UzmanWeb.Net
  ANA SAYFA   FORUM   RESİMLER   GÖRSEL DERSLER   TOPLİST   DERSLER   İLETİŞİM

Mayıs 16, 2008, 14:05:03 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Forum   Yardım Oyun Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Küstah motor  (Okunma Sayısı 286 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
burajan
Administrator
*

İsim: Burak ŞİMŞEK
Meslek: Öğrenci-Üni.

Aktiflik
Deneyim
Seviye
 Stats
« : Mart 22, 2007, 17:08:12 ÖS »

Arama motoru Google, siyasi güçlerin oyuncağı oldu. Diyarbakır'ı Kürdistan'ın başkenti, Türk ordusunu işgalci yaptı, bölge için "Türkler'in işgal ettiği Kürt bölgesi" tanımlamasında bulundu

İnternetin en popüler arama motoru Google'da skandallar bitmek bilmiyor. Google'nun yan şirketi Youtube'un Atatürk'e hakaretler içeren görüntüler yayınlamasıyla başlayan skandalın tartışması sürerken, yine aynı şirketin başka bir programı, daha büyük bir küstahlığa imza attı. Google, uydu üzerinden tüm dünyayı ayrıntılarıyla gösterdiği 'Earth' programında Diyarbakır'ı, var olmayan sözde Kürdistan'ın başkenti olarak ziyaretçilerine duyurdu. Programda, "Kurdistan" yazılarak arama yapıldığında çıkan haritada Diyarbakır, sözde Kuzey Kürdistan'ın başkenti olarak gösteriliyor. Küstahça yazılmış metinde de, Diyarbakır için "Türkler tarafından işgal edilmiş Kürt bölgesi" tanımlaması yapılıyor. Metinde şu ifadeler yer alıyor:

TÜRKİYE OFİSİ KAYIPTA

"Diyarbakır, Erbil Güney Kürdistan'ın başkenti olduğu gibi, Kuzey Kürdistan'ın başkentidir. Nüfusunun neredeyse yüzde 100'ü Kürt'tür. Türkler tarafından bu bölgenin işgalinden beri, Türk yönetimi Kürdistan'ın bu bölümüne 'Güneydoğu Anadolu' demektedir. Ancak, Türkiye'nin diğer bölgelerindekilere verilen hakların aynısı buradaki halka verilmemiş, herkesin çok iyi bildiği kötü ve çok fena yönetim yıkılan Kürt köylerinden ayrılmamıştır. Kürtler bağımsız Kürt devleti çabalarından asla vazgeçmemişlerdir." Güneydoğu Anadolu bölgesinin 'Kürdistan' olarak tanımlandığı harita, bölgedeki diğer iller de sözde Kürdistan'ın kentleri olarak gösteriliyor. İnternet sitesindeki skandalı fark eden kullanıcılar tepkilerini dile getirmek için Google Türkiye'ye ulaşmaya çalışıyor. Ancak şirketin Türkiye bürosu telefonlara cevap vermiyor. Google Türkiye yönetimine telefonla ulaşılamadığı için birçok vatandaş tepkilerinin yerine ulaşmamasından şikayet ederken, bazıları da Google'ın sıklaşan bu tür hatalarının bilinçli yapıldığını düşünüyor. Skandalla ilgili olarak kendisine ulaşmaya çalıştığımız Google Türkiye'nin Genel Müdürü Eren Karabey, görüşme talebimizi reddetti. Google Türkiye yönetim ofisinde muhatap bulmak mümkün değil. Dünyanın en çok ziyaret edilen video sitesi You Tube da, kuruluşundan bir yıl bile geçmeden geçen yılın Ekim ayında Google tarafından 1. 65 milyar dolara satın alınmıştı.

PROTESTO EDİN

Skandalı fark eden internet kullanıcıları Google Türkiye’nin yetkililerine ulaşmaya

çalışıyor. Ancak dünya devi firmanın Türkiye’de bir telefonu yok.

İşte Amerika’daki adres ve numaraları:

Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway

Mountain View CA 94043

Tel: + 1 (650) 253-0000 Fax: + 1 (650) 253-0001

Kaynak: Linkleri Görebilmek İçin
Kayıt Olun veya Giriş Yapın
Bugün Gazetesi

Linkleri Görebilmek İçin
Ücretsiz Kullanabileceğiniz Scriptler
AdmiN
Genel Sorumlu
Administrator
*

İsim: Adem TÜRK
Meslek: Öğretmen

~|| Bilginin Gücü ||~

Aktiflik
Deneyim
Seviye
WWW Stats
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2007, 19:50:35 ÖS »

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olsa da, dünyanın en çok ziyaret edilen sitesi olsa da  vs. yabancı ülkelerden hizmet veren siteler bunlar.Yabancı ülkelerdeki Türk düşmanı insanların lobi faaliyetlerini de biliyoruz.Bu faaliyetler her tarafa sıçrayarak karşımıza bu şekilde geliyor.

Soru sormadan ve yeni konu açmadan önce arama yapınız.
Konulara teşekkür mesajı yazmayın, teşekkür et düğmesine tıklayınız.
Dinç
Süper Moderatör
*

Meslek: Öğrenci-Üni.

Eskiden sadakate inanırdım. Şimdi ASİ olmuşum.

Aktiflik
Deneyim
Seviye
WWW Stats
« Yanıtla #2 : Mart 22, 2007, 23:46:47 ÖS »

Milliyetçiyim ancak bir kafatasçı değilim. Türkü Kürtten üstün görmem ama son zamanlarda artık git gide içimdeki antipati artıyor. Bir insan grubu ancak bu kadar haysiyetsiz olur. Tabiki bütün Kürtler için konuşmuyorum. İçlerinde müstesna insan sayısı azımsanamayacak kadar çok ancak; artık bu haysiyetsiz grup yüzünden iyi kötü hepsinden nefret etmeye başlıyorum. Bir oyun ancak bu kadar kancıkca oynanır. Senelerce dağda gencecik askerlerimizi katlettiler şimdi de buldukları her sıçan deliğine girip politik yollarla ülkemize zarar vermek istiyorlar.

Ben dört gözle Amerikanın Irak'tan çekilmesini bekliyorum. Acaba o zaman kimin kucağına oturacaklar.

Adamlar kucağa oturmada rekor kıracaklar neredeyse. Düne kadar marksist-leninist söylevlere sahip maocu kürtler şimdi oldu kapitalist Amerikanın köpeği. Bu zamana kadar kendilerine el altından destek veren Suriye ve İran'ın kucağından inip amerikanın kucağına oturdular. Amerika buradan çekip gidince ne halt edecekler çok merak ediyorum. Bildiğim tek şey hiç kaçacak yerleri olmayacağı için Halepçe'de olduğu gibi yine gelip bizim kucağımıza oturacaklar. Ha bu defa biz onları şefkatli babanın çocuğunu kucakladığı gibi mi kucaklarız yoksa başka türlü mü kucaklarız bilmiyorum.

Tabi bizim eksiklerimiz de var. Hala haysiyetsiz başını besliyoruz. Barzani ve Talabaniye Saddam zamanında yardım eden de bizdik. Biz yaptık. Nereden bakarsanız bakın biz yaptık. Bunları çok önce halletmeliydik. Daha saddam baştayken bitirmeliydik bu meseleyi. Artık işimiz Amerikanın bunların üzerinden elini çekmesine kaldı.

Linkleri Görebilmek İçin
www.egitimturk.org
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: