Gönderen Konu: Exceldeki bilgilerini sorgu ile webden görebilme  (Okunma sayısı 931 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı therkut

Exceldeki bilgilerini sorgu ile webden görebilme
« : Aralık 20, 2010, 13:49:59 ÖS »
Sayın üstadlarım;
Fabrikamızın vermiş olduğu bursları burs başvurusu yapmış öğrenci kardeşlerimizin internet üzerinden görebilmesi için minik bir sistem hazırlamak istiyorum. Temel olarak; elimde kazanan ve kazanamayanların bulunduğu 2 farklı liste var. Bu liste excelde tutuluyor.Yapmak istediğim ise öğrenci kardeşlerim tc kimlik numarasına göre (excel içerisinde tc kimlik numaraları var. Her öğrencinin tek satırlık ve yaklaşık 7 sutunluk bilgisi var) sorgu yaptırıp önlerine kendi bilgilerini doğrulamaları için elimdeki excelde bulunan bilgileri ve Bursa almaya hak kazandı veya kazanamadı gibi bir ibare çıkartmak. İleride burs başvurularınıda site üzerinden almayı düşünüyorum ama ilk önceliğim elimde bulunan sonuçları sorgu sonucu görüntüleyebilmek. Önerilerinizi büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum.

Not: Excel üzerinden sorgulanması şart değil. Bilgileri farklı ortamlara da alabilirim.
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
-Exceldeki bilgilerini sorgu ile webden görebilme
« Yanıtla #1 : Aralık 20, 2010, 20:42:15 ÖS »
Excel'deki bilgileri Access'e kopyalayarak, ve ufak bir ASP kodlaması ile sorgulama sistemi yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için; bu sitede yer alan arama-sorgulama scriptlerine gözatmanızda fayda vardır. Buna göre sizde kendi uygulamanızı gerçekleştirebilirsiniz.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.