Gönderen Konu: Interneti Faydalı Kullanma Teknikleri.  (Okunma sayısı 2049 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı bilgicagi

  • Süper Moderatör
  • *
  • İleti: 172
  • Puan: 82
  • Cinsiyet: Bay
    • Bilgi Çağı Portal
Interneti Faydalı Kullanma Teknikleri.
« : Mart 21, 2007, 23:45:10 ÖS »
Oldukça yeni bir tarz olan online iletişimde, ihtiyaç duyulan temel kurallar, gerçek hayata nazaran çok daha kısa sürede ve bilinçli olarak geliştirildi. Online dünyanın etik kurallarına "Network Etik Kuralları (Network Etiquette)", kısaca Netiket (Netiquette) adı verildi.

Çeşitli internet ortamları için farklılık gösterebilen Netiket'in online networking ortamları için temel başlıkları şunlardır:

- Mail ya da forum gibi alanlarda yalnızca büyük harfler kullanarak yazı yazılması, bağırmak olarak algılanacağından doğru değildir. Ayrıca ardarda büyük harflerin okunması daha zordur.

- Online dünyada konuyu net olarak ve kısaca anlatmak önemlidir. Çoğu insan uzun metinleri okumayı sevmez.
O nedenle gerçek yaşamda olduğunuzdan çok daha kısa konuşmanız gereklidir.

- Forum, blog, web sitesi gibi bir yere yazdığınız her yazı, açık bir yazıdır. O yerde çok uzun süre kalır, ve arama motorları sayesinde bir çok kez sizin ve başkalarının karşısına çıkar. O nedenle ne yazdığınızı mutlaka iyi düşünmeniz gereklidir.

- Bir forum konusu yazdığınızda, başlığın açıklayıcı olmasına önem verin, ve noktalama işaretlerinden kaçının. Yazınızın okunmasını ya da okunmamasını sağlayacak olan en önemli bölüm, başlıktır.

Başarılar dilerim.
« Son Düzenleme: Mart 21, 2007, 23:48:10 ÖS Gönderen: bilgicagi »
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Bilgi Çağı Portal & www.bilgicagi.net

Seo4Smf Tagleri:
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
728 Gösterim
Son İleti Ekim 16, 2008, 19:34:11 ÖS
Gönderen: Ozgur Hicyilmaz
0 Yanıt
471 Gösterim
Son İleti Mayıs 02, 2010, 21:23:18 ÖS
Gönderen: burajan
2 Yanıt
2221 Gösterim
Son İleti Mayıs 07, 2010, 17:58:44 ÖS
Gönderen: Ozgur Hicyilmaz
0 Yanıt
355 Gösterim
Son İleti Ekim 01, 2010, 18:57:54 ÖS
Gönderen: burajan
1 Yanıt
563 Gösterim
Son İleti Ekim 10, 2010, 16:11:26 ÖS
Gönderen: AdmiN