Gönderen Konu: Microsoft korsan işletim sistemlerini kapatacak!  (Okunma sayısı 3660 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ALpeR

• Acaba?Aşkları da devralırmı Kalp nakli yaptıranlar
Microsoft korsan işletim sistemlerini kapatacak!
« : Şubat 15, 2007, 00:39:56 ÖÖ »
Microsoft, 20 Şubat'tan itibaren korsan kopya Windows sistemlerini internet üzerinden mimleyecek!!!

20 Şubat'tan itibaren orijinal Windows deneyimini farklılaştırmayı hedefleyen ve orijinal olmayan Windows kullanıcılarını uyaran WGA (Windows Orijinal Kullanım Avantajı) teknolojisi aktif hale gelecek.

Bu teknoloji, internet üzerinden Windows'un orijinal olup olmadığını doğrulayacak. Orijinal kullanmayanlar giriş ekranında ve masaüstünde yukarıdaki gibi, kaldırılamaz bir uyarı notu görecekler.

Windows yazılımının orijinal olmadığını öğrenenler ne yapabilir?

Orijinal olmayan yazılımlarını lisanslamak isteyenler:
Internet üzerinden orijinal kurulum anahtarı veya orijinal yazılım CD'lerini satın alabilirler. Orjinal kurulum anahtarı GGK (Get Genuine Kit) olarak adlandırılıyor.

GGK ile kopya olan işletim sistemini formatlayıp yeniden kurmaya gerek kalmadan kopya sistem lisanslanacak ve sağlanan anahtar ile uyarı kaldırılacak. Sadece Windows XP Professional için sunulan bu seçenek, ürün CD'si ve COA'yı (Orijinallik Sertifikası) kapsar. COA, lisanslanacak PC'ye yapıştırılacak. Bir diğer seçenek de Windows XP Home veya Windows XP Professional Kutu Ürün almak. OEM ürünlerin ise yeni bir bilgisayarla beraber alınması gerekiyor..

Orijinal olmayan yazılım kullanmanın başlıca tehlikesi nedir?

-Kaynağı belli olmayan yerden yüklenen yazılımlar, virüs, kurtçuk ve casus yazılım gibi tehditlerin yanı sıra, kodlamadaki hatalar sonucu yazılımın bazı fonksiyonlarının düzgün çalışmamasına yol açabilmektedir.

-150 bin YTL para cezası ve/veya 4 yıla varan hapis cezası gibi büyük hukuki riskler içerir.

Orijinal Windows kullanmanın ne gibi avantajları var?

Sadece Windows XP'lerının orijinal olduğunu doğrulayan kullanıcılar, Internet Explorer 7.0, Windows Media Player 11 ve Windows Defender dahil olmak üzere birçok güncelleştirmeyi ücretsiz yükleyebilecekler. Ayrıca ücretsiz destek hizmetinden faydalanabilecekler.

Kişisel Görüşüm;
Bu konuda birşey yapabileceklerine ihtimal bile vermiyorum.
Korsana karşı koruma gelişiyor fakat korsanlarda yerlerinde saymıyorlar hani!
Bundan önceki işletim sistemi ve ofis yazılımlarında da aynı şey deniyordu fakat şu an olduğu gibi çoğumuzun bilgisayarında Korsan Windows var ve çok güzel kullanıyoruz.  ;)

Windows Vista'nın da aynı şekilde olacağından zerre kadar şüphem yok.
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google
Pioneer DreamBook® Power D90
Intel® Core™2 Extreme X6800 2.93G 4M Cache 1066M FSB Processor + 4GB (2 x 2GB) 800MHz DDR2 RAM + 2x512MB Dual NVidia SLI GeForce Go 8700M GT + 17\\\\\\\" Widescreen WUXGA+ (1920x1200) TFT Screen + 3 x 200GB 7,200RPM Serial-ATA Hard Drive

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
Ynt: Microsoft korsan işletim sistemlerini kapatacak!
« Yanıtla #1 : Şubat 15, 2007, 09:28:18 ÖÖ »
Bu uyarı windows xp de çıkacakmıymış?
Microsoft böyle yaparsa Türk milleti windowsu bırakır. (inşallah)

Bende windows xp home cdsi vardı. gerçi hala var ancak ne biçim bir sistemse bana ait olan lisansı geçersiz kılıyor. Daha önce bir sürü formatlamama rağmen böyle birşeyin çıkmamasına karşın yaklaşık 1-2 ay önce windowsumu yüklediğimde geçersiz lisans keyi gerekçesiyle tam kurulamadı. Yapılan uyarıda aldığım ürünün başka bir numarası varmış. O numarayı girdiğimde lisansı tekrar düzelecekmiş. Şimdi adama sorarlar: "Ya kardeşim hem lisanslı ürün alıyorsun hemde kullananları uğraştırıyorsun. Yok o lisanlı key olmadı yok oradan bilmem ne numarası gir." Bende buna sinir olduğumdan xp home u tekrar formatladım.
Eğer microsoft bu kadar uğraştırırsa insanları daha çok kaybeder. (Biraz akıllı insan olursa)

Burada yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Bende onaylıyorum lisansın satın alınması gerektiğini. Korsan yazılım kullanılmamalıdır. Ama lisanslı ürünümle beni uğraştırırsan bu nefs-i midafaaya girer. çünkü microsoft firması beni korsana zorluyor.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

Çevrimdışı ALpeR

« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2007, 17:49:58 ÖS »
Sistem tüm windows işletim sistemlerini kapsıyor bildiğim kadarıyla.Yalnız sizin bu lisanslı home yazılımınızın böyle bir problem çıkartması beni şaşırttı.İlk defa sizden duyuyorum bunu  :(  Fakat şu olabilir elinizdeki Cd Keyi başkaları korsan cd çoğaltıp dağıtım yapmış olabilirler ve netde sizinle aynı cd keyi kullanan insanlar olduğu için microsoft hangisinin orjinal olduğunu ayırt edemeyebilir.Cd'nizin ayrıca bir seri numarası olmalı onu microsofta ilettiğiniz zaman belki durum düzelebilir.Umarım bir problem çıkmaz.
Nede olsa orjinali sizde  :'1
Intel® Core™2 Extreme X6800 2.93G 4M Cache 1066M FSB Processor + 4GB (2 x 2GB) 800MHz DDR2 RAM + 2x512MB Dual NVidia SLI GeForce Go 8700M GT + 17\\\\\\\" Widescreen WUXGA+ (1920x1200) TFT Screen + 3 x 200GB 7,200RPM Serial-ATA Hard Drive

Çevrimdışı ALpeR

« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2007, 17:59:18 ÖS »
Microsoft'un WGA Bildirimi uygulamasıyla, orjinal olmayan Windows'lar güncellenemeyecek.

Kullanıcıları, kopya yazılım kullanmanın riskleri ve orijinal ürün kullanmanın avantajları konusunda bilgilendirilmeyi hedefleyen Microsoft, orijinal olmayan yazılımlarla mücadelede 20 Şubat'ı milat olarak belirledi. Bu tarihte devreye girecek WGA Bildirimi (Windows Genuine Advantage - Windows Orijinal Ürün Avantajı) uygulaması, Windows deneyimini farklılaştırmayı hedefleyen ve orijinal olmayan Windows kullanıcılarını uyararak lisanslı kullanımının avantajlarından yararlanmalarını engellerken, kullanım sırasında da uyarılarda bulunacak.

İnternet'e bağlı ve otomatik güncelleme seçeneğini kullanan kişilerin Windows XP'lerinin orijinal olup olmadığını kontrol eden WGA Bildirimi, kullanıcılara orijinal yazılım kullanmanın avantajlarına ilişkin bilgi veriyor. WGA Bildirimi kapsamında, kullanılan Windows orijinal değilse, giriş ekranında ve sistem uygulamaları alanında 14 gün boyunca "sahte yazılım mağduru" olabileceklerini vurgulayan bir uyarı görünüyor. İki haftalık süre sonunda hala orijinal olarak etkinleştirilmeyen Windows'lar için, aynı alanlarda ürünlerinin orijinalliğinin doğrulanamadığı uyarısı yer almaya başlıyor. Windows'unun orijinal olmadığını öğrenen kullanıcılar ister Web sitesinden, isterlerse de GGK (Get Genuine Kit – Orijinal Ürün Paketi Edinin) ile orijinal lisans sahibi olup bu doğrulamayı yapabiliyor. Kullanıcılar bu aşamadan sonra herhangi bir uyarıyla karşılaşmıyor.

Kullandığı Windows'un orijinal olmadığın öğrenen kişiler işletim sistemlerinin güncellemelerini, İnternet üzerinden ya da orijinal yazılım CD'leri satın alarak yeniden etkin hale getirebiliyor. Microsoft'un iş ortaklarından GGK satın alan kullanıcılar da mevcut kurulumlarını yeniden yüklemek zorunda kalmadan Windows'larını etkinleştirebiliyor.

