Gönderen Konu: Karakter Sorunu - Admin Hocam Tekrar Ben  (Okunma sayısı 3265 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı stajeriz

• Kitap Okuyun !
    • Stajeriz.Com
Karakter Sorunu - Admin Hocam Tekrar Ben
« : Haziran 12, 2007, 21:24:54 ÖS »
Admin hocam biliyorsun çok defa başını ağrıttım türkçe karakter sorunu için. Şu an tam olarak sorun oldu bana, ana sayfa dahil tüm sayfalarda türkçe karakter sorunu var.
stajeriz.com

senin söylediğin gibi tüm 8859-1 leri 9 yaptım. şu an birtane bile 1 yok. ama hala karakter sorunu var.
şu sorunu senin yardımınla bir çözelim artık.
hayırlı günler.
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı skyquakes

• la uhibbul afilin...
    • Miskin Kedi
-Karakter Sorunu - Admin Hocam Tekrar Ben
« Yanıtla #1 : Haziran 12, 2007, 22:16:42 ÖS »
hangi browser'ı kullanıyorsun? i.e., firefox? Görünüm>Karakter Kodlaması(Dil/ Metin Kodlaması) ayarından Türkçe ISO yu seçmeyi dener misin?
her şey bir tutam mavi uğrunaydı;
   biraz gökyüzünden,
            biraz denizden,
                biraz da kalbimizden...
bir tutam mavi içindi her şey...

Çevrimdışı stajeriz

• Kitap Okuyun !
    • Stajeriz.Com
« Yanıtla #2 : Haziran 13, 2007, 08:00:33 ÖÖ »
sadece benim bilgisayarımda değil belki on farklı bilgisayarda denedim ben. yine karakter sorunu var.
sorun birkaç kelimedeydi önceden. ana sayfa normaldi. ben sonra bir kod buldum
<% sension.codepack=1254%> yanlış hatırlamıyorsam böyle bi kod. bunu inc_fonction.asp dosyasına koydum. sonra bütün karakterler bozuldu gitti. sonra kodu sildim ama eski haline dönmedi site.

bende bütün dosyalara birden giriştim ama bi sonuç çıkaramadım. adrese bakmak istersen yukarıda da yazdım. stajeriz.com

şu kod sorunu mahvetti beni

Çevrimdışı stajeriz

• Kitap Okuyun !
    • Stajeriz.Com
« Yanıtla #3 : Haziran 13, 2007, 15:25:46 ÖS »
uzmanweb ekibi lütfen destek olun. site mahvoldu. şimdi mesela üye ismi şener. türkçe karakter sorunu olduğu için üye siteye giremiyor.

acaba database ten falan düzenlenecek bir yermi var ?
lütfen yardım edin

Çevrimdışı Yunus Emre

• Doğduğum gün, öleceğim gün, diriltileceğim gün.
« Yanıtla #4 : Haziran 13, 2007, 18:34:05 ÖS »
8859-1 leri 9 yaptı isen ya browser da sorun vardır
ya da başka bir kod değiştirmiş olabilirsin değiştirdinmi ??
Tema Reklam - Tanıtım.

Çevrimdışı skyquakes

• la uhibbul afilin...
    • Miskin Kedi
« Yanıtla #5 : Haziran 13, 2007, 22:31:34 ÖS »
bu sorunu ne zamandan beri yaşıyorsun? bu sitenin mevcut veritabanı ile hiç host değiştirdin mi( ücretsiz bir hosttan, ücretli olana geçmek gibi )? ve açıp karakterlerini düzelttiğin bir yazıyı kaydettikten sonra aynı sorun tekrar ediyor mu yoksa düzeliyor mu?

ben de skyportal kullanıyorum ama sendeki gibi bir karakter sorunu yok. sanırım eklediğin kod databasedeki verileri değiştirmiş, bu durumda database'i kendin düzeltmek zorunda kalabilirsin..

bundan sonrası için önerim: her ne yaparsan yap, mutlaka öncelikli olarak düzenli olarak database ve dosyalarını yedeklemen..
« Son Düzenleme: Haziran 13, 2007, 22:49:25 ÖS Gönderen: skyquakes »
her şey bir tutam mavi uğrunaydı;
   biraz gökyüzünden,
            biraz denizden,
                biraz da kalbimizden...
bir tutam mavi içindi her şey...

