Maxwebportal v2.11 Üst Menü Düzenlemesi
Üst menüyü düzenlemek için ilk önce dosyaların içinden menu_com.asp dosyasını bulunuz. Daha sonra bu dosyayı bir editör veya not defteri ile açınız. Bu menüye şiir menüsü nasıl eklenir aşağıda adım adım gösterelim.
ADIM 1:
29-58 Satırlar arasını bulunuz.
ADIM 2:
(Eğer ilan menüsünden sonra şiir menüsü gelecekse) Aşağıdaki satırı bulun.
if (mlev >= 0 or (mLev = 0 and strLockDown = 0)) and chkApp("classifieds","USERS") then
Response.Write("<a class=""menuButton"" href=""classified.asp"" onclick=""return buttonClick(event, 'menu9');"" onmouseover=""buttonMouseover(event, 'menu9');"">Ylan Panosu[/url]")
end if
ADIM 3:
Bu yukarıdaki ilan menüsünün alına aşağıdaki kodu ekleyiniz.
if (mlev >= 0 or (mLev = 0 and strLockDown = 0)) and chkApp("siirs","USERS") then
Response.Write("<a class=""menuButton"" href=""siir.asp"" onclick=""return buttonClick(event, 'menu10');"" onmouseover=""buttonMouseover(event, 'menu10');"">Şiirler[/url]")
end if
Not: Burada dikkat etmeniz gereken Ylan Panosunda menu9, Şiirlerde menu10 var. Diğer menülerdeki değerler ile aynı olmamasına dikkat ediniz.
ADIM 4:
Yukarıdaki adımları doğru yaptığımıza göre sıra geldi menü içlerine… Bu nedenle 187-200 satırlar arasını bulun. Bu satırlar arasında ilan panosunun menü kodları yer almaktadır. Ylk baştaki adımlarda ilan panosundan sonra şiir menüsünü ekleyeceğimizi söylemiştik. Bu yüzden ilan panosu menüsünü buluyoruz ve aşağısına şiir menüsünün kodlarını yerleştiriyoruz.
<!-- Sub menus Siirs. --><%
if mlev >= 0 and instr(strModules,":8:") then
Response.Write("<div id=""menu10"" class=""nav_menu"">")
Response.Write("<a class=""nav_menuItem"" href=""siir.asp"">Kategoriler[/url]")
Response.Write("<a class=""nav_menuItem"" href=""siir_new.asp"">Yeni Eklenenler[/url]")
Response.Write("<a class=""nav_menuItem"" href=""siir_popular.asp"">Popüler Şiirler[/url]")
Response.Write("<a class=""nav_menuItem"" href=""siir_toprated.asp"">En Çok Okunanlar[/url]")
if mlev >= 1 then
Response.Write("<a class=""nav_menuItem"" href=""siir_add_form.asp"">Şiir Gönder[/url]")
end if
Response.Write("<div class=""menuItemSep""></div>")
Response.Write("<a class=""nav_menuItem"" href=""javascript:openWindow3('faq_siir.asp');"">Şiir SSS[/url]")
Response.Write("</div>" & vbcrlf)
end if
%>
Not: Bu adımda dikkat edeceğiniz konu ise if mlev >= 0 and instr(strModules,":8:") then
Yazan 8 değeridir. Bu değerde diğer menülerin değerinden farklı olması gerekmektedir. Bir önceki menünün yani ilan panosunun o değeri 7 dir. Bu yüzden devamı olan 8 yazıyoruz.
Kısacası işlemleri bitirmiş olduk. Şimdi aşağıda ilan ve şiir menülerini birleştirerek yazalım ve kontrol edelim.
KONTROL 1:
29 – 58 satırlar arası:
if (mlev >= 0 or (mLev = 0 and strLockDown = 0)) and chkApp("classifieds","USERS") then
Response.Write("<a class=""menuButton"" href=""classified.asp"" onclick=""return buttonClick(event, 'menu9');"" onmouseover=""buttonMouseover(event, 'menu9');"">Ylan Panosu[/url]")
end if
if (mlev >= 0 or (mLev = 0 and strLockDown = 0)) and chkApp("siirs","USERS") then
Response.Write("<a class=""menuButton"" href=""siir.asp"" onclick=""return buttonClick(event, 'menu10');"" onmouseover=""buttonMouseover(event, 'menu10');"">Şiirler[/url]")
end if
KONTROL 2:
187 – 200 satırlar arası:
<!-- Sub menus Classifieds. --><%
if mlev >= 0 and instr(strModules,":7:") then
Response.Write("<div id=""menu9"" class=""nav_menu"">")
Response.Write("<a class=""nav_menuItem"" href=""Classified.asp"">Kategoriler[/url]")
Response.Write("<a class=""nav_menuItem"" href=""Classified_new.asp"">Yeni Eklenenler[/url]")
if mlev >= 1 then
Response.Write("<a class=""nav_menuItem"" href=""Classified_add_form.asp"">Ylan Ekle[/url]")
end if
Response.Write("<a class=""nav_menuItem"" href=""javascript:openWindow3('faq_classifieds.asp');"">Ylan Panosu SSS[/url]")
Response.Write("</div>")
end if
%> <!-- Sub menus Siirs. --><%
if mlev >= 0 and instr(strModules,":8:") then
Response.Write("<div id=""menu10"" class=""nav_menu"">")
Response.Write("<a class=""nav_menuItem"" href=""siir.asp"">Kategoriler[/url]")
Response.Write("<a class=""nav_menuItem"" href=""siir_new.asp"">Yeni Eklenenler[/url]")
Response.Write("<a class=""nav_menuItem"" href=""siir_popular.asp"">Popüler Şiirler[/url]")
Response.Write("<a class=""nav_menuItem"" href=""siir_toprated.asp"">En Çok Okunanlar[/url]")
if mlev >= 1 then
Response.Write("<a class=""nav_menuItem"" href=""siir_add_form.asp"">Şiir Gönder[/url]")
end if
Response.Write("<a class=""nav_menuItem"" href=""javascript:openWindow3('faq_siir.asp');"">Şiir SSS[/url]")
Response.Write("</div>" & vbcrlf)
end if
%>
KONTROL SONUÇ:
Denedim ve çalışıyor. Eğer sizde çalışmazsa tekrar kontrol ediniz. Dikkat etmeniz gereken yerleri not olarak belirttim.
Yazan: burajan