Gönderen Konu: flash ta intro problemi  (Okunma sayısı 2615 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı coskunev

flash ta intro problemi
« : Eylül 20, 2008, 13:06:35 ÖS »
Merhabalar...
CS3 kullanıyorum. Bir intro yapmak istedim. İntro 29 saniyelik. Html kod kullanmadan action script ile intro bitiminde başka bir html sayfasına geçmek istedim.
Bunun içinde son frame e getURL kodunu yazdım. Aynı zamanda intro geç butonu oluşturup buton üzerinde on(pres) ve getURL kodunu gene ekledim.
Bütün bunları yaptıktan sonra TEST MOVİE deyip swf olarak test etti ve yani CS3 açıkken çıkan swf de istediklerim çalıştı.Hem buton hemde intro bitiminden sonra istediğim sayfaya gittim.
Daha sonra bunu export edip x.swf şeklinde default.htm sayfası içerisine gömdüm.
Default.htm yi çalıştırdığımda gömülü swf çalıştı. Ancak ne buton nede intro bitiminde getURL kodları çalışmadı.
Onun aksine swf sürekli kendini tekrar etti loop da kaldı.

bu sorunuma c,çare olabilirmisiniz...

İntro sonrası otomatik diğer sayfaya geçmesi için yada başka bir swf ye geçmesi için son frame e
getURL("http://xxxx.com/xxx.htm","_self")

şekline bir kod yazdım.(Aynı zamanda bu kodu _self ifadesini kaldırarak da denedim.)

ayrıca buton üzerine de
on(press)  {
getURL("http://www.xxx.com/xxx.htm")
}
yazdım.

Bunlar neden çalıştıramadım daha doğrusu ilk etapta çalışan neden daha sonra exporttan sonra çalışmadı.

Bir diğeri Bu swf sürekli kendini tekrar ediyor. :) intro luğun introsu filan kalmıyor ..:)

Yardım edebilirseniz sevinirim..
şimdiden teşekürler.
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
-flash ta intro problemi
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2008, 16:16:39 ÖS »
Son frame'e stop ekleyince durması gerekir.Swf dosyasını sayfa içinde değil de tek başına çalıştırarak test et.Eğer çalışıyorsa html içine eklenen kodlarda sorun olabilir.Eğer çalışmazsa o zaman script kodlarında sorun vardır.Yazdığın geturl komutu doğru ama hata nerden kaynaklanıyor onu da tam anlayamadım.