Gönderen Konu: Kulaklık tak, yıldırım sana gelsin  (Okunma sayısı 1223 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı GozyaSi

• Haber Editörü
  • Süper Moderatör
  • *
  • Insan Inandigi Gibi Yasar, Yasadigi Gibi Ölür
Kulaklık tak, yıldırım sana gelsin
« : Temmuz 13, 2007, 21:51:16 ÖS »
Kulaklık tak, yıldırım sana gelsin

2005 yılında sağlık koşusu sırasında yıldırım çarpan bir Kanada vatandaşının, dinlediği iPod yüzünden daha çok hasar gördüğü rapor edildi.

iPod dinleyerek sağlık koşusu yapan 37 yaşında bir Kanada vatandaşının, yanına düşen yıldırımdan metal elektronik cihaz nedeni ile daha çok hasar gördüğü rapor edildi.

2005 yılında Kanada'nın British Columbia eyaletinde sağlık koşusu yapan bir kişinin, yanındaki ağaca düşen yıldırım, bu kişiyi de çarpmıştı. Çarpılma sonucunda iki metreden daha fazla savrulan bu kişinin, kulak zarı patlamış, çenesi kaymış ve iPod kulaklığının geçtiği hizada gövdesinde yanıklar meydana gelmişti.

Her ne kadar iPod tarzında bir cihaz kullanmanın, yıldırım çarpma olasılığını artırdığı değerlendirmesi yapılmasa da, gerçekleşen bu olayda; ter ve metal kulaklıkların elektrik akımını etkilenen kişinin kafasına ve içine doğru yönlerdirdiği belirtiliyor.

Bu tür bir olay ile ilk defa karşılaşıldığınıbelirten yetkililer, kamuoyunun bu konuda uyarılması gerektiğini belirtiyor. Yetkililer, olayı sadece iPod ile ilgili düşünmemek gerektiğini, kulaklık takılarak kullanılan birçok elektronik cihazın, cep telefonları dahil, benzer sonucu doğurabileceğini konusunda uyarıda bulunuyor.

teknolatte
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Eger Bir Gun Dunyaya Ait Cok Buyuk Bir Derdin Olursa, Rabbi'ne Dönüp
''Benim Büyük Bir Derdim Var''
Deme!

Derdine Dönüp 
''BENIM COK BÜYÜK BIR RABB 'IM VAR!''
De!