UzmanWeb.Net
  ANA SAYFA   FORUM   RESİMLER   GÖRSEL DERSLER   TOPLİST   DERSLER   İLETİŞİM

Mayıs 16, 2008, 15:26:56 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Forum   Yardım Oyun Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hosting Hizmeti Almadan Önce  (Okunma Sayısı 401 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
burajan
Administrator
*

İsim: Burak ŞİMŞEK
Meslek: Öğrenci-Üni.

Aktiflik
Deneyim
Seviye
 Stats
« : Nisan 15, 2007, 22:08:14 ÖS »
Aşağıdaki listedeki kullanıcılar bu konu için teşekkür ediyorlar!Teşekkür Et

Hosting hizmeti almadan önce neler yapmamız gerekir?
Birçok arkadaşımız bedava hostlar kullanıp daha sonra paralı hosting hizmetine geçiyorlar. Bazı arkadaşlarımız direk paralı hosting alıyorlar. Bu konuda tecrübeli olmayan arkadaşlara yardımcı olabilmek amacıyla burada konu açıyorum. Bu konuda tecrübesi arkadaşlar ve bilgisi olan arkadaşlar burada bizlerle paylaşırlarsa tecrübesi olmayan arkadaşlara yardımcı oluruz.
Hosting hizmeti almadan önce mutlaka birçok bu hizmeti sağlayan firmalar arasında göz gezdirmek gerekir. Aralarındaki hizmet bakımından farkı ve fiyat bakımından farkı ortaya çıkartmak gerekir. Mutlaka bir internet adresi olması gerekir. Ve internet sitesi ne kadar güzel, ne kadar anlaşılır hazırlanmışsa o kadar daha iyidir. Hostingin internet sitesinde hizmetler ve fiyatların mutlaka yazılması, iletişime geçilmesi için bir sayfa, referansları gösteren bir sayfa mutlaka olmalıdır. Bir hosting almadan önce bu referanslara mutlaka bakın. Hatta site sahipleriyle görüşebilirseniz sizin için daha iyi olur. Hosting sitesinde yada hostbul.net sitesinde o hizmete ait yapılan yorumlara mutlaka bakın.
Hosting hizmeti sağlayan sitenin domain hizmetide sağlıyorsa bu da yararlı olabilir. Çünkü hosting ve domaini ayrı yerlerden alırsanız, sitenizde çıkacak herhangi bir sorundan sonuç alamayabilirsiniz. Hosting firması hatayı domain firmasında bulurken, domain firması da hatayı hosting firmasında bulabilir. Böyle bir durum olacağını zannetmiyorum ama yinede not olarak düşmek istedim.
Hizmeti almadan önce hosting firmalarıyla mutlaka görüşün. E-mail atın ve cevabını bekleyin. Sizin görüşmeniz; hosting firmasının ne kadar ilgili olabildiğini, sizinle ne tür içinde bir mesajlaşma yapacağı açısından önemlidir. Mesela buna bir örnek vereyim:
Bir hosting ve domain hizmeti veren bir firmanın (ismini vermiyorum), internet sitesinde geziniyorum. Sağladığı hizmete göre fiyat güzel. İnternet sayfası çok profesyonel hazırlanmış. Referans sayfasında birçok internet sitesi bulunuyor. Bu hosting firmasına aklıma takılan soruları e-mail yoluyla ilettim. Ve gönderdiğim e-mail cevabını aldım. Ben birkaç soru sormuştum ve bunları ayrıntılı olarak yanıtladılar. Bu sorularımdan bir tanesi (yaklaşık) şu şekildeydi:
Alıntı
Asp tabanlı hazırlanmış geniş çaplı bir internet sitesi açmayı planlıyorum. Referanslarınızın bazılarına baktım ancak bu şekilde bir internet sitesi göremedim. Bu şekilde hazırlanan bir site varsa adresini gönderirmisiniz?
Bu firmaya e-mail attığımda yukarıdaki gibi bir sorumda bulunmaktaydı. Bu soruma da yanıt aldım ve bana iki adet internet adresi verdiler. İki internet adresinide inceledim. İki internet sitesi de asp tabalıydı. Ancak benim bahsettiğim şekilde geniş çaplı siteler değildi. Yani sitelerde sayfalar normal html şeklinde hazırlanmış sayfanın sonunda .asp şeklinde uzantısı vardı. Yani sistemsel olarak hazırlanmamıştı. Tabi bu da insanın düşünmesi için bir ünlem oluşturuyor (!)

Yukarıdaki fikirler kişisel düşüncemdir. Benim dikkat ettiğim konular bu şekildedir.
Teşekkür listesi şu anda boş.

Linkleri Görebilmek İçin
Kayıt Olun veya Giriş Yapın
Ücretsiz Kullanabileceğiniz Scriptler
Dinç
Süper Moderatör
*

Meslek: Öğrenci-Üni.

Eskiden sadakate inanırdım. Şimdi ASİ olmuşum.

Aktiflik
Deneyim
Seviye
WWW Stats
« Yanıtla #1 : Nisan 16, 2007, 01:01:13 ÖÖ »

Çok uzun zamandır ihtiyacım olmamasına rağmen araştırma yapıyorum, gördüğüm tek bir gerçek var. Türkiyeden hosting hizmeti satın A-LIN-MAZ! Büyük harflerle yazdığımın farkındayım ancak; üzülerek söylüyorum ki bu bir gerçek. Türkiyeden aldığım en iyi teklif (şu anda kullandığım hizmet sağlayıcının sunduğu özelliklerin bir çoğu olmamasına rağmen) kullandığım host paketinin en az 2,5 - 3 katıydı. Kullandığım hostta 250 GB trafik ve 5 GB alan var. Türkiyede çalışan hostlardan istediğim trafik ve alan miktarıysa 100 GB trafik 1 GB alan civarındaydı. Reklam yapmak değil amacım ancak şartları daha net ortaya koyabilmek adına kullandığım hizmet sağlayıcının adresini vereceğim ki bir çok kez bahsettim bundan. Godaddy.com'dan aldığım başlangıç paketinin bana iki senelik maliyeti (geçen yaz) 130 YTL. Üzerine yahoo'dan aldığım 6$'lık domain ücretini de eklediğiniz zaman 140 YTL gibi bir fiyat çıkıyor. Özellikleri hizmet sağlayıcının kendi sitesinden kontrol edebilirsiniz. Şimdi ben bu parayı kalkıp bizim şirketlerden birine vereyim bana aynı şartlarda host verin desem 6 ay kadar bir zaman ya verirler ya vermezler. Hesap ortada, ya bizim hostlar biraz daha vicdana gelecek ve indirim yapacak ya da müşteriyi dışarıya kaçırmaya devam edecek. Şunu da söylemek gerekir ki godaddy uçta bir hizmet sağlayıcı ve daha hesaplısını bulamazsınız ancak; yahoo gibi büyük şirketlerin fiyatları da yine bizim şirketlerden daha hesaplıya geliyor.

Linkleri Görebilmek İçin
Kayıt Olun veya Giriş Yapın
www.egitimturk.org
AdmiN
Genel Sorumlu
Administrator
*

İsim: Adem TÜRK
Meslek: Öğretmen

~|| Bilginin Gücü ||~

Aktiflik
Deneyim
Seviye
WWW Stats
« Yanıtla #2 : Nisan 16, 2007, 10:33:13 ÖÖ »

Yalnız şunu unutmamak lazım.Türkiyede bant genişliği yurt dışına göre pahalı.Bant genişliği servis sağlayıcı (Türk Telekom gibi) ile ilgili.Türkiyede maliyetler de yüksek.Kira, elektrik, gibi bir çok ihtiyaç yurtdışından daha pahalı.
   Yurtdışındaki büyük firmalar daha ucuza alan satıp sattığı alan sayısının çokluğundan kazanabiliyor.
  Bence fiyatlar bir yana en önemli şey destek.Her host sorun verebiliyor.Bu konuda sürekli destek alabileceğiniz bir host firması olması lazım.

Soru sormadan ve yeni konu açmadan önce arama yapınız.
Konulara teşekkür mesajı yazmayın, teşekkür et düğmesine tıklayınız.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: