Gönderen Konu: Gelin şu sitelerimizi biraz çekiştirelim :)  (Okunma sayısı 5996 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
-Gelin şu sitelerimizi biraz çekiştirelim :)
« Yanıtla #10 : Kasım 16, 2007, 22:20:25 ÖS »
MWP ve Access hakkında kısa açıklama yapmak istiyorum. MWP bildiğiniz üzere genel yapısı itibariyle access veritabanını kullanmaktadır. MWP'nin kodlama yapısı biraz karmaşık olduğundan, veritabanı ile ilgili bağlantıların açık kalmasınan dolayı accessi zorluyor; bu da sitenin açılmasını zorlaştırdığı gibi bazı sunucularda da problem çıkartıyor. Ancak şunu belirtmek isterim ki, access veritabanı zaten mssql veya mysql ile karşılaştırıldığında en son planda kalıyor. Bunun nedeni ise accessin sunucu zorlamalarıdır. Çünkü bir süre sonra access sorun çıkartmaya başlıyor. Kısaca özetlersek; MWP'nin ve accessin olumsuz etkileri birleşince ortaya çözülemez bir durum çıkıyor.

Benim önerim; büyük proje düşünüyorsanız MWP ile başlamayın ve veritabanı olarak access kullanmayın. Ama küçükten başlayayım diyorsanız, herşey yavaş yavaş olsun diyorsanız, biraz bilgileneyim ve biraz internet dünyasında pişeyim diyorsanız, MWP ve access ile başlayabilirsiniz.
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı erdalweb

• Tibbi Mümessil Portalı
« Yanıtla #11 : Kasım 17, 2007, 20:18:02 ÖS »
Burajan size katılıyorum soru olarak yerimi bilmiyorum amaskyportal içinde mwp için düşündüklerimiz geçerli olabilirmi? ben mwp 2.0 sürümü ile başladım şuanda 3100 üye ve günlü yaklaşık olarak(tekil 400-500 çogul 2.000- 2.500) ziyaret alaıyorum skyportalla devam ettiğimde aynı sorunlarla karşılaşacakmıyım

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #12 : Kasım 18, 2007, 08:49:29 ÖÖ »
Skyportal henüz beta aşamasında.Onun da hata verdiği durumlar ve sunucular var.Ama skyportal'ın access veritabanı kullanan sürümünü kurarsanız ne kadar verimli olur onu bilemem.Ama skyportalın mssql kullanan sürümünü denemek lazım.

Çevrimdışı GateSXraY

• Türk'sen övün, değilsen itaat et!
    • Webdetek.NeT - Bilgi ve Paylaşımın Doruğa Ulaştığı Site
« Yanıtla #13 : Kasım 18, 2007, 09:24:18 ÖÖ »
Şimdi ben mwp kullanıyorum Bunu Skyportal(mssql) a veri kaybı olmadan nasıl çevireceğim?

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
« Yanıtla #14 : Kasım 18, 2007, 17:19:55 ÖS »
Verikaybı yaşanıp yaşanmaması hakkında kesin olarak bilgi vermek yanlış olur. Ancak forumumuzda bu konuda birkaç bilgi mevcut. Araştırırsan işine yarayabilecek bilgiler bulabilirsin.

Şimdi ben mwp kullanıyorum Bunu Skyportal(mssql) a veri kaybı olmadan nasıl çevireceğim?
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı Ozgur Hicyilmaz

• Süper Moderatör
  • *
    • Kişisel İnternet Sitem
« Yanıtla #15 : Temmuz 31, 2008, 20:19:19 ÖS »
Çok güzel bir konu olmuş açıklamalarınızla birtakım bilgiler edindim.Teşekkür et butonunada tıkladım. :D

Çevrimdışı ZaFeRySb

• Süper Moderatör
  • *
  • Ya olduğun gibi görün,ya da göründüğün gibi ol!
« Yanıtla #16 : Temmuz 31, 2008, 20:24:39 ÖS »
Benden de Php-Nuke
Bugüne kadar bir çok asp ve php portal script inceledim.En iyi portal veya kodlama dili asp mi?php mi?desek uzun uzun tartışılır ki zaten daha öncede tartışmıştık.Hatırlayan arkadaşlar olabilir.Bir portal sitesi yapmak istiyorsanız php-nuke bunların en iyisinden bitanesi.
1)Dinamiktir çünkü php kod ile yazılı mysql veritabanı kullanıyor.Gayet esnek.(ilerde veritabanınız büyüdüğünde sitenizde bir yavaşlama söz konusudur.Bunda web alanının özelliğide etkilidir ancak kodlama dili daha ön plandadır ve büyük üye kitlesine sahip portal siteleri genelde php kullanır)
2)Block-modül-eklenti eklemek,üretmek diğer portallara göre zor.Ama hazır block edinmeniz daha kolay.Bir sürü php-nuke destek sitesi var.
3)En yaygın portallardan biri olmasından dolayı destek alabileceğiniz sitede oldukça fazla.Buda size sınırsız tema,block,modül desteğini kazandırıyor.
4)Popülerliğinde yanında açıklarıda oldukça fazla olan bir portal.Ancak açıkları kapatabilir,bu tür eklentiler kurabilirsiniz.
5)Nuke'nin forum modülü normalde phpbb'dir.Ama smf ile de entegre edilebilir.Uzmanweb forumlarındanda bulabilirsiniz bu konuyu.
6)Download,İletişim,Reklam,Siteyi Önerme,günlük,İçerik(sayfa oluşturma),Ansiklopedi(Alfabetik Konu)Haberler,İstatistik,Anket,Sıkça Sorulan Sorular gibi modülleri mevcut.Bunun dışında resim galerisi,ilan servisi ve daha birçok bağımsız script entegre edilebilir.Neyse şimdilik kolay gelsin.

Konuyla ilgili uzmanweb.net linki:
http://www.uzmanweb.net/forum/web_programlama/php_nuke_hakkinda_hersey-t49.0.html

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #17 : Temmuz 31, 2008, 23:07:55 ÖS »
Php-nuke te dahil bir çok portal denedim.İçnde bir çok bölüm olan portal sitesi yapmak için en uygun portal bende de php-nuke.

Çevrimdışı Dinç

• Süper Moderatör
  • *
  • Eskiden sadakate inanırdım. Şimdi ASİ olmuşum.
« Yanıtla #18 : Ekim 11, 2008, 11:29:37 ÖÖ »
Bir yıla yakın zamandır PhpBB3 kullanıyorum. Öncesinde de PhpBB 2+ kullanıyordum. PhpBB3'ün tercüme ekibindeyken bu yazılımın çığır açacağını, kullanıcıların hoşnut olacağını ve daha fazla ziyaretçi çekeceğini düşünüyordum. Laf aramızda fena halde yanılmışım. Bu yanılgının sebebi yazılımın kötü olması değil ziyaretçilerin alışkanlıklarını kolay kolay terkedemiyor olmasıdır.

phpBB3 içerisindeki kişiselleştirilebilir bbCode özelliği, daha dinamik tema seçenekleri vb bir çok yeni ve güzel özellik mevcut ancak; üyelerim bir türlü alışamadı. Yazılımlar geliştikçe arayüzleri değişiyor ve kullanımı bazen daha karmaşık bir hal alabiliyor. phpBB3'ün izin ayarlarını da hala tam anlamıyla çözebilmiş değilim. Eğer yeni bir site açacaksanız ve phpbb forum kullanacaksanız phpBB3 ile başlayabilirsiniz ancak; eğer phpBB2 forumunuz varsa phpBB3'e geçerken iyi düşünün. Kullanıcılarınıza örnek forumlar gösterin ve sonrasında bu işlemi gerçekleştirin.