Gönderen Konu: MaxWebPortal Kullanan Siteler  (Okunma sayısı 3562 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı bilgicagi

• Süper Moderatör
  • *
    • Bilgi Çağı Portal
MaxWebPortal Kullanan Siteler
« : Aralık 31, 2008, 08:28:11 ÖÖ »
Arkadaşlar, MaxWebPortal malumunuz yoluna Skyportal olarak devam ediyor. Skyportal ise MaxWebPortal'dan faklı bir yapıya büründüğü için artık desteğini sadece Uzmanweb vermektedir.

Uzmanweb'in bu portalı kullanılabilir hale gelmesindeki payı çok büyüktür. Bugünlere kadar gelmesinde büyük emeği olan değerli adminimize ve özellikle askerdeki burajan kardeşime ve diğer arkadaşlara teşekkürü bir borç biliriz.

Böyle bir giriş yapmamdaki esas gaye şuan bu portalı kaç site kullanıyor onu öğrenmek istememdendir. Eğer kullanan siteleri öğrenebilirsek yeni modül yapımlarında paylaşımlarda bulunabiliriz.

Ben aşağı yukarı 5-6 sitemde bu portalı kullanıyorum. MaxWebPortal Kurulum kolaylığı ve esnek modül yapısıyla aslında küçük ve orta seviyeli sitelerde çok başarılı büyük siteler içinde iyibir revizyonla rahat kullanılabilir.

Sadede gelecek olursak, yeni modül yapımı ve uygulamalara devam edelim diyorum ben. Bu tabi üyelerimizin ilgisiyle doğru orantılı olacaktır.
« Son Düzenleme: Aralık 31, 2008, 08:30:30 ÖÖ Gönderen: bilgicagi »
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Bilgi Çağı Portal & www.bilgicagi.net

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
-MaxWebPortal Kullanan Siteler
« Yanıtla #1 : Aralık 31, 2008, 12:27:18 ÖS »
Daha önce böyle bir konu vardı.O konuda maxwebi kullandığını yazan sitelerin büyük bir kısmı artık farklı bir portal kullanıyor.Artık pek fazla mwp kullanıcı kalmadı.

Çevrimdışı mzd

• Mzd Yeri
« Yanıtla #2 : Aralık 31, 2008, 12:53:05 ÖS »
Ben büyük bir ısrarla hala mwp kullanıyorum. Tek şikayetim mdb veritabanı kullandığı için belli bir süre sonra şişmesi. Bir aralar Mysql e geçirmek için uğraşmıştık ama başarılı olamayınca uğraşmaktan vazgeçtik. Şöyle üye ve konuları kaybetmeden veritabanını değiştirmenin kolay bir yolunu bulsak ne güzel olur.:) Saygılarımla...

Çevrimdışı bilgicagi

• Süper Moderatör
  • *
    • Bilgi Çağı Portal
« Yanıtla #3 : Ocak 01, 2009, 16:52:51 ÖS »
Sayın mzd, profilinizdeki siteye baktım çalışmadı. Acaba kullandığınız mwp sitelerini yazabilirmisiniz.

Çevrimdışı onur2x

• Atkaracalar ın Resmi web sitesi
« Yanıtla #4 : Ocak 01, 2009, 18:24:30 ÖS »
Bende ısrarla MPW kullanıyorum kendime ait bazı modüller geliştirdim elbette bunları isteyenlere yardımcı olabilirim. Bu arada MPW lı Mysql e çeviriyorum yaklaşık olarak %80 i bitti admin paneli kaldı. Onu da çeviriyorum ve cevirirken admin panelini skyportal dakine benzer bi şekildede düzenliyorum bittiğinde de burda yayınlayabilirim. Mysql e cevirme ve admin panelini bitirdikten sonra modul ve menu leri admin paneli uzerinden veritabanından ayarlamayı yapmayı düşünüyorum.Şuan için planlarım bunlar sizlerinde fikirleri olursa paylaşırsanız MPW yi dahda geliştirebilriiz

Çevrimdışı AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #5 : Ocak 01, 2009, 22:55:57 ÖS »
Bu tür bir düzenlemeyi bitirince paylaşırsanız güzel olur.

Çevrimdışı bilgicagi

• Süper Moderatör
  • *
    • Bilgi Çağı Portal
« Yanıtla #6 : Ocak 02, 2009, 19:07:09 ÖS »
Böyle bir çalışmaya ihtiyaç var. Eğer mysql çevrimini yapabilirsek bence uzun yıllar mwp kullanmak bize şart olur. Bir ara ben heves etmiştim bu çalışmaya ama canım çekmedi.

