Gönderen Konu: Intel Atom, daha güçlü işlemcilerle yarışabilir  (Okunma sayısı 714 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı GozyaSi

• Haber Editörü
  • Süper Moderatör
  • *
  • Insan Inandigi Gibi Yasar, Yasadigi Gibi Ölür
Intel Atom, daha güçlü işlemcilerle yarışabilir
« : Kasım 11, 2008, 18:49:58 ÖS »
Intel’in geçtiğimiz Haziran ayında düşük işlem kapasiteli küçük bilgisayarlarda kullanılmak üzere piyasaya sürdüğü işlemci modeli Atom, yüksek performanslı işlemcilerle boy ölçüşebilir.

İnternet ve e-posta amacıyla kullanılan küçük dizüstü bilgisayarlarda (Netbook) sıklıkla kullanılan düşük maliyetli ve düşük performanslı Atom işlemciler, yüksek performansa sahip işlemcilerin satışlarını etkiliyor. Haziran ayında piyasaya sürülen işlemciler son dönemlerde çokluortam yetenekleri geliştirilmiş bilgisayarlarda da kullanılmaya başlanınca, güçlü ve pahalı işlemcilerle yarışa girebilir.

Üretiliş amacı ucuz ve taşınabilir bilgisayarlara maliyeti düşük bir işlemci sunmak olan Intel’in Atom serisi işlemcileri, gün geçtikçe tablet bilgisayarlar gibi dokunmatik ekranlı, stil sahibi daha pahalı bilgisayarlarda da kullanılmaya başlanınca, daha önceleri bu platformlarda kullanılan daha pahalı Celeron ve çift çekirdekli modeller ile boy ölçüşebilecek kadar güçlü olduğunu kanıtladı.

10 watt gibi düşük enerji tüketimi sağlayan Atom işlemciler, Celeron ya da daha güçlü Centrino platformu üzerine geliştirilmiş işlemcilerin ulaştığı 15-20 watt’a ulaşan enerji tüketimi değerleri karşısında daha küçük pil kullanımı ve uzun şarj ömrü sunuyor.

Kaynak: ntvmsnbc

Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Eger Bir Gun Dunyaya Ait Cok Buyuk Bir Derdin Olursa, Rabbi'ne Dönüp
''Benim Büyük Bir Derdim Var''
Deme!

Derdine Dönüp 
''BENIM COK BÜYÜK BIR RABB 'IM VAR!''
De!