Gönderen Konu: Joomla için forum sistemi  (Okunma sayısı 1754 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cikoo19

Joomla için forum sistemi
« : Nisan 21, 2010, 08:34:26 ÖÖ »
joomla forum sistemine önce smf fireboard arkasından Kanune forum derken şimdide tamamen türk yapımı olan kaynana forum sistemi ile tanışıyor henüz test aşamasında olan kaynana forum soner ekici (pisdoktor) tarafından geliştiriliyor
Kaynana forum bileşeninin DEMOSUNU görebilir ve aynı zamanda da indirip sisteminize kurabilirsiniz.
« Son Düzenleme: Nisan 21, 2010, 08:36:12 ÖÖ Gönderen: cikoo19 »
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
-Joomla için forum sistemi
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2010, 16:50:13 ÖS »
Başlangıç çalışması için güzel bir forum. Yapımcısını biliyorum. Fakat bu forum başka bir altyapı kullanılarak mı geliştiriliyor yoksa sıfırdan bir kodlama mı yapılıyor? Biliyor musun cikoo19.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı cikoo19

« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2010, 17:37:18 ÖS »
Duyumlarım sıfır kodlama ile yapıldığı ama incelemelerim biraz sanki dedirtiyor detaylı olarak incelemedim alt yapı olarakda MVC yapısı ile kodlanmış olduğunu biliyorum

Nedir bu MVC

Model ->
Database ile yapılacak tüm veri alışverişini bu katman sağlamaktadır. Oluşturduğumuz Database şeması (Entity Framework veya Linq To SQL) sayesinde Database'imizdeki tüm tablolar ve ilişki olduğu başka tablolar field'larına kadar Class yapısına dönüştürülür ve bir dosyada saklanır(.edml veya .dbml uzantılı dosyada). Sadece Controller katmanı ile çalışır.

Controller ->
Kullanıcı tarafından gelen ya da kullanıcıya döndürülecek verinin işlenmesi bu katmanda yapılır. Kısacası Model ve View arasındaki veri alışverişini sağlayan katmandır diyebiliriz.  Hem Model hem de View katmanı ile çalışır.

View ->
Kullanıcı arayüzünün bulunduğu katmandır. Controller'dan dönen verileri göstermekle yükümlüdür. Sadece Controller katmanı ile çalışır.

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2010, 19:06:13 ÖS »
Güzel bir haber.Soner Ekici'nin Türk joomla geliştiricileri arasındaki yeri belli zaten.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
« Yanıtla #4 : Temmuz 13, 2010, 21:41:20 ÖS »
Soru-cevap niteliğinde veya basit forum sistemi şeklinde bir joomla bileşeni arıyorum. Ancak bulamıyorum. Bir iki tane buldum paralı. Onun dışında bir tane buldum (Simplest Forum) o da çok basit kaldı. Biraz tarasımı iyi olsaydı daha güzel olurdu.

Aradığım sistem kategori sistemi olsun, alt kategoriye bölüme gerek yok sadece kategori olsun, ziyaretçiler konu açabilsin, ayrıca konusuna cevap yazabilsin. Buna benzer birşey. Bildiğiniz var mı?

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı cikoo19

« Yanıtla #5 : Temmuz 13, 2010, 21:48:06 ÖS »
sizin istediğiniz şekilde ziyaretci defteri ile hallediyorlar joomlacılar ama bileşen veya modül olarak araştırayım bulabilirsem yazarım ama easybook ziyaretci defterini bir araştır istersen istediğini elde  edebilirsin belki

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
« Yanıtla #6 : Temmuz 13, 2010, 21:50:53 ÖS »
Evet onlara da baktım. Ancak onlarda kategori sistemi yok. Ah bir olsaydı kategori sistemi muhteşem olacaktı. Yani kategorili ziyaretçi defteri gibi birşey :)

Çevrimdışı cikoo19

« Yanıtla #7 : Temmuz 13, 2010, 21:56:55 ÖS »
şu adresini vereceğim makaleyui bir araşyır istersen birden fazla oluşturulabilir diyor

makale adresi http://www.joomladersleri.com/bilesen-dersleri/phoca-ziyaretci-defteri/tum-sayfalar.html

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
« Yanıtla #8 : Temmuz 13, 2010, 22:12:36 ÖS »
Teşekkür ederim. Aslında bu bileşenide denemiştim böyle bir özelliğini de biliyordum. Ama şimdi fikrim biraz daha gelişti. Ben bu bileşeni biraz kuracalayayım. ;D

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
« Yanıtla #9 : Temmuz 14, 2010, 17:37:30 ÖS »
Malesef istediğim gibi olmadı. Başka bir fikrin varsa bekliyorum.