Gönderen Konu: Gelin şu sitelerimizi biraz çekiştirelim :)  (Okunma sayısı 5996 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Dinç

• Süper Moderatör
  • *
  • Eskiden sadakate inanırdım. Şimdi ASİ olmuşum.
Gelin şu sitelerimizi biraz çekiştirelim :)
« : Mart 14, 2007, 23:34:18 ÖS »
Konu: Kullandığımız sitelerin eksi ve artıları
Açıklama: Arkadaşlar az önce Adem Hocamın http://www.uzmanweb.net/forum/index.php?topic=1401.0;topicseen bağlantısındak hangi portal ya da forumu kullanıyorsunuz adlı anketine cevap verdim ama biraz daha çekiştirmek lazım diye düşünerek Adem hocamın da affına sığınarak yeni bir başlık açtım. Bu başlıkta kullandığımız portal ve forum yazılımlarının eksilerini/artılarını tartışalım. Böylece yeni kullanıcılar da seçim yaparken yorumlardan yararlanabilir.
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı Dinç

• Süper Moderatör
  • *
-Gelin şu sitelerimizi biraz çekiştirelim :)
« Yanıtla #1 : Mart 14, 2007, 23:42:00 ÖS »
İlk olarak ben başlayayım.

Kullandığım yazılım: PhpBB Plus 1.53

Artıları: Makale, resim galerisi, portal sayfası, dosya indirme ve yükleme sistemi, günlük ziyaretçi istatistiki, link paylaşımı sistemi, reklam yönetimi ve uyarı modülülleri, renk grubu modülü, doğum günü ve takvim modülü gibi bir çok önemli modülü standart PhpBB üzerine kurulu halde kullanıma sunuyor. Bilindiği üzere MySQL veritabanı kullanılıyor. Bu da hem hız hem de yoğun veri kullanımına fırsat tanıyor. PHP alt yapısı olduğu için yardım ve yardımcı yazılım bulmak kolay. (Tabi biraz üslup sorunu ile karşılaşmanız mümkün. Takipçisi olduğum bir destek sitesi haricinde diğerlerini pek beğenmedim) Modül eklemek çok kolay ancak eğer modülleri tekrar kaldırmak isterseniz işiniz zor :)

Eksileri: İçinde çok fazla modül barındırdığı için MySQL avantajı ortadan kalkıyor bunu gzip kulanarak aşabiliyorsunuz. Çok fazla teması yok hele bir de fazladan bir kaç modül eklediyseniz hepten işiniz zor. Tek tek modülleri gözden geçirmeniz lazım. (Ben biraz dağınık olduğumdan hangi modülü kurduğumu unutuyorum)

İşte PhpBB+ ile ilgili yorumlarım bunlar. Bakalım sizinkiler nasıl? Merakla bekliyorum fazla gecikmeyin ;)

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2007, 16:50:17 ÖS »
Maxwebportal için de ben bir açıklama yapayım.Portal içindeki kodlarda bazı hatalar çıkabiliyor.Bu da aşırı veritabanı kullanımına sebep oluyor.Site üzerindeki aktif kullanıcı sayısı artınca sitede sorunlar çıkıyor.Bu yüzden büyük bir portal site yapacaklar için maxwebportalı önermiyorum.
      Ama ben as yi yeni öğreniyorum diyorsanız bu portalı kullanıp kodlarında lisansı çiğnemeden özgürce değişiklik yapabiliyorsunuz.Bu da özelleştirilebilir bir portal olduğunu gösteriyor.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2007, 21:20:46 ÖS »
Skyportalda benden.
Skyportal biliyorsunuzki maxwebportalın devamı şeklinde yayınlanmıştı. Gerçi ayrı bir portal adında oldu ama... Gelelim özelliklerine;
Kodlama ve görünümsel olarak hazırlanma çok iyi bir şekilde yapılandırılmış. Maxwebportala karşılaştırırsak birçokta özellik getirilmiş. Şuanda kararlı sürümü çıkartılmaması dezavantaj. Sunucu yorup yormaması hakkında bir yorum yapamam. Portalın sürümlerinde güvenlik ne kadar sağlandığı hakkında şimdilik bir açıklama yapmak istemiyorum. Tam sürüm çıktığında tüm açıklarında ortaya çıkacağından eminim. Tabiki bu sadece bir tahmin. Modüllerin ayrı olarak kurulması yani siz istemediğiniz modülü kurmama özelliği çok iyi. Forumdaki konu üyeliği makale download gibi modüllerede eklenmiş durumda. Güzel özelliklerinden menü dikkatimi çekti. Ancak bir zamanlar denediğimde menüyü kullanmakta zorluk çekmiştim. Ne gibi bir zorluk derseniz sayfanın yüklenmesi çok geç sürüyor.
Şimdilik bu kadar ;D
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı ziyaretci12

« Yanıtla #4 : Mart 16, 2007, 00:24:37 ÖÖ »
Ewet Abi Haklısınız Bende En Azından İlk  Max Portal Çıktığından Beri Bazı Sitelere Kuruyorum Ve Halada Devam Ediyorum

