Gönderen Konu: MaxWebPortal hakkında yardıma ihtiyacım var.  (Okunma sayısı 1952 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

porteronline

• Ziyaretçi
MaxWebPortal hakkında yardıma ihtiyacım var.
« : Mart 24, 2007, 21:36:21 ÖS »
Herkese selam.
Yardım edebilecek varsa bekliyorum. MaxWebPortalın bir önceki sürümünü yükledim ve yenisine geçmek istiyorum. Birçok konuda sıkıntı yaşıyorum. Mesela sitemde anket yok. Nasıl ekleyeceğimi bulamadım. Ziyaretçi defterinde sorun var. Resim yazı vb gönderemiyorum siteye. Biri el atsın şu işe lütfen. Acemiliğin gözü kor olsun. :(
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı skyquakes

• la uhibbul afilin...
    • Miskin Kedi
-MaxWebPortal hakkında yardıma ihtiyacım var.
« Yanıtla #1 : Mart 24, 2007, 21:41:53 ÖS »
merhaba , öncelikle sorularını sırayla ve anlaşılır bir şekilde sorarsan daha çok yardımcı olabiliriz sanırım:)

Anket Yok ? admin girişi yaptıktan sonra, eklediğin her forum konusunun altında Anket olarak ekle gibi bir seçenek olmalı. onu işaretlersen anketin olur.

resim yazı gönderemiyorum dediğin nedir? ne yaparken hangi hatayı alıyorsun?
her şey bir tutam mavi uğrunaydı;
   biraz gökyüzünden,
            biraz denizden,
                biraz da kalbimizden...
bir tutam mavi içindi her şey...

Çevrimiçi burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
« Yanıtla #2 : Mart 24, 2007, 21:56:08 ÖS »
Sorununu biraz daha ayrıntılı olarak yazmalısın. Bir önceki sürüm dediğin hangisidir. Eğer bir önceki sürümünü yeni yüklediysen direk en son sürümünü kullanabilirsin.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

porteronline

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2007, 13:14:19 ÖS »
Selam arkadaşlar ilginize teşekkürler.
ilk sorum: Ana sayfada bu sitede olduğu gibi mesela anket olsun istiyorum. Yönetici panelinde anket ayarı var ama anket nerden konuyor bulamadım.

2- Mesela giriş yapıp resim gönder diyorum. bir kategori seçip resmi yolluyorum. Hiçbir uyarı vermiyor. Gönderildi ya da gönderilemedi diye. Ama resim de gitmiyor. Gözükmüyor sitede. Yönetici panelinde de değişiklik olmuyor.

3- Duyuru eklerken sürekli "başlangıç tarihi bitiş tarihinden büyük olamaz" diye bi uyarı veriyordu. Ama bitiş tarhinde yıl kısmı boştu. Frontpage de yılları ekledim. aynı hatayı vermeye devam etti. Sonunda o hatayı kaldırdım. Çalışmaya başladı. Ama başka bir düzeltme yolu varsa bileyim.

4- Ziyaretçi Defteri yönetici panelinden düzenlenemiyor. yonetim.asp den düzeltiyorum ama bunun bir çözümü vardır.

5- Son sürüm sanırım 2.12, ama ben 2.11 yükledim. değiştirmek için öncekini silmem mi gerekiyor? Yoksa güncelleme şeklinde bişey yapabilir miyim?
Şimdilik sorularım bu kadar arkadaşlar.

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2007, 17:54:01 ÖS »
1- Forumda yeni konu gönderirken ana sayfada anket olarak göster seçeneği var, onu işaretleyip gönderince anket seçenekleri çıkar ordan da anket eklersin.
2- Resim yüklemek için;
    - files klasörüne yazma izni vermen lazım
    - Ücretli bir sunucu kullanıyor olman lazım
    - Küçük harfli tablo isimleri bazı sunucularda sorun veriyor.Diğer forumlarda bu konudan bahsedilmiş zaten.Yakında tüm tablo isimlerini düzeltip tekrar yayınlayacağım.Bu sorunu çözmek için pic_add_form.asp ve pic_add.asp deki pic, pic_categories, pic_subcategories gibi tablo isimlerini tamamen büyük harfli yazman lazım.
3- Duyuru ekleme sorununu indirilen dosyada çözüm , o dosyayı yenilemiştim.İlk gün indirdiysen o dosyada sorun olabilir.Ama yaptığım yöntem doğru.
4- Ziyaretçi Defteri yönetici panelinden düzenlenemiyor cümlesinden bir şey anlamadım.Ziyaretçi defteri mydesign ziyaretçi defteri olup portala entegre edilmiştir.Defter sayfasında düzenleme yapacaksan dosyalardan, mesajları ve ayarları düzelteceksen yönetim panelinden yapmalısın.Eğer ayarları kaydetmiyora dbklasörüne tam yetkili yazma izni vermen lazım.
5- Eğer 2.11 dosyalarında kendine göre düzenleme yapmadıysan, 2.12 yi indir .2.11 in veritabanını 2.12 ye koy ve çalıştır.
Ayrıca not: Maxwebportal dersleri forumunda bu sorduğun soruların bir kısmının çözümü var.Soru sormadan önce orayı okumalısın.

porteronline

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Mart 26, 2007, 15:41:07 ÖS »
Selam dostum. Diğer forumlarda yazılan teknikleri denedim ama resim yükleme işi hala olmuyor. Ayrıca sohbet kısmı da sorunlu sanırım sayfa açılıyor ama sohbet kısmı açılmıyor. Sadece boş bir sayfa açılıyor.

Bir de benim önceki sitemde tarihçe ulaşım telefon rehberi gibi bölümler vardı. Bunları bu sitede nasıl oluşturabilirim?

Şu anki site adresim www.korualan.net

Şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #6 : Mart 26, 2007, 18:19:56 ÖS »
Sohbet sayfasına girebilmek için bilgisayarında java runtime kurulu olması lazım.Eğer kuruluysa ve hala çalışmıyorsa, sohbet sayfasının içindeki kodlardan kanal adını değiştir.Yani hehangi bir sohbet sunucusundan kendine bir kanal alabilisin.
   Önceki sitendeki tüm içeriği yeni sitene olduğu gibi ekleyebilirsin.
Resim yükleme özelliğini tekrar düzenliyorum.

Özgür Taylan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Mart 30, 2007, 13:09:16 ÖS »
-2147467259|Operation must use an updateable query.

bu hata nedir nasıl giderilir ?

Çevrimiçi burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
« Yanıtla #8 : Mart 30, 2007, 15:02:45 ÖS »
Veritabanına yazma izni ver.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.