Gönderen Konu: Hard diskte sorun...  (Okunma sayısı 368 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ercanonguner

Hard diskte sorun...
« : Aralık 25, 2011, 00:17:14 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar. Sizlere eski harddiskimde meydana gelen bir sorundan bahsedeceğim.
Yaklaşık 2 ay önce bilgisayarın performansını artırmak amacıyla "Disk Temizleme,Disk Birleştirme ve Scandisk" yapmıştım. (Harddiski C ve D olarak ikiye bölmüştüm.) C'de "Scandisk" yaptığımda bir sorun olmadı. Ancak D bölümünde "Scandisk" yaparken sonlara doğru takıldı,bir süre bekledi. Sonra bilgisayar reset attı ve bir daha windows açılmadı. Windows harddiski bir daha görmedi. Harddiskin biostaki adı "HD322HJ" iken "HD102UJ" oldu. Birkaç kez C'ye format atmayı denedim ama "Windows bu diske erişemiyor." yazdı. Bilgisayarcıya götürdüm,O da uğraştı ama açamadı. "Harddisk açılmıyor." dedi.
D bölümünde bazı önemli bilgilerim vardı. Sizce kurtarmanın bir yolu var mı? Yoksa harddisk tamamen bitti mi? (Bir de size sorayım dedim...  :) )
(Harddisk açılmayınca yenisini aldım...)
« Son Düzenleme: Aralık 26, 2011, 18:22:52 ÖS Gönderen: ercanonguner »
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
-Hard diskte sorun...
« Yanıtla #1 : Aralık 26, 2011, 00:07:55 ÖÖ »
Harddiski bilgisayar takıp veri kurtarma yazılımıyla deneme yapabilirsin. Yazılımlar hem veri kurtarıyor hem de kaybolan veya bozuk harddisk bölümlerini bulabiliyor.Bunun için Easus data recovery, recover my files programlarını önerebilirim.

Çevrimdışı ercanonguner

-Hard diskte sorun...
« Yanıtla #2 : Aralık 26, 2011, 08:56:26 ÖÖ »
Harddiski bilgisayar takıp veri kurtarma yazılımıyla deneme yapabilirsin. Yazılımlar hem veri kurtarıyor hem de kaybolan veya bozuk harddisk bölümlerini bulabiliyor.Bunun için Easus data recovery, recover my files programlarını önerebilirim.

Yardımınız için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda deneyeceğim... İyi günler dilerim!

Çevrimdışı ercanonguner

-Hard diskte sorun...
« Yanıtla #3 : Aralık 26, 2011, 18:19:04 ÖS »

Merhaba Admin. Önerdiğiniz programları denedim,harddisk görünmüyor. Sanırım bu benim yapabileceğim bir iş değil. Tek başına eski harddiski taktığımda,yazdığım gibi windows açılmıyor. "Disk boot failure. Insert system disk and press enter." yazıyor. Bende XP CD'siyle açıyorum bilgisayarı,onarma seçeneğine geldiğimde (C için) "Sürücüye erişilemiyor." gibi bir hata veriyor. Tekrar kapatıp açıyorum,windowsu kurmaya çalışıyorum. Bu seferde,"Kur bu diske erişemiyor." yazıyor. Yeni aldığım harddiskle eski harddiski birlikte takıyorum,açıyorum windowsu ama windows sadece yeni aldığımı görüyor. Önerdiğiniz programlarda da aynısı oluyor. Kısacası,harddisk sanki yok oldu. Yaptığımda yanlış mıydı ki siz söyleyin. "Disk temizleme-disk birleştirme ve scandisk" yaptım. Hay yapmaz olaydım!  :) Ne bileyim böyle olacağını...
Neyse,zaman ayırdığınız ve yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı PCodemaster