Çevrimdışı JrNeutron

« Yanıtla #6 : Haziran 13, 2007, 23:10:56 ÖS »
Arkadşım ilk önce başlığı değiştir

Çevrimdışı stajeriz

• Kitap Okuyun !
    • Stajeriz.Com
« Yanıtla #7 : Haziran 14, 2007, 08:57:49 ÖÖ »
500-600 civarı üye oldu 1 ay içerisinde herşey çok güzel gidiyordu ve şimdi mahvoldu. sorunu en başından anlatıyorum.
db ilk olarak ücretli (linesis.com) adresinde kurdum ve kullanmaya başladım. Herşey normal olarak gidiyordu. Daha sonra bu siteden "son on üye" modülü indirdim, admin hocamla tarif üzerine siteme yerleştirdim. Son on üye başlığında sadece bir karakter sorunu oldu. Sadece başlıkta "üye" yerine "acye" gibi bişey  vardı. Ondan sonrada yeni bir blok ekleme çalıştığımda tüm site karakterleri bozuluyordu. bende bloğu siliyordum site eski haline geliyordu.

Bikaç hafta önce bir kod buldum <% sension.codepack=1254 %>. bu kodu başka karakter sorunu olan sitelerimde denedim ve karakter sorunumu çözdüm. Sonra kendi kendime dedimki, kendi sitemde de 1 harfte karakter sorunu var. Herşey en iyisi olsun 1 harf bile bozuk olmasın. Bende bu kodu inc_fonctions.asp dosyasının en üstüne koydum. 1 karakteri kurtaracakken site baştan aşağı şu an olduğu gibi karakter sorunuyla doldu. Tüm dosyalar üzerinde çalıştım. çok önceden bir iki dosyada iso=8859-1 kodu vardı.  onlarıda buldum 9 yaptım. ama işte son durum bu. bugün db hariç tüm dosyaları ilk indirdiğim sky portal dosyaları ile değiştirdim. yine de karakter sorunu var.

Yardım etmenizi bekliyorum. 23 haziranda stajerlerin sınavı var. 23 haziranda sitenin tam açık olması lazım. ayrıca üye isimlerinde ş ç gibi harf olan üyeler siteye giremiyor
ayrıva n_e_o başlığı değiştir demişsin ama anlamadım hangisini söylediğini. Kendi sitemde biryerimi yoksa başka bişeymi?

yardım edecek herkeze çok teşekkürler.
« Son Düzenleme: Haziran 14, 2007, 09:10:48 ÖÖ Gönderen: stajeriz »

Çevrimdışı Yunus Emre

• Doğduğum gün, öleceğim gün, diriltileceğim gün.
« Yanıtla #8 : Haziran 14, 2007, 12:18:51 ÖS »
Alıntı
Sanırım eklediğin kod databasedeki verileri değiştirmiş, bu durumda database'i kendin düzeltmek zorunda kalabilirsin..

Bunun üzerinde yoğunlaşmanı öneririm .
Eğer dosyaları ilki ile değiştirdiysen ya hosttan kaynaklanır yada veritabanından.
Hosting firmanın diğer Üyelerinde böyle bir sorun varmı araştırdın mı ??
Tema Reklam - Tanıtım.

Çevrimdışı stajeriz

• Kitap Okuyun !
    • Stajeriz.Com
« Yanıtla #9 : Haziran 14, 2007, 12:27:23 ÖS »
şimdi host firmasından aldığım cevabı yazıyorum.

Dikkat ederseniz sitenizin bazı yazıları tr bazıları değil charecter encoding de bi probleminiz yok sizin probleminiz db e kaydetmiş olduğunuz yazılar vs. yani sorununuz db kaynaklı lütfen girdiğiniz yazıları bilgileri güncelleyin site kodlamanızda bi sorun yok ki saten sayfayı charset le doldurmuşunuz. İyi çalışmalar.

Saygılarımızla,

Yönetici
Linesis Web Hosting Internet

eğer ki database sorunum varsa hiç bilmiyorum nasıl çözülür. hepten mahvedebilirim. çünki hiç bilmiyorum bd ye müdahale nasıl yapılır. bildiğim tek şey ms accsess ile açıp bakmak. değişikliklerin nasıl bir etki yapacağını daha doğrusu müdahaleyi nereye yapacağımı bilmiyorum.