Gönderen Konu: html ile sayfa yenilemeden dev'e link verme  (Okunma sayısı 1652 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ataktos

html ile sayfa yenilemeden dev'e link verme
« : Mart 21, 2011, 18:16:28 ÖS »
Arkadaslar bu konularda yeniyim, guzel bir html kod buldum uzerinde calisiyorum, hos bir site olucak ama bir noktaya kafayi taktim ve ilerlemiyor!
Elimde guzel bir sayfa var. Benim klasik method bunu cogaltarak icerigini degistirmek.
Bu durumda en buyuk pronlemim menulerde bir link degisimi oldugunda her sayfayi ayri ayri degistirmek gerekiyor.

Istedigim tek bir sayfam olsun, tikladigim menu linkleri istedigim bir "div" icinde acilsin, div in uzunlugu da acilan sayfaya gore kendini uyarlasin. Gordugum bu tur sayfalar genelde php ve hic php ile ugrasmadim. Bunu html ile yapmak mumkun mu?

Yardimci olabilecek arkadas varsa ozele de gonderebilir, destegin karsiligi gelir merak etmeyin
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
-html ile sayfa yenilemeden dev'e link verme
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2011, 18:43:39 ÖS »
Html dilinin dezavantajlarından biriside budur.Ana sayfayı sabit olarak hazırlayıp iframe yöntemiyle diğer sayfaları sitenin ortasında açtırabilirsiniz.Bu şekilde denediniz mi?

Çevrimdışı ataktos

« Yanıtla #2 : Mart 21, 2011, 18:54:16 ÖS »
i frame bildigim kadariyla sabit boyutlara sahip, benim istedigim acacagim sayfanin boyutuna gore asagiya dogru uzayabilmesi gerekir.
Sanki kullandigim kodda bu ozellik var gibime geldi, ama kullanamadim. Birazdan sayfayi yukler ornek verebilirim

http://www.padiom.x10.bz/newtest/page.html

Sayfa yukardaki linkte... ms expression ile duzenliyorum, kullanim kolay, tek yapmak istedigim sayfanin ust ve sol blok kisminin sabit kalmasi. Buralardan tiklanan linkler icerik olarak orda "div" de acilsa guzel seyler olacak ama bir turlu olmuyor

Linklere tikladigimda sayfayi tekrar page.html?i2 veya i3 seklinde getiriyor, bu linkleri gorup sadece div degisebilir diye umitlendim, i yuzden arastiriyorum
« Son Düzenleme: Mart 21, 2011, 19:20:08 ÖS Gönderen: ataktos »

Çevrimdışı ataktos

« Yanıtla #3 : Mart 22, 2011, 08:57:21 ÖÖ »
Bir cozum onerebilecek varmi arkadaslar?

Cozum sadece php diyorsaniz, sadece bu sayfa php olup, icerik bolumunde acilacak sayfalar html olabilir mi?

Ya ni tek bir sayfa php olacak, bir defa kurulacak, tum linkler sayfanin orta yerine html cagiracak. Html'i yazmak, uyarlamak daha kolay geliyor o yuzden html de israrliyim.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
« Yanıtla #4 : Mart 22, 2011, 17:37:11 ÖS »
PHP veya ASP kullanırken HTML kodlarını da kullanabilirsiniz. Yani size herhangi bir dezavantaj getirmez. Örneğin; bir menü yaptınız dosyanın adı da menu.php oldu diyelim. Ana sayfanızın adı da index.php oldu diyelim. Siz sadece menü dosyasını include edeceksiniz. Yani sadece bu alanda PHP kodu kullanacaksınız. Diğer kısımları HTML kodlarıyla devam edebilirsiniz. Aynı şey ASP içinde geçerlidir. Include yöntemini araştırırsanız size bu yöntem çok yarayacaktır.

sayfa1.html adında bir sayfanız var diyelim. Siz ayrıca birde sayfa1.php diye sayfa oluşturursunuz. sayfa1.php içerisine sayfa1.html dosyasını include edersiniz. Menüdeki bağlantılarıda sayfa1.php şeklinde verirsiniz. Kısacası sayfa1.php dosyası açılır ama include edilme yöntemi olduğu için aslında içerikte sayfa1.html dosyası açılır. Bu son söylediğim biraz kafa karıştırabilir. Ama demek istediğim include yöntemi ile ilgili herşey size bir kolaylık getirecektir.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı professional91

« Yanıtla #5 : Mart 24, 2011, 15:00:30 ÖS »
Sayfayı kodlarlamı düzenliyorsun yoksa dreamweaver kullanıyormusun

Çevrimdışı ataktos

« Yanıtla #6 : Mart 24, 2011, 17:07:39 ÖS »
Sayfayı kodlarlamı düzenliyorsun yoksa dreamweaver kullanıyormusun

Microsoft Expression Web 4 kullaniyorum, sayfayi artisteer diye bir programla olusturdum, html kodlarini anliyor, degisiklik ve duzenleme yapabiliyorum, o yuzden tercih ettim, php ile hic ugrasmadim.

Bu istedigim eger html ile mumkun degilse, bana ustte linkteki gibi tek bir index php sayfa yapabilecek arkadas varmi? ve maliyeti ne olur?
istedigim tek bir index, burada sayfanin ana kismina linklere gore html acilacak, sayfanin heryeri sabit fakat sadece icerik kismi secilen linke gore html sayfa cagiracak.