Çevrimdışı Dinç

• Süper Moderatör
  • *
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2007, 01:58:40 ÖÖ »
MWP daha çok ziyaretçi sayısı az olan siteler için uygun diye düşünüyorum. Zaten access veritabanıyla büyük siteleri hedeflemek yanlış olur. Tabiki MSSQL kullanarak verikaydı tutabilirsiniz. Bu size bir çok avantaj sağlar.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2007, 20:37:26 ÖS »
Mkportal üzerinde bildiklerim;
Mkportal, smf gibi bazı forum sistemlerini destekleyen ve üzerine kurulan ücretsiz bir yazılımdır. Eğer forumunuz varsa ve bir portal yapılandırması yapmak istiyorsanız mkportalı kullanabilirsiniz. Eğer forumunuzda yoksa ve gelişmiş bir forum sistemi üzerine bir portal kuracaksanız yine aynı şekilde smf üzerine mkportal kurabilirsiniz.
Mkportal'ın üzerine kurulabildiği forumlar; Smf, IPB, phpBB, Vb, MyBB
Ayrıca mkportalın özelliklerini forumumuzda bulabilirsiniz.

Kullanımı çok rahat ve nerdeyse herşeyi web üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. Eğer php kodlaması bilmiyorsanız portalı pek geliştiremezsiniz ama yinede güzel birşeyler ortaya çıkartabilirsiniz. Çok rahat ve anlaşılabilir bir kontrol paneli bulunmaktadır. Birçok kullanıcının en çok uğraştığı olay blok ve yeni sayfalardır. Mkportalın kontrol panelinden yeni sayfayı oluşturabilir, yeni bloklar oluşturabilir ve silebilirsiniz, blokların yerleşim şeklini değiştirebilirsiniz. Eğer siz herşeyin web üzerinden kontrol edilecek bir portal arıyorsanız bu portalı tercih edebilirsiniz.

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2007, 22:12:12 ÖS »
Tinyportal üzerinde bildiklerim;
Tinportal, SMF (Forum) üzerine kurulan bir portal yazılımıdır. Ücretsizdir. Paket şeklinde yüklenir ve kullanımı kolaydır. Forumda nasıl kurulacağı anlatılmıştır.
Bu portal mkportal kadar büyük hazırlanmamıştır. Kişisel isteklere göre güzel portal ihtiyacınızı kaşılayabilir. Dosyalarınızı kategori olarak sınıflandırıp, yüklemeleri upload yöntemi ile gerçekleşmesi işinizi kolaylaştırır. Ayrıca birde makale bölümü mevcuttur. Bir makaleyi ister html editörü isterseniz php kod editörü şeklinde sizin istediğinize sunulmuş olarak ekleyebilirsiniz. Eğer php bilginiz yoksa isteğinize göre yapılandırmanız zor olabilir. Kısacası forum üzerine kurulan küçük işlevli bir portaldır.

Çevrimdışı erdalweb

• Tibbi Mümessil Portalı
« Yanıtla #8 : Kasım 15, 2007, 20:53:41 ÖS »
Bende Adem Hocama katılıyorum Şuanda Mwp 2.0 sürümünü kullanıyorum ziyaretci sayısı artıkça sitede gecici kapanmalar olmaya başladı ancak tartışılmaz birgerçek varki mwp ve uzmanweb ile asp bilgim çok iyi olmasada sıfırdan beni bir sitede tüm sorunları çözebilecek seviyeye getirdi
bir diğeri skyportal için bazı gerçekler var mwp un devamı olarak geldi için avantajlı güvenli,kl için şuan için birşey söylemenin erken olduğuna inanıyorum mwp un geliştirilmiş ve iyi düzenlemeler yapılmış olduğu tartışılmaz birgerçek bence ancak en büüyk dezavantajı hala kararlı bir sürümünün oılmayışı

Çevrimdışı GateSXraY

• Türk'sen övün, değilsen itaat et!
    • Webdetek.NeT - Bilgi ve Paylaşımın Doruğa Ulaştığı Site
« Yanıtla #9 : Kasım 16, 2007, 19:05:07 ÖS »
MWP

Aslında kullanmamdaki tek neden asp ile kodlanmış sitelerin en iyisi olması. Şu anda sadece asp ve asp.net(çok az) biliyorum. Buda bana MWP den başka seçenek bırakmıyor.

Genrl olarak eksileri;

Ban sistemi çok kötü. Ayrıca site kafasına göre geç açılmaya başlıyor. Bazen online ziyaretçi sayısı 30-40(benim sitemde nadiren olur ve benim için büyük rakam :D) arasıyken çok hızlı olabiliyor. Ancak bazende 1-2 kişi varken site resmen ölüp ölüp diriliyor. Sunucudan kaynaklanan bir durum olduğunu zannetmiyorum, çünkü birtek benim sitemde böyle bir sorun var.