Windows'unu orijinalleştirmeyen kullanıcılar virüs, kurtçuk ve casus yazılım gibi tehditlerin yanı sıra, kodlamadaki hatalar sonucu yazılımın bazı fonksiyonlarının düzgün çalışmaması riskleriyle de karşı karşıya kalıyor. Ayrıca kopya yazılım kullanmak, Fikir Hakları Kanunu'na istinaden, 150.000 YTL para ve/veya 4 yıla varan hapis cezası gibi büyük hukuki riskler içeriyor. Türkiye'de bugüne kadar 4 milyonu aşkın kullanıcı İnternet üzerinden Windows'larının orijinal olup olmadığını kontrol etti ve yüzde 45'i orijinal olmayan Windows kullandığı için doğrulamayı geçemedi.

Microsoft tarafından gönderilen basın bülteninden derlenmiştir...

Çevrimdışı Amisos

« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2007, 00:05:04 ÖÖ »
Bir kaç gün sorun yaşanır.sonraaaaaa herşey olduğu uerden devam eder.  :D
Yağmurlardan sonra büyürmüş başak
Meyvalar sabırla olgunlaşırmış
Bir gün gözlerimin ta içine bak
Anlarsın ölüler niçin yaşarmış
                           Sezai KARAKOÇ

Çevrimdışı ALpeR

« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2007, 00:16:15 ÖÖ »
Gece yarısını 15 dakika geçti ve bakalım kaç arkadaşımız bu durumu yaşayacak  :(
Şimdiden geçmiş oldun  :D

Çevrimdışı Amisos

« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2007, 00:20:16 ÖÖ »
Microsoft bize bu aralar moda olan Yersen şakasından mı yaptı ne? hala bir işletim sistemimiz var ve hala netteyiz.  :!1 :!1 :!1
Yağmurlardan sonra büyürmüş başak
Meyvalar sabırla olgunlaşırmış
Bir gün gözlerimin ta içine bak
Anlarsın ölüler niçin yaşarmış
                           Sezai KARAKOÇ

Çevrimdışı Dinç

• Süper Moderatör
  • *
  • Eskiden sadakate inanırdım. Şimdi ASİ olmuşum.
« Yanıtla #7 : Şubat 20, 2007, 08:58:06 ÖÖ »
:) İstediğini yapsın arkadaşlar. Hiç sıkmayın canınızı. Eğer sıradan bir bilgisayar kullanıcısıysanız; yani gazete okuyan, müzik dinleyen, film izleyen, internette gezinen ve ofis uygulamalarını kullanan biriyseniz size çok güzel bir haberim var. Bunların hepsini (ve yeterince profesyonelleştiğiniz zaman windows'un yapamadığı bir çok şeyi) bedava veren bir yazılım var. Pardus. Buyrun inceleyin: www.pardus.org.tr

Çevrimdışı ofline

• paylaşmak güzel paylaşıma teşekkür dahada güzel
    • HOTTURKER GÜVENİLİR HOSTCUNUZ...
« Yanıtla #8 : Şubat 20, 2007, 11:53:16 ÖÖ »
ya bişey olmaz sadece kullanıcıları korkutmak için ortaya sürülen bir haberdir orjinalini alan çok şirket olsun diye benim fikrim ;D
paylaşmak süperdir ama paylaşıma  teşekkür etmek dahada güzeldir...

Çevrimdışı ALpeR

« Yanıtla #9 : Şubat 21, 2007, 01:09:09 ÖÖ »
Microsoft’s Windows Genuine Advantage, Microsoft orijinal ürün doğrulama aracı, bugün değişiyor. Orjinal WGA kullanıcılar tarafından beğenilmeyen bir yapıya sahipti. Gizlice Microsoft‘a bilgi gönderdiği iddiaları kullanıcıları huzursuz etmişti. Ayrıca bir çok yanlış alarm vakası ağ yöneticilerinin büyük bir problemi olmuştu.

Microsoft yeni WGA’ya eklediği “not proven” seçeneği ile müşterilerine kolaylık sağladığı düşüncesinde. Buna göre artık WGA taraması sonucunda, “orjinal”, “orjinal değil” ve “emin değilim” seçenekleri çıkacak. İsteğe bağlı yazılım Microsoft download sitesinden
http://www.microsoft.com/genuine/ indirilebilir durumda. ayrıca otomatik güncellemeleri açık olanlar bugünden itibaren bir ay içinde alabilecekler.

Yeni WGA 90 ile 120 gün de bir kendini yenileyecek.
Microsoft İngiltere anti-korsan bölümünün başında bulunan Michala Alexander, WGA’nın bugüne kadar işini yaptığını düşünüyorduk ancak müşterilerimize de kulak vermeliyiz. Bundan sonra WGA testinden geçemeyenlere daha fazla seçenek ve bilgi verilecek, dedi.

~TheRegister~ ;!9
Açıklama 20 Şubat 2007