Gönderen Konu: Karakter Sorunu - Admin Hocam Tekrar Ben  (Okunma sayısı 3265 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı stajeriz

• Kitap Okuyun !
    • Stajeriz.Com
-Karakter Sorunu - Admin Hocam Tekrar Ben
« Yanıtla #20 : Haziran 17, 2007, 18:35:40 ÖS »
anladım hocam. evet bu çözüm olabilir belki.
core.asp dosyasını değiştirsem yeterli olabilir belki. bugün evde hazırlayıp yarın yada öbür gün denemesini yapacağım.

çok saol hocam. alternatif bir çözüm.
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı stajeriz

• Kitap Okuyun !
    • Stajeriz.Com
« Yanıtla #21 : Haziran 17, 2007, 18:51:49 ÖS »
hocam bide aklıma bi soru daha geldi.

siz uzmansınız daha iyi bilirsiniz. şöyle bir kod yapılabilirmi.

mesela bir sayfa yapacağız o safya çalışınca yada bir buton tıklanınca, verdiğimiz komut ile, database deki harfleri istediğimiz bir harfle değiştireceğiz. mesela komutta diyeceğizki db de gördüğün bütün "e" harflerini büyük e "E" yada "m" harfiyle değiştir. Umarım anlaşılır olmuştur. Yani db deki bir harfi tüm kelimelerin, cümlelerin,hecelerin ve artık nerde kullanılıyırsa içinde başka bir harfle değiştir gibi bir komut.

hocam nette aşağıdaki yazıyı ve kodları buldum. benim anlatmak istediğime benzer bi yazı yazmışlar

Kod: [Seç]
Veritabanı kayıtlarındaki Türkçe karakterlerde sorun yaşanıyorsa öncelikle bu karakterleri veritabanına kaydederken kullanılan script diline uygun bir fonksiyon tanımlayarak kaydın ascii karakter setine göre kaydedilmesini sağlamalıyız. Örnek fonksiyon asp tabanlı sayfalarda kullanılabilir:

Kod:
<%function vtye_kaydet(gelen)gelen = replace(gelen,"<br>",vbCrLf,1,-1,1) ' bu satır satır atlama işlemini veritabanına tanıtmak içindirgelen = replace(gelen,"ç","&_#231;",1,-1,0)gelen = replace(gelen,"ı","&_#305;",1,-1,0)gelen = replace(gelen,"ğ","&_#287;",1,-1,0)gelen = replace(gelen,"ö","&_#246;",1,-1,0)gelen = replace(gelen,"ş","&_#351;",1,-1,0)gelen = replace(gelen,"ü","&_#252;",1,-1,0)gelen = replace(gelen,"Ç","&_#199;",1,-1,0)gelen = replace(gelen,"İ","&_#304;",1,-1,0)gelen = replace(gelen,"Ğ","&_#208;",1,-1,0)gelen = replace(gelen,"Ö","&_#214;",1,-1,0)gelen = replace(gelen,"Ş","&_#350;",1,-1,0)gelen = replace(gelen,"Ü","&_#220;",1,-1,0)vtye_kaydet = gelenend function' veritabanına bağlantı yaptığınız kodlar ... olarak gösterilmiştir, farklı methodlarla bağlantı kullandığınızda buradaki kodlar yanıltıcı olmasın diye......ks("alan1") = vtye_kaydet(request.form("alan1"))......ks("alanX") = vtye_kaydet(request.form("alanX"))ks.update......%>

« Son Düzenleme: Haziran 17, 2007, 19:11:19 ÖS Gönderen: stajeriz »

Çevrimdışı stajeriz

• Kitap Okuyun !
    • Stajeriz.Com
« Yanıtla #22 : Haziran 17, 2007, 21:10:34 ÖS »
Ve hocam işte muhteşem son. Sorun yüzde 80i çözüldü harfler yerine kodları yazınca. Tekrardan çok çok teşekkür ederim.
Çok ufak pürüzlerler kaldı. Şimdi ana menülerdeki linkler türkçe gözüküyor. Aslında önceden nasıldı onuda hatırlamıyorum. meselan forum alt menüsünde "forum sayfası" yerine "forum sayfasi" yani "i" harfi çıkıyor. Bide sadece haftanın dosyasındaki ı harfi bozuk çıkıyor. Belki bu haftanın dosyası yazısı bcore den değil başka bi dosyadan çekiliyodur. ben şu anlık core , core_admin ve forum_core dosyalarına yazdım verdiğin kodları.

hocam en son yaptığım şey,
baştan sona tüm sayfaların başına  meta= -9  ve meta-1254 kodu, ondanda önce <% session.codepack=1254 %> kodlarını koymuştum. her sayfanın başında bu 3 kod var.

hocam bu sorunlarla öğrendiğim şeyler o kadar çok olduki ben kendime şaşıyorum.
herşey için saol.
« Son Düzenleme: Haziran 17, 2007, 21:13:16 ÖS Gönderen: stajeriz »

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
« Yanıtla #23 : Haziran 17, 2007, 23:14:06 ÖS »
Haftanın dosyası yazan yer download sayfalarından birindedir. Tam olarak hangsi bilemiyorum. "forum sayfasi" yazan yerdeki i harfi meta kodlarıyla ilgili bir durum olabilir. Meta kodu çalışmıyorsa, benim yukarıdaki işlemi yapabilirsin. Eğer o yazı veritabanından çekiliyorsa veritabanından düzeltmelisin.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı stajeriz

• Kitap Okuyun !
    • Stajeriz.Com
« Yanıtla #24 : Haziran 19, 2007, 08:12:27 ÖÖ »
hocam tamadır. yavaş yavaş tüm hepsini düzeltiyorum eline sağlık. Menü için menü yönetiminden, link düzenlemeye girdim. orda sadece "ı" harfinin yerine verdiğin kodu yazdım. tüm menü düzeldi.

tekrar tekrar çok saol

Çevrimdışı skyquakes

• la uhibbul afilin...
    • Miskin Kedi
« Yanıtla #25 : Haziran 20, 2007, 11:14:47 ÖÖ »
açıp karakterlerini düzelttiğin bir yazıyı kaydettikten sonra aynı sorun tekrar ediyor mu yoksa düzeliyor mu?

demiştim ama cevap vermemişsin, sana yardım edilmesi için önce gerekli açıklamaları yazman lazım... eğer admin girişi yapıp, yazıları düzeltip kaydedebiliyorsan. bu şekilde düzeltebilirsin hepsini, database açmana gerek kalmaz.

eğer ille de database açacaksan, accessle uğraşmak yerine database'e erişen programlar kullanman hem daha hızlı hem daha kolay olur.

dbmanager ve ute önerebileceğim iki program. ute'nin türkçe dil desteği de var.  google'dan bulabilirsin ikisini de.
her şey bir tutam mavi uğrunaydı;
   biraz gökyüzünden,
            biraz denizden,
                biraz da kalbimizden...
bir tutam mavi içindi her şey...

Çevrimdışı stajeriz

• Kitap Okuyun !
    • Stajeriz.Com
« Yanıtla #26 : Haziran 20, 2007, 14:42:35 ÖS »
çok saol