Gönderen Konu: Forumda Herhangi Bir Konuya Girdiğimde Virüs Uyarısı Veriyor!  (Okunma sayısı 802 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı thedivx

Arkadaşlar Themes/Default/(js Dosyları) Virüs Uyarısı Veriyor.Color.js Adlı Dosya Default Temanın İçinde Yok Ama Sitede Herhangi ir Konuya Girdiğimde Virüs Uyarısı Veriyor.Diğer Hata Veren Dosyları Pc'ye İndirdim İnceledim Temiz Hatta Virüs Taraması Yaptırdım Ondada Temiz Çıktı Ama Gel Gelelim Sitede Bu Hataları Veriyor.Bu Konuda Bana Yardımcı Olacak Arkadaş Varmı Acaba?
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
-Forumda Herhangi Bir Konuya Girdiğimde Virüs Uyarısı Veriyor!
« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2011, 00:08:03 ÖÖ »
O dosyaları orjinalleri ile değiştirince düzelecektir.Dosyaların içine virüs dosyasını çağıran iframe kodu bulaşmış olabilir.

Çevrimdışı thedivx

« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2011, 00:30:11 ÖÖ »
O dosyaları orjinalleri ile değiştirince düzelecektir.Dosyaların içine virüs dosyasını çağıran iframe kodu bulaşmış olabilir.

Değiştirdim Ama Malesef Hala Ayrı Uyarıları Almaya Devam Ediyorum.

Çevrimdışı rambos

• iPhone.net FORUM
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2011, 21:34:48 ÖS »

Değiştirdim Ama Malesef Hala Ayrı Uyarıları Almaya Devam Ediyorum.
başıma geldi çözdüm.sizlerle paylaşmak istedim.konuda bahsedilen sadece index dosyalarına girip kod ilave eden iframe virüsü.( SMF'nin açığı değil ) ama index dosyalarını değiştirmekle olmuyor.
çözüm.
1:bilgisayara format atın.
2:spywaredoctor ve nod32 yi kurun.çok önemli
3:bilgisayarı baştan aşağı taratın. (c: d: e: ne varsa)
4:yeniden kurduğunuz ftp ve benzeri programların ve cpanel host vb.şifrelerinizi önemli    değiştirin.
5:forumu cpanel'den komple silin.
6:forumu yeniden kurun.
7:elinizdeki yedek veritabanını yükleyin.(zaten virüs taraması yaparken taranmıştır)
  yukardaki belirtiğim maddelerden birini eksik yaparsanız (benim gibi hatta google uyarı bile vermeye  başlamıştı) aynı olayı 3 defa yaparsınız.tecrübeyle sabit.

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2011, 21:39:25 ÖS »
rambos, bu kadar da uğraştıracağını zannetmiyorum.Herkesin başına gelebiliyor.Bilgisayar bu tip bir virüs girerse, ftp den siteye bulaşıp dosyanın kodlarına iframe virüs kodu ekliyor.Düzelttiğinde bile tekrardan ekliyor.O zaman virüs taraması ya da format işe yarar.Bunun haricinde virüs bulaşan dosyaları avg uyarı verirken gösterebiliyor.

Onların yenisini yüklemek yeterli.Fakat ben bu yukarıdaki foruma girdim ama virüs uyarısı vermedi.Normalde virüs kodu olunca uyarı veriyor.

Çevrimdışı thedivx

« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2011, 00:54:07 ÖÖ »
rambos tüm ftp'nin yedeğini indirdim nod32 + avast + avg bu üç virüs programı ile tarattım temiz çıktı daha sonra başkaları pc'ne bulaşmıştır format at dedi formatı attım pc'yi tekrar tarattım yedekleri tekrardan ftp'ye yolladım ama hala aynı uyarıyı veriyor.Ayrıca iframe virüsü bulaşmıştır belki diye iframe virüsünden kurtulma yollarının hepsini denedim ftp'deki hiçbir dosyada iframe virüsüne ait bir kod bulamadım.Bir konuya girip mozillanın sayfa kaynağını göster özelliği kullanıp kodlar arasında arattığımda alttaki resimdeki gibi virüs alarmı veren link kodların arasında görünüyor ama display.template.php de bu linki arattığımda malesef çıkmıyor.

Çevrimdışı thedivx

« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2011, 11:50:48 ÖÖ »
Kod: [Seç]
<script language="javascript" src="', $settings['default_theme_url'], '/color.js" type="text/javascript"></script>
Display.template.php içinde Bu Kodu Bulduk Bu Kodu Kaldırdıktan Sonra Site Virüs Uyarısı Vermez Oldu.Elinden Geldiği Kadar Yardımı Dokunanlara Teşekkür Ederim.Ama En Büyük Yardımı simpleturk'ten NATİ Verdi Onada Sonsuz Teşekkür Ederim.