UzmanWeb.Net
  ANA SAYFA   FORUM   RESİMLER   GÖRSEL DERSLER   TOPLİST   DERSLER   İLETİŞİM

Mayıs 16, 2008, 08:50:58 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Forum   Yardım Oyun Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İnternet istatistiklerinde değişiklik!  (Okunma Sayısı 331 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
GozyaSi
Haber Editörü
Moderatör
*

Meslek: Öğrenci-Üni.

Insan Inandigi Gibi Yasar, Yasadigi Gibi Ölür

Aktiflik
Deneyim
Seviye
 Stats
« : Temmuz 15, 2007, 23:41:05 ÖS »
Aşağıdaki listedeki kullanıcılar bu konu için teşekkür ediyorlar!Teşekkür Et

Artık sitelerin kaç kere ziyaret edildiğine değil ne kadar vakit geçirildiğine bakılacak.

İnternet medya ve pazar araştırma şirketi Nielsen/NetRatings, internet sitelerinin ziyaret oranının ölçümlerinde bundan böyle internet sayfalarının kaç defa ziyaret edildiğini değil, sitede kullanıcının ne kadar vakit geçirdiğinin ölçümlerde esas alınacağını duyurdu. Yeni ölçüm sistemi, internet sitelerinin ziyaret sıralamasını da değiştirecek.

"Toplam dakika" ve "toplam oturum" ölçümleri, Nielsen/NetRatings'in İnternet kullanıcı ölçüm servisi NetView'e ekleniyor. NetView, kişi başına düşen ortalama süreyi ve ortalama oturum sayısını rapor ederek, siteler arası ölçümlere yeni bir perspektif katacak.

NetView servisi ürün pazarlama müdürü Scott Ross, toplam dakika ölçümünün, İnternet 2.0 için en uygun sistem olduğunu çünkü RIA (rich internet application) kullananlar ve sayfa görüntüleme ölçümlerine göre çok iyi sonuçlar vermeyen çevrimiçi oyun ve İnternet uygulamaları hizmetlerinin de bundan böyle diğer sitelerle adil bir şekilde yarışabileceğini açıkladı.

İnternet siteleri arasındaki rekabet ölçüm sistemine göre farklı sonuçlar doğurabiliyor. Örneğin sosyal iletişim sitelerinden YouTube'da geçirilen zaman 1 birimken, MySpace'de bu oran 3,6 birim olarak ölçülüyor. Toplam izlenen internet sayfası ise MySpace'de 10,4 YouTube'da ise yine 1 birim olarak ortaya çıkıyor. YouTube kullanıcıları video izledikleri için görüntüledikleri tek bir sayfa özerinde daha fazla zaman geçiriyor fakat MySpace kullanıcıları ise daha fazla sayfa üzerinde ilerliyorlar.
Yeni ölçüm sistemine göre toplam en fazla zaman geçirilen siteler; AOL Media Network, Yahoo, MSNWindows Live, Fox Interactive Media ve Google şeklinde sıralanıyor. Bu sitelerde özellikle anında mesaj servisi ve elektronik posta servisleri kullanımlarından dolayı, çok uzun süre kalınıyor.

Yeni ölçüm sisteminden en çok zarar görecek firma ise Google. Google mayıs ayında 110 milyon kişi tarafından ziyaret edilmesine rağmen, kullanıcıların sitede geçirdiği toplam zaman sadece 7,2 milyar dakika. AOL ise yeni ölçüme göre daha az kullanıcıya rağmen 25 milyar dakikalık kullanım süresiyle ilk sırada yer alıyor.

(Haber3)

"Bu Konuya Teşekkür Edenler":
uzmandost

Seni seviyorum ağır cümledir
Herkese söylenmez
Bazen yıllarca beklenir o bir çift söz için
Dili yakar dudağı yakar bedeni kavurur lime lime eder
Velasıl yürek işidir
Bi ömür pahasına ilk defa söylenir
Keşke bana günde bin defa söylemeseydin
ve sonra her bedene uygun bir hırka gibi önüne gelene giydirmeseydin. NefeS
burajan
Administrator
*

İsim: Burak ŞİMŞEK
Meslek: Öğrenci-Üni.

Aktiflik
Deneyim
Seviye
 Stats
« Yanıtla #1 : Temmuz 15, 2007, 23:49:48 ÖS »

Daha mantıklı bu yöntem. Çünkü bir kullanıcıyı internet sitesinde tutmak büyük marifettir. Ziyaretçinin sağlamış olduğu hit pek sağlıklı değil. Eğer bu şekilde bir yöntem uygulanacaksa mükemmel olur.

Linkleri Görebilmek İçin
Kayıt Olun veya Giriş Yapın
Ücretsiz Kullanabileceğiniz Scriptler
AdmiN
Genel Sorumlu
Administrator
*

İsim: Adem TÜRK
Meslek: Öğretmen

~|| Bilginin Gücü ||~

Aktiflik
Deneyim
Seviye
WWW Stats
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2007, 01:20:59 ÖÖ »

Güzel bir yöntem de ziyaret edilme sayısını da tamamen kaldırmamak lazım.
Ziyaret edilme sayısının %25'i ile kullanıcının bağlı kaldığı sürenin %75'i alınıp toplanırsa daha iyi olur diye düşünüyorum.Bu da ÖSS de puan hesaplamaya döndü.  Smiley

Soru sormadan ve yeni konu açmadan önce arama yapınız.
Konulara teşekkür mesajı yazmayın, teşekkür et düğmesine tıklayınız.
qaTh .
Üye
**

Meslek: Öğrenci-Lise

Aktiflik
Deneyim
Seviye
 Stats
« Yanıtla #3 : Temmuz 19, 2007, 20:31:22 ÖS »

Daha mantıklı bu yöntem. Çünkü bir kullanıcıyı internet sitesinde tutmak büyük marifettir. Ziyaretçinin sağlamış olduğu hit pek sağlıklı değil. Eğer bu şekilde bir yöntem uygulanacaksa mükemmel olur.

Katılıyorum . Çünkü Etrafda Bir Sürü Web Sitesi Dolaşıyor Cogunun İcerigi Hatta Palaşılan Konular Bile Aynı Ziyaretci Forumdaki Bazı Linkleri Goremedigi Yada Mesajı Okuyamadıgı İcin Üye oLuyor Ancak Sitede 5 Dk Dan fazLa durmuyor Böyle bir uygulama gayet guseL oLur Wink Grin
« Son Düzenleme: Temmuz 19, 2007, 20:34:04 ÖS Gönderen: qaTh . » Logged

" Gecerli Bir Win32 Uygulaması Degil "
Yunus Emre
Moderatör
*

İsim: Yunus Emre
Meslek: Öğrenci-Lise

Aktiflik
Deneyim
Seviye
 Stats
« Yanıtla #4 : Temmuz 19, 2007, 21:31:56 ÖS »

Her zaman karşı çıktığım bir durum ;
     benim sitemin 1254456.. üyesi var. Eee ,, sitene girdiğimde benden başka online yok ve hiç bir zaman olmuyo . ne anladım ben o kadar üyeden . Ziyaretçiyi uzun süre tutmazsan 100 milyon üyen olsun ne faydası var..    değil mi ??

-- KURT COBAIN --
Last Days / Death to birth
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: