Gönderen Konu: İSTANBUL BİLİŞİM AŞ ŞİKAYET  (Okunma sayısı 5388 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı asyapim

• Ne Mutlu Türküm Diyene!
    • ahmet şafak sevenler diyarı
-İSTANBUL BİLİŞİM AŞ ŞİKAYET
« Yanıtla #10 : Ağustos 05, 2010, 10:16:24 ÖÖ »
Evet bu kişiler aynı kişi mi onu bilmiyorum da aynı ip adresinden girdikleri belli.İstanbul bilişim firmasının şikayet mesajlarından sıyrılmak için yaptığı bir taktik midir?

Adem hocam max web portaldan beridir burda üyeyim :), bu ilgili firmayı azcık araştırın zaten durumu anlarsınız.Googleda İstanbul bilişim şikayet aratın çıkan sonuçları inceleyin hep böyle sahte üyelikler ile mesajları var  :kt

İlgili firma paralel ithalat ile ürün getirdiği için üretici firmalar garanti vermiyor sadece ilgili firma servis veriyor ve genelde müşterilere sorun çıkıyor.
Ekşi sözlük + donanımhaber gibi sitelerde firma hakkında bir çok yazı var.He birde şu lafları meşhur bunlar bizi karalıyor başka firmanın adamı bunlar  :)

Birde haklarında çok şikayetçi olursanız mahkeme ile kortkuturlar canlarım benim oy oy oy.
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı incik

« Yanıtla #11 : Ekim 25, 2010, 12:15:13 ÖS »
burda yazılan aynı mesajları birçok sitede aynı şekilde okudum ben de..
bunların istanbul bilişim'in çalışanı olduğu o kadar belli oluyor ki tüketiciyi salak yerine koymak alışkanlık yapmış olmalı.
sahte bandrolle ürün satmak, kayıt dışı ya da kaçak mal getirmek, vergi kaçırp burdan kar ettiğini üründen düşmek
sonrada biz tüketici dostuyuz diye etrafta dolaşmak ne zamandan beri dürüstlük oldu çok merak ediyorum.
önce 5 yaşında çocuğun bile inanmayacağı aklama operasyonlarından önce işledikleri suçun hesabını versinler!

Çevrimiçi PCodemaster

« Yanıtla #12 : Ekim 26, 2010, 09:20:22 ÖÖ »
Merhaba,
Bilişim sektöründe çalışan bir teknisyen olarak acizane fikirlerimi paylaşmak isterim.
Öncelikle şunu belirtmeliyim. Herhangi bir birma hakkında yorum yapmayacağım ancak sektörde olanlardan örnek vereren durumu anlatmaya çalışacağım.
X veya y firma farketmez. Aldığı ödüller vs de farketmez. Firma ile alakalı fikir sahibi olmak istiyorsanız küçücük birşey alırsınız sonra arızalanmış gibi götürürsünüz o zaman aldığınızda da sonrasında da ne oluyor görürsünüz. Ve ne yazıkki Türkiyede ödüller para ile satın alınabilir olmuştur. Özellikle birçoğumuun dergilerde gördüğü fiyat performans en iyi ürün vs gibi dergi ödülleri tamamen ithalatçı ile dergi arasındaki duygusal bağa bağlıdır. Ve asla ödüllere bakarak hareket etmeyin. Bir diğer husus alırken gördüğünüz ilgiden ziyade aldığınız ürün arızalandığında ne yaptıkları ve ne kadar zamanda geri döndükleridir.
Örnek verecek olursam bir ürün aldınız arızalandı servise götürdüğünüzde suratları ekşiyor mu( zira genelde arıza kayıt bölümlerine ruhları alınmış elemanlar alınır:) arızalı ürün değişiyor mu tamir mi ediliyor. DOA kapsamında olması durumunda da süreç hızlı mı işliyor. Aman sende neleri düşünüyorsun diyebilirsiniz. Ancak birçok elektronik ürünün garanti süresi dahilinde en az 1 kere bozulduğunu düşünürseniz farklı bakacaksınız.
Bir diğer taraftan bakacak olursanız, bir çok ithalatçı firma perakendeciliğe de girmişken bir çok olumsuz yorum alabilir bu gayet normaldir ancak anormal olan tarafı da şudur firma yöneticileri elemanlarına görev verip forumlarda şikayetvar.com gibi sitelerde olumsuz yorumlara olumlu yorumlar yaptırır. Bunu ne yazıkki bir çok firmada gördüm.
Aldığınız ürün kaliteli veya gayet basit bir ürün olabilir hiç önemli değil zira herkes bütçesine göre alışveri yapar. Ancak bilişim sektöründe ne yazıkki güven temeli kaymış durumdadır.
Sebebi de belli az çok parası olan ve bilgisayar işinden biraz anlayan bilişimci oluveriyor. İşi anlayıp yapıcı davranabilen ne yazıkki yok denecek kadar az.
Şahsen ben alışverişlerimde tercihimi bu yönde kullanıyorum.
Sizlere de tavsiyem her yönü ile memnun olabildiğiniz firmalardan alışveriş yapmanızdır.

Özetle toplayacak olursak bilişim sektöründe bu konunun ilk mesajında yazılan gibi aa mükemmel süper uçuyorlar acayip ilgililer vs diyecek kadar mükemmel ve üçkağatçılar düzenbazlar vs şeklinde diyecek kadar da acayip firmalar mevcut ancak yorumlarla hareketle alışveri yapacağınız firmayı seçmeyin.
...sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹıq ,ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ ıʞuɐS

Çevrimdışı musay

« Yanıtla #13 : Ekim 31, 2010, 18:26:35 ÖS »
İstanbul bilişmde aradığın ürünün %10'unu bulamıyorsun. Stokta yok diyor. O zaman stokt olmadık binlerce ürünü neden sitende gösteriyorsun. Hele bazı markaların hiçbir ürünü yok. Ayrıca eskisi gibi diğer mağazalarla arasında 200-300 tl değil 20-30 tl kadar fark var. Diğer küçük online alışveriş sitelerinde olan çoğu ürünün belli başlı ürünleri satan İstanbulbişimde adını verdiği ürünün hiçbir modelinin olmaması çok tuhaf. İstanbulbişim buşekilde giderse sanırım 1 yıla kalmaz diğer sitelerden bir farkı kalmaz. Benden söylemesi.

Çevrimdışı skydivingbaris

« Yanıtla #14 : Kasım 17, 2011, 18:57:43 ÖS »
Arkadaşlar bence İSTANBULBİLİŞİM'den Kesinlikle ürün satın almayın.
Çünkü İSTANBULBİLİŞİM'den tam 3.557 TL'ye satın aldığım Vaio notebook'umun ekran kartı kısa süre sonra arızalandı. İstanbulbilişime tamiri için gönderdim ancak garanti süresi bittiği için benden 350 TL istediler. istedikleri parayı ödedim, tamir edildiğini söylediler ve gönderdiler. Ancak bilgisayar elime geldiğinde hala arılalıydı. Tekrar gönderdim tekrar tamir edilidiğini ve ekran kartının çipinin değiştirildiğini söyleyerek gönderdiler. (Ha bu arada sürekli telefonla aradım ve bilgisayarımın durumunu sorduğumda yurt dışından parça beklediklerini söyleyerek yalanlarını resmileştirmeye ve ciddi birşeyler yaptıkları izlenimini vermeye çalıştılar) Yaklaşık bir ay sonra yine bozuldu. Bu gelgitler 3-5 defa tekrarlandı. Sonunda bu durumdan sıkıldığım için tam Vaio mu atmak üzereyken başka bir servise gösterdim. Orada acı gerçekle karşılaştım, değiştirildi denilen ekran kartı çipi değiştirilmemiş, sadece ısıtma yöntemi denilen bir yöntem ile geçici olarak müdahale edilmiş. Yani kandırılmışım. 3.557 TL yi sokağa attığıma mı, 350 TL tamir parasına mı, bilgisayarsız kaldığıma mı yoksa ısıttıkları için ana kartımıda mahvettmeleri nedeniyle bilgisayarımın tamir edilemediğine mi yanayım siz değerlendirin. Size tavsiyem daha namuslu çalışan büyük firmalar varken İSTANBULBİLİŞİMDEN ürün SATIN ALMAYIN.

Seo4Smf Tagleri: