmak şart." Yalah yahu. Yalan işte. Ben kendi dilimi konuşuyorum. Neden İngilizce konuşan bir Alman ya da Fransız yok? Neden altı aylık İngilizce kursu için 600-2000 YTL arasında ücret ödemek gerekirken Çince/Japonca için 2000-4000 YTL para ödüyor millet? Bu sadece bir kısım insanı kandırmaya yönelik bir ifadedir. "Eurovision milyonlarca dolar harcayarak yapacağımız tanıtımı yapma şansı veriyor bize."
Ben ülkemi tanıtacak olan şahs-ı muhteremlerin beni olduğum gibi tanıtmasını istemiyorum. Girdikleri bütün yarışmalarda şarkıları Türkçe olduğu için sonuncu olmaları, beni temsil etmeyen bir dille girecekleri yarışmalardan alacakları birincilikten daha çok mutlu eder beni.
Tanıtım meselesine gelince, tanıtım yapmanın binlerce yolu var ve bunlar arasında en kolay olanı Eurovison yarışmasına İngilizce bir şarkıyla girip birinci olmaya çalışmak. Yok mu bu ülkede kafası çalışan bilim insanları? Dünya çapında nam salmış müzisyenler, ressamlar ya da heykeltraşlar? Var tabî ki ancak; bunları biz hazmedebilmiş değiliz. Oktay SİNANOĞLU: dünyanın en genç yaşta profesör ünvanı kazanan insanı, Fazıl SAY: dalında bir virtiöz, Mehmet OKUR: NBA'da basketbol oyuncusu, Timur KERİM: dünyaca ünlü ressam ve heykeltraş, Mehmet ÖZ: dünyanın her yerinden en zenginlerin arkasından koştuğu tıp doktoru, ve saymaya kalksak bir çok farklı isim daha var. Bu insanların hiç biri kalkıp da birileri beni beğensin diye iş yapmadı. Adamlar zaten başarılıydı ve birilerinin alkışına ihtiyaçları yoktu ama ne oldu? Herkes bu insanları ayakta alkışladı.
Eurovision çok mu önemli evet çok önemli çünkü senelerdir şaklabanlar kalkıp beni benden başka bir şey olarak orada tanıtmaya çalışıyorlar. Ben Türküm kardeşim, beni temsil edeceksen Türkçe ile Türkçe temsil et. (İkinci Türkçe Türk olarak anlamında

)
Nokta kadar menfaat için virgül gibi eğilmek ne demek! Birileri beni yanlış tanıyacaksa hiç tanımasın. Eurovision'da Türkçe ile şansımız yokmuş. Olmasın yahu. Bana ne! Neden bu ödül hastalığına tutulduk? Sertap ERENER birinci oldu da ne oldu? Kaç tane turist bak Sertap birinci oldu haydi şu eurovison birincisi çıkaran ülkeye gidelim diye Türkiye'ye geldi? Ha öyle gelenlerin olduğunu iddia edenler varsa yurt içi ve yurt dışı seyahet sitelerine ve fiyatlarına şöyle bir göz atsınlar. Avrupada bir günlük tatile verecekleri parayla burada bir hafta tam pansiyon tatil yapacak olmasa hiç kimse buraya gelmez.
Bu tür yarışmalarda tanıtım sağlanacağını sananlar hiç olimpiyat seyretmemiş olması lazım. Hiç kimse eurovision'u umursamaz. Aldın mı kardeşim bir olimpiyatta 10 tane farklı alanda ikişer-üçer tane madalya. İşte o zaman sultan da sensin padişah da.
Bakın Atatürk (ki herkes ulusal liderimiz olduğu ve her sözünün doğruluğu olacağı konusunda hem fikir) ne diyor? "Türk demek Türkçe demek." Şimdi İngilizce şarkıyla, birşeyler yapmaya çalışanlar iki-üç sene önce de Onuncu Yıl Marşını söylemiyor muydu? "Çıktık açık alınla on yılda her savaştan, on yılda 15 milyon geç yarattık her yaştan" derken acaba bu gençlikten mi bahsediyordu? Kenan DOĞULU 10. Yıl Marşını okuduğu zaman taktir etmiştim. Şimdi acıdım kendisine. Hem bu marşı söyleyecek kadar Atatürkçü hem de onun belki de en önemli sözlerinden birini hiçe sayacak kadar aciz.
Sadece şarkıyı söyleyen değil, buna alkış ve çanak tutan herkese en az o kadar acıyorum.
Son olarak Oktay SİNANOĞLU'ndan bir alıntı: "Kendine itimat etmeyene kimse itimat etmez!"