Forumda bir arkadaşımız bununla ilgili istekte bulunmuştu. Bunu mantık olarak düşündüm ve uyguladım. Localhost üzerinde başarılı bir sonuç aldım. Buraya yapmanız gereken işlemleri anlatıyorum.
1. Adım:Forum ana sayfası olan fhome.asp dosyasını not defteri vb. editörle açınız ve aşağıdaki kodu bulunuz:
function ChkIsNew(dt)
if rsForum("F_STATUS") <> 0 then
if dt > Session(strCookieURL & "last_here_date") then
ChkIsNew = "<IMG src='images/icons/icon_folder_new.gif' height=15 width=15 border=0 hspace=0 alt='Yeni Gönderilen'>"
Else
ChkIsNew = "<IMG src='images/icons/icon_folder.gif' height=15 width=15 border=0 hspace=0 alt='Yeni Konu Yok'>"
end if
else
ChkIsNew = "<IMG src='images/icons/icon_folder_locked.gif' height=15 width=15 border=0 hspace=0 alt='Forumu Kapat'>"
end if
end function
Bu kodda iki yeri sileceksiniz. Sildiğiniz yerleri unutmayın çünkü sonra oralara ekleme yapacaksınız. Silmeniz gereken iki yer:
<IMG src='images/icons/icon_folder_new.gif' height=15 width=15 border=0 hspace=0 alt='Yeni Gönderilen'>
<IMG src='images/icons/icon_folder.gif' height=15 width=15 border=0 hspace=0 alt='Yeni Konu Yok'>
Bu kodların yerine sırasıyla aşağıdaki iki kodu ekleyin:
<IMG src='images/forumikon/" & rsForum("FORUM_ID") & ".gif' border=0 hspace=0 alt='Yeni Gönderilen'>
<IMG src='images/forumikon/" & rsForum("FORUM_ID") & ".gif' border=0 hspace=0 alt='Yeni Konu Yok'>
Yani en son hali şu şekilde olacak:
function ChkIsNew(dt)
if rsForum("F_STATUS") <> 0 then
if dt > Session(strCookieURL & "last_here_date") then
ChkIsNew = "<IMG src='images/forumikon/" & rsForum("FORUM_ID") & ".gif' border=0 hspace=0 alt='Yeni Gönderilen'>"
Else
ChkIsNew = "<IMG src='images/forumikon/" & rsForum("FORUM_ID") & ".gif' border=0 hspace=0 alt='Yeni Konu Yok'>"
end if
else
ChkIsNew = "<IMG src='images/icons/icon_folder_locked.gif' height=15 width=15 border=0 hspace=0 alt='Forumu Kapat'>"
end if
end function
1. adımı tamamladım şimdi 2. adıma geçebilirsiniz.
2. Adım:images klasörü altında yeni bir klasör oluşturun. Yeni klasörünüzün adı
forumikon olmalıdır. Yeni oluşturduğunuz klasörün içine forum ana sayfasında kullanacağınız ikonları kopyalayınız.
Önemli:İlk önce forumun id numarasını bulacaksınız. Nasıl mı? Bir forum kategorisine tıklayın. O forum kategorisi açıldıktan sonra tarayıcınızın adres satırında
FORUM_ID= yazısını göreceksiniz. Buradaki değer kaçsa o bölümün id numarası o olur. Eğer orada
FORUM_ID=6 yazıyorsa o forumun id numarası 6'dır.
Bu forumun id numarasını Yeni klasörünüze kopyaladığınız resimin adı olmalıdır. Daha açıklamak gerekirse, Forumunuzda spor ile ilgili bir bölüm mevcut. Bu bölümün forum id numarası 5 diyelim. Buna uygun resimde Futbol Topu olsun. Sizin yapmanız gereken bu Futbol Topu resminin adını 5 olarak yapmanızdır.
Bu iki adımı yaptığınızda forum ana sayfanızda her foruma ait ayrı bir resminiz mevcut olabilir. Resimleriniz .gif uzantılı olmalıdır. Eğer başka bir uzantılıysa bunu ilk adımda kodda belirtmelisiniz.
Örnek bir resimde ekliyorum. Mesajın ek kısmından görebilirsiniz. Güle güle kullanın.
Teşekkür listesi şu anda boş.