Gönderen Konu: Microsoft Win Vista & Win7 IIS7 kurulumu ve gerekli ayarlar  (Okunma sayısı 2895 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ozgur Hicyilmaz

• Süper Moderatör
  • *
    • Kişisel İnternet Sitem
Microsoft Win Vista & Win7 IIS7 kurulumu ve gerekli ayarlar
« : Şubat 10, 2010, 21:49:38 ÖS »
Web tasarımcılar için en önemli unsurlarda biri olan İnternet İnformation Services' Vista ve Windows 7 işletim sistemlerinde bulunan IIS7'nin kurulumunu ve asp dosyaları çalıştırmak için gerekli ayarlamaları aşağıdan takip edebilirsiniz.IIS7 yi kurmak için xp işletim sistemindeki gibi CD ye ihtiyaç yoktur.

Denetim Masası’ndan “Program ve Özellikler” Bölümünden IIS7 için Yükleme İşlemine Başlıyoruz.

Önümüze Aşağıdaki gibi bir ekran çıkacak.

Burada “Windows Özelliklerini aç veya kapat” Bölümüne Tıklıyoruz.Daha Sonra Karşımıza Windows Özelliklerini Kurup Kaldırabileceğimiz Aşağıdaki gibi bir menu çıkıyor.

Internet Information Services” Kutucuğunu işaretliyoruz.

Internet Information Services ‘i İşaretledikten sonra Sırasıyla “World Wide Web Hizmetleri” ve “Uygulama Geliştirme Özellikleri“ ni Tıklıyoruz.Burada Açılan Menüde “ASP” Seçeneğini işaretliyoruz.

Daha Sonra İnternet Explorer da bir sayfa açıp adres kısmına ; “http://localhost” yazıp Adrese giriyoruz.Karşımıza Kurulumun Sorunsuz Çalıştığını gösteren IIS7 Yazısı Çıkıyor.

Yükleme İşlemi Tamamlandıktan sonra Bilgisayarımdan C:/ Sürücüsüne Tıklıyoruz.Gördüğünüz gibi “İnetpub” Adında Bir Klasör Oluşturuldu.“inetpub” Dosyasını Tıklıyoruz.

Erişim İzinleri ve Etkinleştirme Ayarları

Öncelikle “Denetim Masası”sına giriyoruz.

Burada “Yönetimsel Araçlar” Simgesine Tıklıyoruz.

Çıkan Ekranda “Internet Information Services (IIS) Yöneticisi “ Simgesine Tıklıyoruz.Vista’nın İlk Kurulumunda Bu “IIS Manager” Olarakta Gözükebilir.

Burada Karşımıza “Internet Information Services (IIS) Yöneticisi“ Ekranı Çıkacak. Öncelikle “Web Siteleri“ Klasörü altındaki “1” Sayısı ile Gösterdiğimiz “Default Web Site“ Simgesine Tıklıyoruz.Daha Sonra ise Ekranda Görülen “ASP“ Simgesine Tıklayarak Açıyoruz.

Orta Konumdaki “ASP” Bölümündeki Seçeneklerden Üst Yolları Etkinleştir Yazan seçeneğinin yanındaki “False” değerini “True” olarak Değiştiriyoruz.

Localhost’ta Dosyalarımızı Görüntüleyebilmek için “Dizinlere Gözatma” Seçeneğine Tıklıyoruz Açılan Sayfada (Saat, Boyut gibi kutucukların hepsini işaretliyoruz.ve Uygula Butonuna Basıyoruz

Uygula Butonuna Bastıktan Sonra Localhost’ta Yüklü Bulunan Yada Oluşturduğumuz Çalışmalarımızı Görüntüleyebiliriz.

Erişim İzinleri

İlk Olarak “Kimlik Doğrulama” simgesine tıklıyoruz.

“Kimlik Doğrulama” simgesine tıkladıktan sonra Karşımıza “Anonim Kimlik Doğrulaması” Şeklinde bir Seçenek Çıkacak.Bu Seçeneğin Üzerine Gelip Sectikten Sonra Eylemler Başlığı Altındaki Düzenle Butonuna Basıyoruz.

Düzenle Butonuna Tıkladığımızda “IUSR” Şeklinde Belirli Bir Kullanıcı Seçilmiş Olarak Çıkar.Biz “Uygulama havuzu kimliği” Seçeneğini İşaretleyip Tamam Tuşuna Basıyoruz ve Uygulamalardan Çıkıyoruz.

Daha sonra

Bilgisayarımdan C:/ Sürücüsüne Tıklıyoruz.Daha Sonrada “inetpub” Dosyasını Tıklıyoruz. “wwwroot” Klasörüne Sağ Tuşla Basıyoruz.ve Özellikler Bölümüne Tıklıyoruz

Yukarıdaki Güvenlik Yazan Bölüme Giriyoruz.Güvenlik Bölümünde IIS_IUSRS(BilgisayarınızınAdı\IIS_IUSRS Şeklinde bir seçenek Mevcut bu seçeneği seçip alttaki izin listesindeki tüm kutucukları işaretliyoruz ve Tamam Butona Tıklıyoruz.Aşağıdaki Resimde Göründüğü gibi “Güvenlik Bilgisi Ayarlanan” Şeklinde bir Güncelleme Kutusu Çıkıyor.

Son Olarak “Genel” Bölümüne girip Buradaki Salt Okunur İşaretini Kaldırıyoruz ve Tamam Butonuna Basıyoruz.

Karşımıza “Öznitelik Değişikliklerini Onayla” Kutusu Çıkıyor.Burada “Değişiklikleri bu klasöre, alt Klasörler ve dosyalara uygula” Seçeneğini işaretleyip tamam butonuna Basıyoruz.İşlem tamamlanmıştır.

Alıntıdır.
Konuyu Paylaş:
  delicious  facebook  twitter  google

Çevrimdışı burajan

• Web Programcısı
  • Administrator
  • *
  • Web Programcısı
    • Burak ŞİMŞEK - Kişisel İnternet Sitesi
-Microsoft Win Vista & Win7 IIS7 kurulumu ve gerekli ayarlar
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2010, 00:28:44 ÖÖ »
Özgürcüm bu paylaşımın için teşekkürler. Şuan için pek inceleyemedim, zamanım olunca daha da inceleyeceğim. Ancak benim merak ettiğim şu: Mesela bu IIS olayı XP Home'da yokken XP'nin Pro sürümünde vardı. Bu IIS olayı Windows 7'nin hangi sürümünde var? Gerçi daha windows 7'ye gözatmak kısmet olmadı. İnşallah buna da yakında gözatacağım.
Kişisel İnternet Sitem => buraksimsek.com.tr - http://www.buraksimsek.com.tr

Lütfen özel mesaj ile destek istemeyiniz. Önce forumda arama yapınız daha sonra forumda ilgili bölüme konu açınız.

• Süper Moderatör
  • *
    • Kişisel İnternet Sitem
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2010, 10:21:33 ÖÖ »
Vistanın, Vista Home Basic,Starter Editions sürümlerinde IIS var fakat ASP ve ASP.Net Çalışmamakta.Kısıtlı özellikler kullanılabilmekte.Sanırım Windows 7 dede aşağıdaki sürümlerinde IIS kullanılabilmekte.

Windows 7 Home Premium,Professional,Ultimate,Enterprise,

Çevrimdışı senbilme

« Yanıtla #3 : Mart 14, 2010, 16:57:31 ÖS »
windows 7 32-64 bit için yeni anlatımlar eklenmiş bence artık vistayı bi kenara atmalı.
http://www.cilem.net/windows7-iis7-kurulumu-ve-erisim-izinleri.html

• Süper Moderatör
  • *
    • Kişisel İnternet Sitem
« Yanıtla #4 : Mart 14, 2010, 18:22:16 ÖS »
Aynı işlemden bahsedilmiş, + bir kaynak olmuş oldu.Teşekkürler  :)

Çevrimdışı PCodemaster

« Yanıtla #5 : Eylül 09, 2011, 12:45:19 ÖS »
Merhaba,
Yine ben :) IIS 7 Windows Home Basic (en düşük vista sürümü) hariç,Home Premium,Business,Ultimate sürümlerinde mevcut.
Ancak hatadenetimleri, üst yol etkinleştirmesi gibi bazı özellikler Ultimate versiyonu hariç kullanılamıyor.

Win 7 de ise Home Basic  (en düşük Win7 sürümü) hariç, Home Premium,Professional,Ultimate sürümlerinde mevcut.
Win7 Professional ve Ultimate sürümlerinde eksik olan bütün özellikler mevcut üstüne .Net ve PHP desteği de mevcut.

Ben Win 7 Ultimate kullanıyorum ve IIS6 ya göre çok fonksiyonel kullanımı mevcuttur.
...sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹıq ,ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ ıʞuɐS

Seo4Smf Tagleri: