Gönderen Konu: Maxwebportal'da Veritabanı Yolu Ayarlaması (Resimli Anlatım)  (Okunma sayısı 9425 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
Maxwebportalı indirdiniz ve sunucunuza yada localhostunuza yüklediniz. Şimdi bu yüklediğiniz dizini açın. Veritabanı klasörünü değiştirmek için db klasörüne sağ tıklayın. Açılan menüden Ad Değiştir seçeneğini tıklayın.

Klasördeki mevcut adı yani db yazısını silip yerine yeni klasör adınızı yazıyorsunuz. Örnek: yeniveritabaniklasoradi

Klasör adını değiştirdikten sonra sıra veritabanı adına geldi. Bunun için veritabanı klasörünüzü açın. Açılan sayfadan mevcut veritabanı dosyasına yani db2k20 tıklayın. Açılan menüden Ad Değiştir seçeneğini tıklayın.

Dosyanın mevcut adını yani db2k20 yazısını silip yerine yeni veritabanı dosya adını yazıyorsunuz. Örnek: yeniveritabanidosyasiadi

Veritabanı klasörümüzün ve dosyamızın adlarını değiştirdikten sonra config.asp dosyasında bunu belirtmeye sıra geldi. Bunun için congif.asp dosyasına sağ tıklayın. Açılan menüden Düzenle seçeneğini tıklayın (Not: Eğer sizde başka bir program varsa onunla yada not defteri ile açmanız gerekir.).

config.asp dosyasını açtıktan sonra 2 satır önemlidir. Bunlar aşağıdaki resimde sarı saydam renkle belirtilmiştir. İlk belirtilen yer veritabanınızın türüdür. Access kullanacaksanız önünde tırnak işareti olmamalıdır. Yani resimdeki gibi olmalıdır. Eğer sqlserver seçeneğini kullacaksanız access'in önüne tırnak işareti koyuyorsunuz ve sqlserver önündeki tırnak işaretini kaldırıyorsunuz. Fakat bu farklı bir işlemdir. Burada anlatacağım access seçeneğidir. İkinci önemli olan satıra geldik. Bunda ise önünde tırnak işareti olmayan yerdeki veritabanı yolunu değiştireceğiz. Örnek resimde gösterilmiştir. Bu satırda bulunan db/db2k20 yazısını siliyorsunuz.

Yukarıdaki belirtilen db/db2k20 yazısını sildikten sonra yerine yeni klasör adını ve veritabanı dosyasını yazınız. Örnek: yeniveritabaniklasoradi/yeniveritabanidosyasiadi
« Son Düzenleme: Aralık 24, 2010, 15:27:10 ÖS Gönderen: burajan »
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı hepyolcu

-Maxwebportal'da Veritabanı Yolu Ayarlaması (Resimli Anlatım)
« Yanıtla #1 : Mayıs 01, 2007, 21:57:56 ÖS »
Çok Açıklayıcı olmuş bilgiler için Tşk.

Çevrimdışı redfear

« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2007, 17:27:35 ÖS »
ben dediklerini yaptım ancak site setup hala çalışmıyor.somee.com dan aldım hostu.Hosttamı bi sorun var anlamdım gitti?
 somee.com hostunda strDBType = "access"-'strDBType = "sqlserver" hangisini kullanıcam.

config dosyasının konumuzla ilgili kısmı:ben sizin dediğiniz gibi düzenledim ama sayfa görüntülenemiyor.
'#################################################################################
'## SELECT YOUR DATABASE TYPE AND CONNECTION TYPE (access, sqlserver)
'#################################################################################
strDBType = "access"
'strDBType = "sqlserver"
   'sqlver=""
   '## if your database is SQL server 7 please uncomment the line below
   'sqlver=7
   '## if your databse type is sqlserver and you require unicode language support uncomment "YES" the line below
   '## and comment out the NO line. Unicode support is required for languages that use a different alphabet
   '## for more info http://www.unicode.org/standard/WhatIsUnicode.html
   '## access is unicode by default and as such the variable will not be used
   'strUnicode="NO"
   strUnicode="YES"

'## Make sure to uncomment one of the strConnString lines!
'strConnString = "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=c:\inetpub\wwwroot\maxwebportal\db\db2k15.mdb" '## MS Access 97

strConnString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & Server.MapPath("redfear/redfear.mdb") '## MS Access 2000 using virtual path
'strConnString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\inetpub\wwwroot\maxwebportal\db\db2k20.mdb" '## MS Access 2000

'strConnString = "Provider=SQLOLEDB;Data Source =SQLServer or IP;Initial Catalog=database name;UID=SQL User;PWD=SQL password" 'SQL Server

'strConnString = "Provider=SQLOLEDB;Data Source =SQLServer or IP;DSN=DSN_name;UID=SQL User;PWD=SQL password" 'SQL Server using DSN
« Son Düzenleme: Temmuz 09, 2007, 17:42:40 ÖS Gönderen: redfear »

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2007, 18:38:20 ÖS »
Yukarda burajan ın anlatımında strConnString ile başlayan sarı işaretli satırı kullanacaksın.Senin yazdığın kodlar da doğru.Bu işlem sıradında site_setup.asp yi çalıştırmana gerek yok.

Çevrimdışı byanderson

« Yanıtla #4 : Eylül 30, 2007, 01:35:21 ÖÖ »
resimlerin linkleri ölmüş tekrar yayınlayabilirmisinz acıl lütfen

Çevrimdışı aLien

« Yanıtla #5 : Ekim 31, 2007, 07:50:27 ÖÖ »
Merhaba..
Veritabanı ayarlamayı birde mysql için anlatırmısınız. yada ben mi yanlış yapıyorum. aldığım hata :
Hata Oluştu !!
Veritabanı açılamadı !!
config.asp dosyasındaki
strConnString ile belirtilen veritabanı yolunu ayarlayın.

Code : -2147467259
Invalid connection string attribute

ya biraz daha uğraştım. Sanırım biyerlerde hata yaptım. sayfa hatalı açılıyor. Site yani yarısı yok diyebilirim açılan sayfaların.
« Son Düzenleme: Ekim 31, 2007, 08:15:24 ÖÖ Gönderen: aLien »

Çevrimiçi AdmiN

• Genel Sorumlu
  • Administrator
  • *
  • ~|| Bilginin Gücü ||~
    • Kişisel Web Sitem
« Yanıtla #6 : Ekim 31, 2007, 15:32:08 ÖS »
Merhaba..
Veritabanı ayarlamayı birde mysql için anlatırmısınız. yada ben mi yanlış yapıyorum. aldığım hata :
Hata Oluştu !!
Veritabanı açılamadı !!
config.asp dosyasındaki
strConnString ile belirtilen veritabanı yolunu ayarlayın.

Code : -2147467259
Invalid connection string attribute

ya biraz daha uğraştım. Sanırım biyerlerde hata yaptım. sayfa hatalı açılıyor. Site yani yarısı yok diyebilirim açılan sayfaların.

Mysql ile değil de mssql ile kulabilirsin.Onun anlatımı da diğer forumlarda var.

Çevrimdışı egerey

« Yanıtla #7 : Mart 25, 2008, 14:42:24 ÖS »
resimler uçmuş

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
« Yanıtla #8 : Mart 25, 2008, 15:02:43 ÖS »
Resimlerin yedeklerini bulmaya çalışıyorum. Bulduktan sonra ekleyeceğim. ;)

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
« Yanıtla #9 : Mart 25, 2008, 19:23:29 ÖS »
Yeni hazırladığım Resimli Anlatım

Bütün açıklamalar resim üzerinde anlatılmıştır.
« Son Düzenleme: Aralık 24, 2010, 15:22:35 ÖS Gönderen: burajan »

Seo4Smf Tagleri: