Gönderen Konu: F Ve Q Klavye Karşilaştirmasi  (Okunma sayısı 4819 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı tdsharun

-F Ve Q Klavye Karşilaştirmasi
« Yanıtla #10 : Nisan 11, 2007, 14:38:45 ÖS »
Gittiğim her yerde Q klavye ile karşılaşıyorum. Ama bu benim için sorun olmuyor. Bölge ve Dil Seçenekleri'nden F yapıyorum ve yazmaya başlıyorum.

Sayın burajan;

Konu hakkındaki çözüm öneriniz bütünün bir parçası olmakla birlikte parça olmaktan öteye gitmemektedir. Piyasa Ekonomisinde arz-talep dengesi vardır. Biz talep etmediğimiz sürece de kimse arz etmez. Yani isteklerimize cevap vermez. Asıl nokta insanların bunu istemesidir.

Q klavye bize tam bir dayatmadır. Teknoloji köleliğimizin en büyük yansımasıdır. Üreten bir toplum olamamanın en büyük cezalarındandır. Karşınızdaki insan leb demeden leblebiyi yazabilmenin ayrıcalığını yaşamak dururken bağnaz tutum sergileyip Q klavye tercih etmenin hiç bir tutarlı ve mantıklı açıklaması yoktur.

Savunma makamı olarak daha da uzatabilirim ama insanları tercihleri ile de yargılamak hoş bir tutum olmasa gerek.

İlgi gösteren herkese teşekkürler...

Saygılar...
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
« Yanıtla #11 : Nisan 11, 2007, 15:22:47 ÖS »
İlk başta bir kursa gittim o zamanlar windows 95 vardı. Hatta 98 yeni çıkmıştı piyasaya. O zaman benim karşıma çıkan Q klavyeydi. Üniversitede bilgisayar dersinde karşıma çıkan Q klavyeydi. İnternet kafelerdeki Q klavyeydi.
Bu durumda arz-talep meselesi farklı bir yöndür. Şuanda bize en çok öğretilen Q olduğu için Q klavyeye ile arz ve talep vardır. Bana F klavye öğretilmek istenildi de ben mi reddettim. Üniversitedeki dersimde F klavyeyi önüme koydularda ben mi reddettim. Önüme neyi çıkartırlarsa o şekilde uygulama yaptım. Malesefki bu şekildeki olaylarda arz talep yerine daha çok arz var. Talepte ona göre. Yani normalde orantı talep ne şekilde ise arz da o şekilde olmalıdır. Fakat bu gibi durumlarda arz ne ise talep o şekilde olmaktadır.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #12 : Nisan 11, 2007, 15:45:02 ÖS »
Ben de bir Q klavye kullanıcısıyım.Ülke olarak teknoloji konusunda biraz geç davranıyoruz.Yabancı dilde kelimeler geliyor, zamanında Türkçe karşılığını bulup dilimize eklemek konusunda geç kalıyoruz.Hepimizin kullandığı CD ye teker, diskete de tekercik deniliyormuş duyduğuma göre.Ama bu isimler CD kelmesi ülkemizde yaygınlaştıktan sonra geldiği için pek bilen yok.
    F klavye Q klavye de bunun aynısı.Ben ilk defa üniversitede bilgisayar ile karşılaştım.Burajan ın dediğ gibi ben de orda Q klavye ile eğitim gördüm.Kimse Q ve F klavye var hangisini kullanmak istersin diye sormadı.Ama şimdi MEB'e bağlı tüm okullarda F klavye kullanma şartı var.Benim ilköğretim 1. sınıftaki öğrencim F klavye kullanmasını öğreniyor.Geç kalınmış olsa da bazı şeyleri düzeltiyoruz.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
« Yanıtla #13 : Nisan 11, 2007, 15:51:34 ÖS »
MEB'in başlattığı bu uygulamadan benim haberim yok. Ama böyle bir uygulamanın olması çok güzel oldu diyebilirim. İşte benimde bahsettiğim buydu. Eğer MEB gibi birçok kurum kuruluş vb. F klavyeyi tercih edip, kullanıcılarada terich ettirme özelliğini koyarsa zaten bu sorun ortadan kalkmış olur.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı Dinç

• Süper Moderatör
  • *
  • Eskiden sadakate inanırdım. Şimdi ASİ olmuşum.
« Yanıtla #14 : Nisan 11, 2007, 19:56:31 ÖS »
Benim için hiç farketmez ve benim gibi on parmak kullanan hiç kimse için klavye farketmez. Yapmam gereken tek şey sağ alt köşedeki dil ayarını kendime uygun hale getirmektir. Dünyanın her yerinde q kullanılıyor, ülkemizde çoğunlukla q kullanılıyor. Daktilodan kalma f alışkanlığı olanlar dışında f kullanan da yok. Bu konuda kısıtlamaya gitmek de, birilerini f kullanmaya zorlamak da yanlıştır. Eğer bahsedilen şey Türkçe olsaydı zorlama ve kıstlamalara evet derdim ancak klavye bir donanımdır ve herhangi milli bir simge değildir. Bu bakımdan kim hangisinde rahat ediyorsa onu kullansın. Benim asıl gıcık olduğum virgül konusudur. Senelerdir virgüle adam akıllı bir yer bulamadılar. Oysa virgün en çok kullanılan iki noktalama işaretinden biridir. Kimisi gerisilme tuşunun yanına koyar kimizi noktalı virgülün, kimisi noktanın, kimisi de enter tuşunun yanına koyar. Kardeşim yok mu bunun kendine has bir yeri?

Çevrimdışı gtanis

« Yanıtla #15 : Nisan 21, 2007, 15:30:49 ÖS »
Tekrar Merhaba,
Bazi yazilari okuyunca yeniden yazma gereksinimi duydum.
"Yanlisin neresinden dönerseniz kardır" diye bir söz vardır.
Özellikle bilimde yeni bulgular elde edildikçe eskileri geçersiz kalır.
F Klavye konusuna gelince:
Burada dikkat edeceğimiz en önemli konu, ergonomik olmasıdır.
Şunu kesinlikle bilmenizi isterim. F Klavye Türk klavyesi olduğu için değil, bilimsel ve ergonomik olarak diğer klavyeden daha iyi olduğu için tercih edilmelidir. Bunu vurgulamamın nedeni bilimsel olduğunun bilinmesidir.
Uzun ve iyi bir araştırma sonucu ortaya çıkartılmıştır. Şu an dünyada kullanılan tüm klavyelere göre en üstün klavyedir.
İngilizce'ye göre iyi olmadığını savunanlara da buradan sesleniyorum.
İstediğiniz uzunlukta bir Ingilizce dökümanla yeniden her ortamda tarama yapıp F Klavyenin Q Klavyeye üstünlüğünü kanıtlamaya hazırım.
Tarama programım halen duruyor.
Tüm klavyeler Q Klavye savını da yanlış buluyorum. Bu istenirse değiştirilebilir. Adım adım bu değişiklik sağlanır.
Özellikle bilgisayar gibi sık sık gelişen ve yenisini almak zorunda kaldığımız bir konuda.
Türkiye'de daktilolar hep F Klavye idi. Daktilo yıllarca kullanılan bir alet olduğundan sık değiştirmek zorunda kalmıyorduk. Bir yenisini almak belki külfetti. Kaldı ki bilgisayarı değiştirmek zorunda da kalmıyoruz klavye için. Bir klavye ortalama 10$.
Bir soru daha. Neden klavye yarışmalarında en iyi dereceler ve rekorlar genelde Türkiye'den çıkıyor?
Bunun nedeni elbette F Klavyedir.
Bu konuda da:
http://www.interstenoturk.com/fklavye.html
Adresini incelemenizi öneririm.

Arkadaşlardan tekrar
http://www.finanstr.net/eklentiler/fklavye.rar
adresindeki dosyayı indirip dikkatlice okumalarını öneririm.
Bu konuda sorabileceğiniz her türlü soruyu yanıtlamaya hazırım.
Güzel günler dileği ile.
« Son Düzenleme: Nisan 21, 2007, 15:36:35 ÖS Gönderen: gtanis »

Çevrimdışı Yunus Emre

• Doğduğum gün, öleceğim gün, diriltileceğim gün.
« Yanıtla #16 : Nisan 29, 2007, 14:18:03 ÖS »
Altı üstü bir klavye  :o Bundan sonra kendimiz çalışırız kendi klavyemizi dünyaya tanıtırız. :-\
Tema Reklam - Tanıtım.

Çevrimdışı karagedikli

« Yanıtla #17 : Nisan 15, 2009, 14:27:38 ÖS »
SSelam arkadaşlar,
Bilgisayaaaarda klavyedeki Q'yu F'ye F'yi Q'ya dönüştürecek bir kısa yol var mı?
 Bilgisi olan yazarsa seviniirim...

Çevrimdışı gtanis

« Yanıtla #18 : Nisan 15, 2009, 16:39:04 ÖS »
SSelam arkadaşlar,
Bilgisayaaaarda klavyedeki Q'yu F'ye F'yi Q'ya dönüştürecek bir kısa yol var mı?
 Bilgisi olan yazarsa seviniirim...

F ve Q Klavye arasında geçiş yapmak için bir değişiklik yapmadıysanız solalttuşu + üst karakter (shift) tuşlarına basarak geçiş yapabilirsiniz.

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #19 : Nisan 15, 2009, 17:47:05 ÖS »
Denetim masası > bölge ve dil seçenekleri'ni seç.Açılan pencerede diller sekmesine girip ayrıntılar düğmesin tıklayın.Açılan pencereden f ve q klavye seçeneklerinin ikisini de oluşturun.Sonra başlat seçeneğinin bulunduğu göre çubuğuna sağ tıklayıp araç çubuklarını, oradan da dil çubuğunu seçin.