-Hard diskte sorun...
« Yanıtla #4 : Aralık 26, 2011, 19:19:33 ÖS »
Merhaba Sn. ercanonguner,
Öncelikle geçmiş olsun.
Sorununuzun çözümü için öncelikle HDD'nin mantığından bahsetmek gerekli.
HDD mantıktsal bir veriyi fiziksel bir alana yazar, bu işlemi yaparken düzenli dğeil dağınık yapar (Çünkü hdd sürekli döner boş olan yere yazar işletim sistemi de verileri toplar). Bunu yapabilmesi için önce bu hdd'ni tanıması gerekir, sistemin hddyi tanıyabilmesi için de hddnin ismini ve bilgilerini okuması gerekir, bu bilgiler hddnin boot denilen başlanğıç kısmındadır, bir hhd'nin boot dizini bozulmuşsa bu düzeltilebilir ancak hem mantıksal yapısı hem de boot'u bozulmuşsa iş daha zordur hem mantıksal hem fiziksel hem de bootu bozulmuşsa çok daha zordur. Ama hiçbirşey imkansız değildir. Zira yanmış hdd'den de veri kurtulabilir (Tabi herşeyin bir karşılığı vardır ve fiyatı da bayağı iyidir, verinin değerine göre ölçmek lazım)
Şimdi gelelim sorununuza,
Sizin muhtemel sorununuz boot'un bozuk olması bu hdd'yi önce başka bir pcde 2. hdd olarak çalıştırın. Daha sonra forumda paylaştığım GetData Back isimli programı kurup çalıştırın, HDD'yi görüyorsa kurtarma ihtimaliniz çok yüksek.

He yok ben hdd'yi kurtarmsam da olur zaten yenisini aldım ama çalışırsa iyi olurdu derseniz. HDD'yi yeniden yapılandıran programlar vardır bunların genel ismi rejenerasyon programlarıdır (HDD regeneration) bu programlardan biri ile low leve lformat atarak hdd'yi tekrar kullanılabilir hale getirebilirsiniz (Not bu işlem uzun bir işlemdir)

Umarım yararlı olabilmişizdir.
Saygılar...
...sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹıq ,ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ ıʞuɐS

Çevrimdışı ercanonguner

-Hard diskte sorun...
« Yanıtla #5 : Aralık 27, 2011, 01:27:20 ÖÖ »
Merhaba Sn. ercanonguner,
Öncelikle geçmiş olsun.
Sorununuzun çözümü için öncelikle HDD'nin mantığından bahsetmek gerekli.
HDD mantıktsal bir veriyi fiziksel bir alana yazar, bu işlemi yaparken düzenli dğeil dağınık yapar (Çünkü hdd sürekli döner boş olan yere yazar işletim sistemi de verileri toplar). Bunu yapabilmesi için önce bu hdd'ni tanıması gerekir, sistemin hddyi tanıyabilmesi için de hddnin ismini ve bilgilerini okuması gerekir, bu bilgiler hddnin boot denilen başlanğıç kısmındadır, bir hhd'nin boot dizini bozulmuşsa bu düzeltilebilir ancak hem mantıksal yapısı hem de boot'u bozulmuşsa iş daha zordur hem mantıksal hem fiziksel hem de bootu bozulmuşsa çok daha zordur. Ama hiçbirşey imkansız değildir. Zira yanmış hdd'den de veri kurtulabilir (Tabi herşeyin bir karşılığı vardır ve fiyatı da bayağı iyidir, verinin değerine göre ölçmek lazım)
Şimdi gelelim sorununuza,
Sizin muhtemel sorununuz boot'un bozuk olması bu hdd'yi önce başka bir pcde 2. hdd olarak çalıştırın. Daha sonra forumda paylaştığım GetData Back isimli programı kurup çalıştırın, HDD'yi görüyorsa kurtarma ihtimaliniz çok yüksek.

He yok ben hdd'yi kurtarmsam da olur zaten yenisini aldım ama çalışırsa iyi olurdu derseniz. HDD'yi yeniden yapılandıran programlar vardır bunların genel ismi rejenerasyon programlarıdır (HDD regeneration) bu programlardan biri ile low leve lformat atarak hdd'yi tekrar kullanılabilir hale getirebilirsiniz (Not bu işlem uzun bir işlemdir)

Umarım yararlı olabilmişizdir.
Saygılar...

Yararlı bilgileriniz için çok teşekkür ederim sayın PCodemaster!