Gönderen Konu: Hard Disk Düzelmesi  (Okunma sayısı 753 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SADIK_DOST

Hard Disk Düzelmesi
« : Ocak 08, 2011, 04:58:25 ÖÖ »
          Sevgili Yöneticiler,
          Sega Dream Cast emülatörü için Daemon Tools lazımdı. Ben de internetten yükledim. Her indirdiğim dosya gibi bunu da Eset Nod32 ile tarattım. Virüs falan bulamadı. Ancak amaç dışı yazılım mı yapmışlar bilemiyorum ama, bilgisayara format atmak istedim, kabul etmedi. Eskiden windows 7 yüklüydü. Fakat 4-5 defa denememe rağmen windows 7'yi kuramadım. Ben de mecburen xp formatı attım. Bu sefer de hard diskin F: klasörünü dvd sürücüsü gibi görüyor. Ne yapmam gerekir ve F: klasöründeki bilgiler kurtarılır mı? Lütfen yardımcı olun. Şimdiden teşekkür ediyor ve bu yardım mesajımı cevaplamanızı sabırsızlıkla bekliyorum. Sevgi ve saygılarımla. Hepinize hayırlı çalışmalar diliyorum.  :hp :sr :(
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2011, 18:56:00 ÖS Gönderen: SADIK_DOST »
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı PCodemaster

-Hard Disk Düzelmesi
« Yanıtla #1 : Ocak 13, 2011, 20:20:08 ÖS »
Merhaba Sn. SADIK_DOST,
Bir süredir cevap veren olurmu diye bekliyordum. Baktım cevap veren olmadı.
Ben birşeyler yazayım dedim. Sırf yazmış olmak için değil tabiki.
Öncelikle şu bilgiyi önemle vereyim. Daemon tools gibi sanal sürücü yazılımları yüklendiği sürücünün boot dizinine yerleşirler.
Ne demek şimdi boot dizini diye sorabilirsin, özetle ve örnekle açıklayayım.
Boot dizini hard disklerde kimlik bilgisi tanımı işine yarıyor, tampon bellek haricinde hdd de gizli kalıyor. Bizim nasıl nufus cüzdanımız var ise üzerinde yaşımız vs vs yazıyorsa boot dizinlerinde de hddye ait bilgiler mevcut.
Bahsi geçen program gibi sanal dizin oluşturan programlar kimliği değiştirerek sen bu değilsin aslında bu olabilirsin diyerek kandırarak çalışırlar. Dolayısıyla kaldırıldıklarında bir hata oluşmuşsa hdd de izi kalır.
Düzeltmenin en kolay yolu dost :) "dos" üzerinden fat biçiminde formatlamaktır.
Bunu yapmanız için çalışan bir sistemden dos boot disketi oluşturun. HDD yi bilgisayara takıp disketten başlatın ve format atın.
Sorununuz düzelmiş olacaktır.
Saygılarımla...
...sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹıq ,ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ ıʞuɐS