Çevrimdışı onur2x

« Yanıtla #7 : Ocak 04, 2009, 10:36:40 ÖÖ »
Mwp lı Mysql cevirmek çok kolay zaten MWP nin kodlaması direk SQL biçimli config.asp den direk mysql veritabanını yazdıgımızda sitenin çalışmaması için 2 adet sorunla karşılaştım.Mysql de 1 nci sorun "SELECT TOP 10" deyimi bunun için SELECT * FROM TABLO WHERE  XX LIMIT 10" kullanıyoruz yani TOP yerine LIMIT kullanacagız. 2 nci sorun ve MYSQL için en büyük sorun sayfalama  MWP de sayfalamalar (topic.asp den örnek veriyorum)

set rs = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
rs.cachesize = strPageSize 'MYSQL desteklemiyor
rs.open  strSql,  my_Conn, 3
If not (rs.EOF or rs.BOF) then
rs.movefirst 'MYSQL desteklemiyor
rs.pagesize = strPageSize 'MYSQL desteklemiyor
rs.absolutepage = mypage  'MYSQL desteklemiyor
maxpages = cint(rs.pagecount) 'MYSQL desteklemiyor
end if
(topic.asp den aldım)
vs.. tarzında MYSQL de ise bunu desteklemiyor yani
aslında MYSQL de sayfalama daha basit ama bu tur sayfalama kodlarını değiştirmek lazım
ben onları şu şekilde çözdüm

strSql2 = "SELECT COUNT(" & strTablePrefix & "REPLY.TOPIC_ID) AS REPLYCOUNT "
strSql2 = strSql2 & " FROM " & strMemberTablePrefix & "MEMBERS, " & strTablePrefix & "REPLY "
strSql2 = strSql2 & " WHERE " & strMemberTablePrefix & "MEMBERS.MEMBER_ID = " & strTablePrefix & "REPLY.R_AUTHOR "
strSql2 = strSql2 & " AND   TOPIC_ID = " & strRqTopicID & " "

Set SQLTop = Bagsql.Execute(strsql2)
TOPKAYIT = SQLTop("REPLYCOUNT") 'yada TOPKAYIT = SQLTop(0) ikiside aynı

if SQLTOP.EOF then
maxpages = 1
else
maxpages = cint(TOPKAYIT)/cint(strPageSize)
if TOPKAYIT  mod strPageSize <> 0 then
maxpages =int(maxpages + 1)
end if
end if
SQLTop.close
set SQLTop=nothing

Örnekleri çoğaltabiliriz. Mysql e geçmek isteyenler için ilk yapmanız gerekn blok blok geçmek tüm siteyi bi anda Mysql e cevirmek için 1 haftadan daha fazla bi süre ister buda hatalar oluşacagından siteyi tamamen kaybetmenize neden olabilir. Ben şu şekilde yaptım Confg.asp ye yeni bir veritabanı bağlantısı oluşturdum Adınıda Bagsql yaptım blok blok değiştirdiğim kodları Bagsql ile veritabanından okuyup yazdım ve şuan mysql ile calısıyorum. Admin panelini bitirdigimde dosyaları sizinle paylaşacagım. Pek zaman bulamadıgımdan admin paneline hala giriş yapamadım.
« Son Düzenleme: Ocak 04, 2009, 10:41:22 ÖÖ Gönderen: onur2x »

Çevrimdışı bilgicagi

• Süper Moderatör
  • *
    • Bilgi Çağı Portal
« Yanıtla #8 : Ocak 04, 2009, 20:49:54 ÖS »
Çalışmayı bir bitirin bakalım. İnşallah sapa sağlam bir mwp elimizde olacak.

Çevrimdışı onur2x

« Yanıtla #9 : Ocak 07, 2009, 19:05:23 ÖS »
Nihayetinde Mysql Çevirme işlemini bitirmiş durumdayım.Aşağıda adım adım anlatacagım herşeyi yaparsanız.Sorun olacagını zannetmiyorum.Ve bunları yaparken sizden bir kaç bişey isteyeceğim.Yaklaşık 1 aydan fazla süredir.Bu iş için uğraşıyorum. Bir çok zorluk çektim. Araştırdım denedim uyguladım ve sonucda başardım. Hatalar olacak veya çalışmayan bazı bölümler oluşacak veya dosyalar içerisinde eksik dosya olabilir. Bunlar için uzmanweb.net sitesi üzerinden yardım veya öneri v.s şeyleri paylaşalım kendi sitem üzerinden lütfen yardım istenmesin.Ve sitenizde oluşacak veri kayıplarından sorumluluk kabul etmem. Dikkat edilmesi gereken bir konuda bu maxwebportalın tüm dosyalarını içermeyebilir.Sonucda herkezin kullandıgı ayrı modüller var.Ve gonderdiğim dosya içerisinde sadece ASP dosyaları var. MWP nin tüm dosyaları yoktur.

Yeni bir yere kurup ondan sonra tam çalışmayı sağladıktan sonra sitenizdeki dosyalarla değiştirin..

Haydi Bismillah başlıyalım

Dosya içerisinde ORNEK.sql adlı dosya var onu veritabanınıza import edin
kendi veri tabanınızı Bullzip MS Access to MySQL porgramı ile çevirip, veritabanınızın içeriğini oluşturdugunuz veritabanına yüklersiniz.Eğer direk kendiniz veri tabanını upload edecekseniz.
Veri tabanınızdaki şiir,fikra,makale gibi modüllerdeki "SHOW" sütununu "SHOWW" olarak değiştirin.Ve PORTAL_CONFIG tablosuna config.asp yi açarak İLAN,RESİM,MAKALE  vs. modulleri için YONETİCİ belirlemiştim onlar için gerekli eklemeleri yaparsanız..

Config.asp ve inc_haberler.asp ye veritabanı baglantınızı yapın ve strwebmaster ları belirtin. Hayırlı ugurlu olsun

INDIRIN